ΒΙΒΛΙΟ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΒΙΒΛΙΟ

  

ΤΟ βιβλίο του Κώστα Λαπαβίτσα ''Η ιστορία του μπάσκετ της Νάουσας 1952-1989'

 -----------------------------------------------

Παρουσία της γ.γ Αθλητισμού, Ναουσαίας στην καταγωγή, κ. Κούλας Γιαννακίδου, του προέδρου και του γενικού γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ.κ Βασιλακόπουλου και Τσαγκρώνη, των παλαίμαχων διαιτητών κ. Λόρτου και Συμεωνίδη, του παλαιού προπονητή των εθνικών μας ομάδων κ. Τσίτσκαρη και αρκετών Ναουσαίων, παρουσιάστηκε το απόγευμα της Κυριακής 26 Μαΐου, στο δημοτικό θέατρο της Νάουσας, το βιβλίο του κ. Κώστα Λαπαβίτσα « Η ιστορία του μπάσκετ στη Νάουσα 1952-1989».
Τον συντονισμό της παρουσίασης είχε ο διευθυντής της ΕΤ-3, δημοσιογράφος κ. Κώστας Μπλιάτκας, ενώ το προλόγισαν οι κ.κ Βασιλακόπουλος και ο επί χρόνια συνεργάτης του στην ΕΟΚ κ. Χρυσόστομος Δεινόπουλος. Στον χαιρετισμό του ο κ. Καραμπατζός ζήτησε την βοήθεια του κ. Βασιλακόπουλου, για να διοργανωθεί το επόμενο έτος τιμητική εκδήλωση στη Νάουσα της εθνικής ομάδας μπάσκετ του 1987, η οποία κατέκτησε το ευρωμπάσκετ, κάνοντας την βασική της προετοιμασία στον Άγιο Νικόλαο και το Κλειστό της πόλης.
Συγκινημένη δήλωσε και η γ.γ Αθλητισμού κ. Γιαννακίδου, η οποία θυμήθηκε τα μαθητικά της χρόνια στη Νάουσα και  την έντονη αθλητική δραστηριότητα που αναπτύσσονταν. Ο κ. Βασιλακόπουλος συνεχάρη τον κ. Λαπαβίτσα για την λεπτομερή καταγραφή της ιστορίας του μπάσκετ της Νάουσας, ενώ έντονα συγκινημένος ο κ. Δεινόπουλος στάθηκε στους απόντες εκείνης της περιόδου, ζητώντας από τον κ. Βασιλακόπουλο να γίνει στη Νάουσα η προετοιμασία της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ.
Τις αναμνήσεις εκείνης της περιόδου περιέγραψε με γλαφυρότητα ο Κώστας Μπλιάτκας (δείτε τι είπε στο video που ακολουθεί) αναφερόμενος σε πρόσωπα που χάραξαν την ιστορία του αθλητισμού της πόλης, αλλά και στο κυριακάτικο πρόγραμμα των μαθητών της εποχής, που περιλάμβανε εκκλησιασμό ,πουτίγκα στου  Θωμά και στις 11 αγώνες στο κλειστό γυμναστήριο. Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου από τον συγγραφέα. Το βιβλίο τιμάται 20 ευρώ, έχει εκδοθεί σε 250 περίπου αντίτυπα και μπορεί να το προμηθευτεί κανείς από τα βιβλιοπωλεία «Μαρνέρης» και «Φύλλο» και από το καφέ Assist.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ