Ο ΚΑΡΕΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ( ΕΥΤΥΧΩΣ)... ΦΕΥΓΑΤΟΙ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ο ΚΑΡΕΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ( ΕΥΤΥΧΩΣ)... ΦΕΥΓΑΤΟΙ

tou ΘΑΝΟΥ ΚΑΣΑΠΗ

Στο χθεσινό μου άρθρο, επικεντρώθηκα στην ανύψωση του -δίκαια εν μέρει- πεσμένου ηθικού των φιλάθλων του Παναθαναϊκού και τόνισα μέχρι παρεξηγήσεως (ξέρω εγώ!) πως ο Παναθηναίκος δεν παύει μετά απο μια βαριά ήττα να είναι ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Επίσης προσπάθησα και ελπίζω να κατάφερα, να καταλάβετε πως η διοίκηση της ομάδας έχει πέσει κυριολεκτικά με τα μούτρα στη δουλειά εδω και πολύ καιρό. Το φιάσκο...
...όπως γράφτηκε παντού ( τελειομανεία το αποκαλώ εγώ) για τις περιπτώσεις Φάλκεμπουργκ και Καστιγιόν, έδωσαν μια εικόνα σε ένα μεγάλο μέρος του κόσμου της ομάδας, πως η φετινή μεταγραφική ενίσχυση του Παναθηναϊκου είναι μια σκέτη αποτυχία. Κάτι που τόνισα και χθές ότι είναι λάθος, γι' αυτό χρησιμοποίησα την λέξεις ''ΟΜΑΔΑ'' και ''ομαδικά'' τόσες φορές.
  Οι περισσότεροι πιστέυουν ( δικαίωμα τους άλλωστε) πως οι Πράσινοι δεν μπορούν να κάνουν ούτε μια μεταγραφή, κρίνοντας απο το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τους δυο Ολλανδούς που ανέφερα και πιο πάνω, τον Φάλκενμούργκ και τον Καστιγιόν. Εδώ η άληθεια, όπως στα περισσότερα πράγματα, ΔΕΝ είναι κάπου στη μέση. Ο Παναθηναϊκός '''εκανε το παιχνίδι'' στις συγκεκριμένες υποθέσεις και νομίζω οτι κέρδισε. Δεν έβαλε στο ρόστερ του, έναν ποδοσφαιριστή που άλλες απαιτήσεις είχε πριν φτάσει στην Ελλάδα και πολύ διαφορετικές όταν έφτασε στα πράσινα γραφεία, βάζοντας μάλιστα και τελεσίγραφα. Όσο για τον δεύτερο, τον Καστιγιόν, δεν θα έπρεπε να γίνεται κάν αναφορά σ' έναν ποδοσφαιριστή που ήθελε (ξαφνικά και αυτός) να μπούν όροι στο συμβόλαιο του ντροπιαστικοί για τον Σύλλογο και την Ιστορία του.
  Απο το τελευταίο θέλω να πιαστώ, απο τον ανιστόριτο πιτσιρικά του Άγιαξ. Γι' αυτό και το ''(ΕΥΤΥΧΩΣ)'' του τίτλου. Ο Ολλανδός πιτσιρικάς με την συμπεριφορά του (δεν κρίνω τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες) έφερε στον Παναθηναίκο τον Νίκο τον Καρέλη. Ένα 21χρονο επιθετικό που ήθελε να έρθει στον Παναθηναϊκο όσο τίποτα, κάτι που σημαίνει πως είναι ένα παιδί ξέρει τι σημαίνει να φοράς τη φανέλα αυτής της ομάδας.
  Πέντε χρόνια πριν ήταν απο τα πιο πολυσηζητημένα πιτσιρίκια του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Έκανε ντεμπούτο 16 χρονών κάτι που καμαρώνει ακόμα ο Εργοτέλης, η τότε ομάδα του. Με την λήξη του πρωταθλήματος τα ''λαγωνικά'' της Άρσεναλ σε αυτές τις ηλικίες, 'μυρίστικαν'' το ταλέντο του και του έδωσαν την ευκαιρία να τους αποδείξει πως ήταν μια ιδιαίτερη περίπτωση, πάιζοντας σ' ένα τουρνουά με τους ''κανονιέρηδες''. Ο μικρός τότε Νίκος ''έβγαλε μάτια'' σκόραρε δυο φορές, οι άνθρωποι των Λονδρέζων ετοίμασαν τα της μεταγραφής, κάτι όμως που δεν έγινε ποτέ καθως ο παίχτης δεν είχε συμπληρώσει 18 χρόνια ζωής και έτσι έμεινε στο Ηράκλειο.
  Το ''παιδί-θαύμα'' 'οπως το αποκαλούσαν τότε, έτυχε σε μια εποχή που στην Ελλάδα (θα) έπαιρνε πολύ δύσκολα συμμετοχές, ομοίως με τα παιδιά (που ποδοσφαιρικά μόνο στη χώρα μας θεωρείται παιδί ένας ποδοσφαιριστής 17 έως 20 χρονών) τα οποία ξεπήδησαν εκείνη την εποχή. Με συμμετοχές σε όλες τις μικρές Εθνικές και ''προίκα'' 'αλλες 30 με 3 γκολ στον Εργοτέλη, ο Καρέλης πήρε την περσινή χρονιά μεταγραφή στην Ακμαρ Πέρμ, ομάδα της Russian premier League. Έπαιξε σε δέκα παιχνίδια, η ομάδα του πήγε καλά στο πρωτάθλημα και ο ίδιος σκληραγωγήθηκε σε ένα πρωτάθλημα που μόνο φιλόξενο δεν είναι.
  Οι διοικούντες του Τριφυλλιού δούλεψαν πολλές μέρες ώστε ο Καρέλης να ντυθεί στα πράσινα και το μόνο που απομένει να είναι η ανακοίνωση. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής ήθελε ''με χίλια'' να παίξει στον Παναθηναϊκό και να δείξει τη νέα χρονιά πόσο λάθος έκανε ο Ολυμπιακός που τον είχε κάμποσα χρόνια ''κλεισμένο'', αλλά αυτός διάλεξε την σωστή ομάδα. Μπράβο στη διοίκηση για τις άκρως μυστικές συζητήσεις που είχε με τον ποδοσφαιριστή και την ομάδα του.
  Νομίζω το ερώτημα απαντήθηκε, Καστιγιόν ή Καρέλης ;
Υγ... Η ουσιαστική ενδυνάμωση της ομάδας με καινούργιους παίχτες θα συνεχιστεί. Η διοίκηση χειρίζεται πολλές υποθέσεις μαζί και να είστε σίγουροι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πως τα καλύτερα έρχονται. Είπαμε πολλές φορές, οι εποχές δεν είναι οι ίδιες με άλλωτε αλλά γίνεται ότι καλύτερο μπορεί.
Υγ1... Και ποιός ξέρει;
Υγ2... Το ενδιαφέρον της Λίβερπουλ για τον Μασάντο το διαβάσατε φαντάζομαι. Ίσως είναι μια καλή...ευκαιρία να μην ξεφύγει πολύ το σκορ !!

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ