ΒΙΒΛΙΟ ΝΟ2 - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΒΙΒΛΙΟ ΝΟ2

341191-big

Γιώργος Καλαφάτης: Ο ιδρυτής του Παναθηναϊκού

Γενικές πληροφορίες

Eκδότης: Νέα Εκδοτική
Eκδότης: Χριστάκης
Σειρά: Βιογραφίες / Αθλητική Ιστορία
Μορφή: Μαλακό εξώφυλλο
Έτος έκδοσης: 2011
Αριθμός σελίδων: 198
Περιγραφή
Για πολλά χρόνια το όνομα του απασχόλησε τις στήλες των εφημερίδων. Όπως και ο σύλλογος, που ο ίδιος δημιούργησε, φέρνοντας την επανάσταση στον ελληνικό αθλητισμό. Ειδικότερα στο ποδόσφαιρο...
"Ιατρός Γεώργιος Καλαφάτης, ιδρυτής του Παναθηναϊκού Ποδοσφαιρικού Ομίλου, εις των πρωταθλητών του άλματος εις μήκος και του δρόμου 192 μ. και των 110 μ. μετ' εμποδίων, και εις των καλλιτέρων ποδοσφαιριστών...".
(Ελεύθερον Βήμα, 1 Ιουλίου 1923).
Ο Γιώργος Καλαφάτης δεν ήταν ένας τυχαίος άνθρωπος. Υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους του ελληνικού ποδοσφαίρου, μια πραγματικά συγκλονιστική μορφή. Αθλητής του Εθνικού Γ.Σ. και στη συνέχεια του Πανελληνίου Γ.Σ., τόλμησε κάτι που φάνταζε απίθανο τότε. Ακόμη και ως σκέψη. Να δημιουργήσει -μόλις στα 18 του χρόνια- έναν σύλλογο καθαρά ποδοσφαιρικό! Κι όταν χρειάστηκε, πάλεψε σκληρά για να τον κρατήσει ζωντανό. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι η ιστορία ενός σπουδαίου αθλητή, ενός επιστήμονα, μιας σημαντικής προσωπικότητας, αλλά και ενός μεγάλου ανθρώπου. Μια ιστορία βγαλμένη μέσα από γεγονότα, ντοκουμέντα, αλλά και μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν δίπλα του και βίωσαν το αστείρευτο πάθος του να φθάσει τον σύλλογο του, τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο, στην κορυφή.
Η πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθεια βιογραφίας ενός πραγματικού μύθου.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ