'Τους έχουμε αναλύσει καλα'' - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

'Τους έχουμε αναλύσει καλα''

Η συνέντευξη τύπου τού προπονητή του ΠΑΟΚ
 
.
Πρώτα απ' όλα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στον αυριανό αγώνα με τη Ραπιντ Βιέννης: '' Όλο αυτό το διάστημα προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε. Σε όλη την προετοιμασία αλλά και στα επίσημα παιχνίδια. Θεωρώ ότι από την προπόνηση ήδη αφομοιώνουμε σημαντικά πράγματα από το παιχνίδι που θέλουμε να παίξουμε. Η διάρκεια που περνάει μας κάνει καλύτερους. Γι' αύριο περιμένω δυνατή και αποφασιστική την ομάδα μου'.'
Σε ερώτηση για τη δυναμικότητα και την ετοιμότητα των Βιεννέζων, ο Έλληνας τεχνικός τόνισε: 'Έχουμε δει όλα τα επίσημα ματς της Ραπίντ Βιέννης. Έχουμε ασφαλή συμπεράσματα για την ομάδα που είναι πολύ σοβαρή. Άσχετα με το αν κερδίζει και είναι πρώτη στο πρωτάθλημα της, ως φιλοσοφία αυτή η ομάδα μοιάζει με την δική μας. Δεν είναι ομάδα που θέλει να καταστρέψει, αλλά να δημιουργήσει. Έχει ρίσκο στο παιχνίδι της, αν και δεν ξέρω πως θα αντιδράσει σε έναν εκτός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα. Τους έχουμε αναλύσει καλά και μπορώ να πω ότι ναι μεν βάσει ιστορίας και παρουσίας στην Ευρώπη εμείς είμαστε φαβορί, από την άλλη όμως υπάρχει μία ομάδα με πολλά επίσημα παιχνίδια στα πόδια της και θα έχουμε ένα ισορροπημένο ζευγάρι με την πρόκριση να κρίνεται στις λεπτομέρειες''.
 Για την απουσία του Γκαρσία και πώς σκοπεύει να το αντιμετωπίσει: '' Η απουσία του Γκαρσία είναι σημαντική. Πρόκειται για ισχυρή προσωπικότητα που ασκεί επιρροή και στους υπόλοιπους, επιβάλει ηρεμία και υπάρχει πειθαρχία στο τακτικό κομμάτι. Στο ποδόσφαιρο πάντα υπάρχουν τραυματισμοί και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτούς ''.
 Για τη τακτική που ακολουθεί η Ραπίντ: '' Στο επιθετικό κομμάτι αυτή η ομάδα μοιάζει αρκετά με εμάς. Άρα έγινες δουλειά και εκεί. Είναι καλή στα στημένα, ενώ μεσοεπιθετικά έχει παίκτες με ποιότητα. Όταν επιτίθενται βγάζουν και τέσσερις και πέντε παίκτες κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Γι' αυτό χρειάζεται ειδικός τρόπος αντιμετώπισης''.
 Για το ποιό θα είναι ένα σκόρ που θα τον ικανοποιεί εν όψει ρεβάνς: '' Πάντα έχεις στόχους και όταν τους πετυχαίνεις κοιτάς για τον επόμενο. Τώρα σκεφτόμαστε τον Ευρωπαϊκό αγώνα και μετά το πρωτάθλημα για να ξεκινήσουμε θετικά. Μέσα στην έδρα μας σίγουρα θέλουμε τη νίκη. Από εκεί και πέρα σε τέτοια διπλά παιχνίδια όπου παίζονται προκρίσεις, κυρίαρχο ρόλο παίζει η άμυνα. Άρα και εμείς δεν πρέπει να δεχθούμε γκολ. Ακόμη και το 0-0 πιστεύω θα δίνει περισσότερες πιθανότητες σε εμάς ''.
 Σχετικά με το αν έχει κλείσει το ρόστερ οριστικά δήλωσε: '' Είναι ξεκάθαρο ότι θα πορευτούμε επάνω στο πλάνο που έχουμε εκπονήσει με τον Ζήση Βρύζα και τον Γιώργο Γεωργιάδη. Δεν θα αλλάξει κάτι μέχρι να εξασφαλιστεί οικονομική σταθερότητα ''.
 Τέλος, ο Γιώργος Δώνης ερωτήθηκε για την είσοδο του Λόρενς στην αποστολή αλλά και το κόψιμο του Βιβιάν από αυτή. Για τον πρώτο είπε πώς βρίσκεται σε ετοιμότητα, αλλά όχι ώστε να βγάλει ολόκληρο παιχνιδι. Όσο για τον δεύτερο, αρκέστηκε να πει πώς, απλά του λείπουν αγώνες.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ