ΑΡΗΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΑΡΗΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Θεσσαλονίκη 25/4/2012
Ο ΑΡΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ.
Οι μέρες στον ΑΡΗ μας είναι κρίσιμες. Απαιτούν ψυχραιμία, νηφαλιότητα, πρόσθεση αντί αφαίρεση, αυταπάρνηση και όχι προσωπικές διαδρομές. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να μιλάει εξ ονόματος του Λαού του ΑΡΗ ή να τον επικαλείται για να τεκμηριώσει τις απόψεις του.
Με πλήρη συναίσθηση των καταστάσεων , ως μέλη του σωματείου «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΛΩΝ ΑΡΗ» καταθέσαμε στις 21/4/2012 στο Διοικητικό Συμβούλιο αίτηση σύγκλισης έκτακτης γενικής συνέλευσης του. Η αίτηση μας αποτελούσε συνέχεια της από 4/4/2012 δημόσιας πρόσκλησης της ένωσης προσώπων ΑΡΗΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ – της οποίας είμαστε μέλη- για την σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης. Μια έκκληση η οποία θα έμενε αναπάντητη από το Δ.Σ αν δεν την διεκδικούσαμε με κάθε νόμιμο τρόπο. Έχουμε κουραστεί από το τέλος της συνέλευσης Φεβρουαρίου έως και σήμερα να ακούμε ψέματα. Ψέματα για τα χρήματα που μας υποσχέθηκαν  ότι άμεσα θα εισρεύσουν αλλά ουδέποτε εμφανίσθηκαν, ψέματα για την κατάσταση στην ομάδα. Αλήθεια, πως δεν ντρέπονται να λένε τόσα ψέματα απέναντι σε ένα σώμα που από το υστέρημα των εσόδων του και του χρόνου του προσφέρει ανιδιοτελώς στην ομάδα μας πολύτιμους πόρους; Εκφράσαμε τις απόψεις μας συνολικά σε κείμενο της ένωσης προσώπων ΑΡΗΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ. Ποτέ δεν διεκδικήσαμε το αλάθητο στις επισημάνσεις μας, ποτέ όμως δεν το παραχωρήσαμε και σε κάποιον.
Γνωρίζουμε ότι το αίτημά μας  για  την άμεση σύγκλιση της γενικής συνέλευσης από το  Δ.Σ., δεν είχε  τις προϋποθέσεις του νόμου και του καταστατικού (30% υπογραφές από τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη).  Δεν καταφύγαμε άμεσα σε συγκέντρωση υπογραφών διότι αυτό θα ήταν πρωτόγνωρο για το σωματείο μας. Επίσης  δεν γνωρίζαμε τα στοιχεία των μελών του σωματείου μας στα οποία έπρεπε να απευθυνθούμε (ονοματεπώνυμο, αριθμός μητρώου και τηλέφωνο επικοινωνίας). Επιπρόσθετα, κακά τα ψέματα˙ κάτι τέτοιο θα απαιτούσε μεγάλη προσπάθεια από εμάς ( φίλαθλοι είμαστε και αγαπάμε την ομάδα μας βέβαια, και ποτέ δεν φειδόμαστε κόπων και εξόδων για το καλό της˙ αλλά ταυτόχρονα είμαστε και  άνθρωποι με ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, με υποχρεώσεις ως εργαζόμενοι, επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες και βέβαια ορισμένοι και ως οικογενειάρχες).
Χθες εισπράξαμε την άρνηση του Δ.Σ. της Κοινωνίας των Μελών ΑΡΗ για την σύγκληση της έκτακτης γενικής συνέλευσης. Ταυτόχρονα εισπράξαμε την άρνηση της διάθεσης ,σε εμάς, των στοιχείων των οικονομικά τακτοποιημένων μελών. Σύμφωνα με την νομολογία και τις διατυπώσεις περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, που πρόθυμα μόνοι μας προτείναμε να υπογράψουμε, η απόφαση του Δ.Σ. του σωματείου μας δεν ευσταθεί. Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε  μέσω των δικαστηρίων την δικαίωσή μας. Δεν θα το κάνουμε γιατί εκτός των άλλων είναι και μια χρονοβόρα διαδικασία.
Αδέλφια Αρειανοί . Έχουμε μόνο έναν δρόμο. Όχι κύρια πια από τις διατάξεις του νόμου και της λογικής. Έχουμε έναν δρόμο που μας τον δείχνει η καρδιά μας. Να καλέσουμε τα μέλη του σωματείου να υπογράψουν την αίτηση σύγκλησης της γενικής συνέλευσης, να συγκεντρώσουμε τουλάχιστον το 30% των υπογραφών. Και αυτό θα κάνουμε.
Και θα σας εξηγήσουμε γιατί.
 Τις τελευταίες ημέρες ανερυθρίαστα ορισμένοι προσπαθούν, με πρόσχημα τον τρόμο και εκβιαστικά διλήμματα, η ΚΜΑ να  μεταβιβάσει τις μετοχές της στον λαλίστατο υπάλληλο της ΠΑΕ. Στον άνθρωπο που ταλαιπωρεί με την παρουσία του την ομάδα εδώ και πάνω από δέκα χρόνια. Και όμως δεν είναι ανέκδοτο. Η ομάδα μας κινδυνεύει να δοθεί στον μάνατζερ του Ιρανίλντο.
 Τις τελευταίες ημέρες κάποιοι προσπαθούν να διαμορφώσουν το ιδεολογικό και πραγματικό πλαίσιο ώστε να διαλύσουν την Κοινωνία των μελών ΑΡΗ. Στην ουσία όμως προσπαθούν να επιτεθούν και να διαλύσουν το DNA του Αρειανού. Να διαλύσουν το όραμά του, η ομάδα να διοικείται από τους φιλάθλους της. Η ομάδα να διοικείται από Αρειανούς. Το όραμα της προστασίας της ομάδας από τυχάρπαστους επενδυτές. Το όραμα της συμμετοχής των φιλάθλων μας, της έκφρασης των απόψεων τους, της διαμόρφωσης αξιών και στάσεων ζωής. Το όραμα της πρωτοπορίας, του ασυμβίβαστου και ανένταχτου συλλόγου. Ένα όραμα πρωτοπόρο που ορισμένοι, χρόνια μετά, προσπαθούν να το αντιγράψουν (βλέπε πρωτοβουλίες Αλαφούζου στον ΠΑΟ).
Αδέλφια Αρειανοί, η φυσιογνωμία του περήφανου ΑΡΗ μας, των 98 χρόνων ζωής,  δέχεται επίθεση από ένα ιδιότυπο σύστημα διοίκησης και ενημέρωσης. Ένα σύστημα με προσωπικά συμφέροντα που αδυνατεί να δαγκώσει το χέρι όσων υπόσχονται ότι θα το ταΐσει. Ένα σύστημα το οποίο  συναγελάζεται με τον «θιασώτη της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού», προσπαθώντας να κερδίσει είτε χρήματα, είτε εύνοια, είτε απαλλαγή από παρατυπίες.
Καλούμε όλα τα ταχτοποιημένα μέλη της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ να υπογράψουν το αίτημα μας για σύγκληση της γενικής συνέλευσης (το αίτημα θα το βρείτε στην σελίδα www.arisprotagonistis.gr). Σας προτρέπουμε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσα από τις σελίδες της κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter ) και να μας δηλώσετε τα στοιχεία σας και την συμφωνία σας.
Καλούμε επίσης όσα μέλη δεν είναι τακτοποιημένα οικονομικά να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητες τους  (εάν είναι εφικτό) αλλά σε κάθε περίπτωση να υπογράψουν και αυτοί.
Καλούμε όλους τους φίλους του ΑΡΗ να γραφτούν και να δυναμώσουν την Κοινωνία Μελών ΑΡΗ. Να διατρανώσουν την αντίθεση τους στην διάλυση του οράματος μας, στην παράδοση της ομάδας στην χαρά του ψέματος.
Καλούμε όλους του φίλους του ΑΡΗ να προστατεύσουν την συναισθηματική επένδυση της ζωής τους και να μην επιτρέψουν ο ΑΡΗΣ να μεταβληθεί σε Ολυμπιακό Βόλου με Μπέο και Κανελλόπουλο (καθόλου τυχαίες οι αναφορές μας).
Καλούμε ακόμη και αυτούς οι οποίοι μας κατακρίνουν ή τους κατακρίνουμε αλλά είναι Αρειανοί σαν εμάς, να συζητήσουμε, να προβληματιστούμε, να δώσουμε αμοιβαίες εξηγήσεις, να πάμε τον ΑΡΗ μας μπροστά αφήνοντας πίσω πιθανές υπερβολές και αβλεψίες.
Τέλος καλούμε τους παράγοντες  του ΑΡΗ χωρίς κανέναν αποκλεισμό, τους επιφανείς Αρειανούς, τους παλαίμαχους, τα στελέχη του «ΑΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ»,  να διαμορφώσουν ένα ΠΑΝΑΡΕΙΑΝΟ διοικητικό συμβούλιο, να απομακρύνουν άρον-άρον το ξένο σώμα από την ομάδα μας, να πουν την αλήθεια σε όλους μας και να καλέσουν τον λαό του ΑΡΗ για άλλη μια φορά να σώσει την αγαπημένη μας ομάδα. Χωρίς να έχει πάνω της πια «βδέλλες και παράσιτα».
Με Αρειανούς χαιρετισμούς
Τα μέλη της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ και μέλη της ένωσης προσώπων «ΑΡΗΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ»
Νίκος Τρακατέλης, Πασχάλης Κουτσουρλής, Ισαάκ Ξανθόπουλος

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ