Ο Πρωταθλητής κρίνεται στο φιλέ! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Ο Πρωταθλητής κρίνεται στο φιλέ!

tου ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ

ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΗΡΑΚΛΗ

Το θέατρο του παραλόγου διαδραματίζεται για ακόμα μια φορά στην Α1 του βόλεϊ ανδρών με τον Ηρακλή και τον Φοίνικα Σύρου να μπαίνουν στην  διαδικασία ανακοινώσεων.
  Όλα ξεκίνησαν από τον πέμπτο τελικό που διεξήχθη στο κλειστό της Μίκρας όταν το συγκεκριμένο γήπεδο από τους διαιτητές κρίθηκε ακατάλληλο λόγω υπεράριθμων φιλάθλων. Οι καυστικές ανακοινώσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές παίρνουν και δίνουν, με το πρωτάθλημα να περιμένει έναν  από τους δυο και τον Φοίνικα να προσπαθεί να το διεκδικήσει και μέσο δικαστηρίων.
  Ο Φοίνικας Σύρου πριν από ένα μήνα περίπου είχε ψηφίσει υπέρ της έναρξης του πρωταθλήματος όπως και ο Ηρακλής ώστε να τελειώνει όσο πιο γρήγορα μπορεί η διαδικασία των play of. Η ομάδα του ΟΣΦΠ τότε κατέθεσε ένσταση κατά του Ηρακλή ότι παρανομεί στο πρωτάθλημα λόγο των χρεών που έχει ο Ερασιτέχνης.  Το αποτέλεσμα της ένστασης του Ολυμπιακού βρήκε αρκετούς συμμάχους (Άρη, ΠΑΟ, ΕΑΠ κ.α)  πλην της Σύρου η οποία προς τιμήν της τότε, τάχθηκε υπέρ της συνέχειας των play of, καθώς υποστήριζε ότι τα πρωταθλήματα κερδίζονται στους αγωνιστικούς χώρους.
 Οι φάση των τελικών του πρωταθλήματος έδειχνε ότι  όλα θα κυλήσουν ήρεμα και ομαλά και θα βλέπαμε δυο ομάδες οι οποίες θα παίξουν ένα καλό βόλεϊ και θα διεκδικούσαν σώμα με σώμα τον τίτλο στο γήπεδο.
  Ο 4ος τελικός που ήταν μια τραγωδία για τους κυανόλευκους αφού έχασαν άνετα από τον Φοίνικα Σύρου με 3-0, έμελε να είχε και το πρώτο επεισόδιο ανάμεσα στις δυο ομάδα έπειτα από καταγγελία του προπονητή του Ηρακλή για επίθεση  προπηλακισμού από φιλάθλους της Σύρου, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει αυτούς που επιτέθηκαν στον κ. Δρίκο να συλλαμβάνονται! Ο 5ος τελικός από την άλλη αναβλήθηκε λόγω υπεράριθμων φιλάθλων που παρευρέθηκαν στο κλειστό της Μίκρας, και η ημερομηνία διεξαγωγής του τελευταίου τελικού παραμένει άγνωστη.
  Μέσα σε λίγες ημέρες το θέμα του πέμπτου τελικού πήρε διαστάσεις τραγελαφικές με τον Ηρακλή να υποστηρίζει ότι μπορούσε να είχε ήδη τελειώσει ο τελικός, αφού η πλευρά του Φοίνικα Σύρου είχε πάρει την διαβεβαίωση από την διοίκηση του Ηρακλή αλλά και από τους οπαδούς ότι δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα, αλλά ο διαιτητής του αγώνα φοβισμένος από τον διψασμένο κόσμο για τον τίτλο, διέκοψε τον αγώνα και τον όρισε για άλλη ημερομηνία. Ο συγκεκριμένος διαιτητής κ. Καραμπέτσος ξεχνάει όμως ότι σε παρόμοιο τελικό στην Μίκρα το 2007 Ηρακλής-Παναθηναϊκός είχε τον ίδιο κόσμο αλλά δεν είχε διακόψει τον αγώνα . Ο Φοίνικας Σύρου από την άλλη μεριά αφού το παιχνίδι πήγαινε για αναβολή, οι διοικούντες της ομάδας μετά από λίγες ημέρες ξαφνικά εξέδωσαν ανακοίνωση η οποία έλεγε ότι αποσύρονται από τον τελικό!  
  Μετά από πολλές ανακοινώσεις που αντάλλαξαν οι δυο πλευρές , ο Φοίνικας Σύρου εξέδωσε μια ανακοίνωση που έμελε να είναι η προχθεσινή της η οποία υιοθέτησε τις απόψεις του κ. Ταρνατόρου (Πρόεδρος ΟΣΦΠ) πριν από ενάμισι μήνα, περί μη κανονικής συμμετοχής του Ηρακλή στο πρωτάθλημα της Α1 λόγο χρεών του Ερασιτέχνη.
  Πλέον τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο των δικαστηρίων και με τον Φοίνικα Σύρου να δείχνει ότι θέλει το πρωτάθλημα στα χαρτιά! Αυτό δείχνει  η συμπεριφορά της διοίκησης της Σύρου που υιοθετεί τα λόγια του κ. Ταρνατόρου και δεν αποκλείεται να έχουμε μετά από πολλά χρόνια και ίσως για πρώτη φορά πρωτάθλημα στα χαρτιά!
  Οι καταγγελίες του Φοίνικα Σύρου κατά του Ηρακλή πλέον έχουν πάρει τον δρόμο των δικαστηρίων και δεν αποκλείεται να έχουμε ακόμα πολλά επεισόδια σε αυτόν τον τελικό της Α1.
  Από την άλλη μεριά όμως η καταγγελία του προπονητή του Ηρακλή Σωτήρη Δρίκου για προπηλακισμό από φιλάθλους της Σύρου γιατί πέρασε στα ψηλά; Τι έπρεπε να γίνει για να πάρουν στα σοβαρά την περίπτωση του κ. Δρίκου; Να είναι με μώλωπες;
  Οι αγώνες πρέπει να αρχίζουν στον αγωνιστικό χώρο και να κερδίζονται εκεί τα τρόπαια και οι διακρίσεις, και τα δικαστήρια δεν είναι παρά ένα ακόμα τραύμα για το άθλημα. Οι αγώνες κερδίζονται στον αγωνιστικό χώρο  και ελπίζουμε αυτός ο 5ος τελικός να τελειώσει κανονικά και οριστικά εκεί. Εκεί οπού πραγματικά οι μάχες και κερδίζονται ε ιδρώτα και όχι με χαρτιά!
  
 

 Επιμέλεια: Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ