Ο Σούλης έπεσε στην παγίδα του Δερμιτζάκη
Άρης: Ανορθόδοξη ανάπτυξη
Ο Παπαδόπουλος επέλεξε σύστημα 4-2-3-1 και προτίμησε να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής, ώστε να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα. Ωστόσο, οι κιτρινόμαυροι δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Πανθρακικού διότι:
- τα εξτρέμ έχασαν τις 1vs1 μονομαχίες και προσέφεραν ελάχιστα στο δημιουργικό τομέα
- τα μπακ ήταν αναποτελεσματικά στις προωθήσεις: ο Καζναφέρης συνέχισε το παρατεταμένο ντεφορμάρισμά και ο Ζαραδούκας απέδειξε πως δεν «κάνει τη διαφορά»
- ο Αγκάνθο εγκλωβίστηκε ανάμεσα στα δύο σέντερ μπακ του Πανθρακικού
- ο Τάτος έπαιξε «κοντά στον Αγκάνθο» και όχι μπροστά από τα αμυντικά χαφ με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλη απόσταση μεταξύ της μεσοεπιθετικής γραμμής
- οι Κοέλιο – Παπαστεριανός αδυνατούν αποδεδειγμένα να προωθήσουν κάθετα το παιχνίδι, να πάρουν μέτρα και να «πατήσουν περιοχή»
Ο ρεαλιστής Δερμιτζάκης
Δεδομένων των σημαντικών απουσιών, ο προπονητής των φιλοξενούμενων επέλεξε οπισθοχωρημένο 4-3-3 δίνοντας προτεραιότητα στα ανασταλτικά καθήκοντα κάθε γραμμής. Προτίμησε να προσφέρει ανούσια κατοχή στον Άρη και να τον «περιμένει» στο μισό γήπεδο, ελαχιστοποιώντας τους χώρους ανάπτυξής.
- τα σέντερ μπακ έπαιξαν με βάθος
- τα ακραία μπακ δεν προωθούνταν ώστε να μην προσφέρεται χώρος στα εξτρέμ του Άρη
- τα αμυντικά χαφ διατηρούσαν τη θέση τους, για να υπάρχει συνοχή στον άξονα
- τα εξτρέμ συμμετείχαν στην ανασταλτική λειτουργία, προκειμένου να προσφέρουν βοήθειες στα πλάγια
- δόθηκε έμφαση στις προσωπικές μονομαχίες, οι οποίες απέτρεψαν τη δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων από τους γηπεδούχους
Αναφορικά με το επιθετικό πλάνο, αφορούσε αποκλειστικά τη διενέργεια αντεπιθέσεων. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο που ο Άρης ρίσκαρε, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ξεχυθούν στον κενό χώρο και να απειλήσουν τον Διούδη. Ωστόσο, η έλλειψη ωριμότητας στην τελική ενέργεια και η σωματική κόπωση στέρησαν την επίτευξη του νικητήριου τέρματος.
Ο Άρης έπεσε στην παγίδα του Πανθρακικού
Οι γηπεδούχοι σπατάλησαν ένα ημίχρονο, μέχρι να αποφασίσουν να πιέσουν τον αντίπαλο. Οι δικαιολογίες για «δυνατό παιχνίδι» και καθυστερήσεις από τον Πανθρακικό δεν ευσταθούν. Κάθε ομάδα δικαιούται να επιλέξει τη στρατηγική της για να κερδίσει ένα παιχνίδι. Αυτό έπραξε με επιτυχία ο Δερμιτζάκης, χωρίς να παίξει αντιαθλητικό ποδόσφαιρο.
Το ρίσκο του Παπαδόπουλου και οι επιθετικογενείς αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξαν τα δεδομένα. Η ανορθόδοξη ανάπτυξη δεν είναι θέμα προσώπων αλλά ικανοτήτων. Επομένως, εάν δεν υπάρχουν ατομικές δυνατότητες δε δύναται να βελτιωθεί η επιθετική λειτουργία.
Συμπέρασμα
Ο Πανθρακικός έκανε ένα μεγάλο βήμα για τη σωτηρία, διατηρώντας το δικαίωμα να καθορίζει την τύχη του. Απέδειξε πως διαθέτει ένα αξιόμαχο σύνολο που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο και δε θυμίζει σε καμία περίπτωση την Προοδευτική του Σούλη Παπαδόπουλου.
Αντίθετα, ο Άρης εμφανίστηκε άνευρος και απαθής στο παιχνίδι που θα έκρινε τη βιωσιμότητά του. Το επιθετικό πλάνο ήταν ανύπαρκτο, η τακτική πειθαρχία περιορισμένη και η πλειοψηφία των προσωπικών μονομαχιών χαμένη. Εκ του αποτελέσματος, ο Σούλης δεν κατάφερε να μετατρέψει τους soft παίκτες σε…πολεμιστές και δε δικαίωσε τον τίτλο ότι «ξέρει να σώζει ομάδες».
Δυστυχώς, ξεγυμνώθηκαν τα ψέματα της διοίκησης και αποδείχτηκε ότι ο Πολατιάν έχει απλώς διακοσμητικό ρόλο διότι το ποδόσφαιρο παίζεται στον αγωνιστικό χώρο. Μετά από την πληθώρα λανθασμένων επιλογών από τους συνταξιούχους διαχειριστές πρωτοδικείου, μόνο ένα θαύμα θα σώσει την ομάδα.
http://www.overlap.gr/aris-panthrakikos-0-0-o-soulis-epese-stin-pagida-tou-dermitzaki/