ΝΤΑΝΙΕΛ ΠΡΑΝΙΤΣ. ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ, ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ.... - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΝΤΑΝΙΕΛ ΠΡΑΝΙΤΣ. ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ, ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ....

Ο Παναθηναίκός κράταγε το καλύτερο για το τέλος.Για την ακρίβεια, το θέμα της μετακόμισης του στους Πράσινους είχε πάνω απο ένα μήνα που βγήκε στην '' επιφάνεια '', αλλά δεν έχει κλείσει ούτε καν ένα 24ωρο απο την ανακοίνωση της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, με την οποία γνωστοποίησε ότι οι δυο πλευρές τα βρήκαν (στην αποζημίωση) και ο παίχτης μένει ελεύθερος. Η αλήθεια είναι πως για να γίνει αυτή η μεταγραφή η διοίκηση έδειξε μεγάλη υπομονή και τελικά δεν βγήκε χαμένη. Απο ' κεί που ο Κροάτης θα έρχονταν ως δανεικός με οψιόν αγοράς, έγινε αυτό που γράφω στην πρώτη μου πρόταση. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ !! Ο Ντάνιελ Πράνιτς ανήκει πλέον στον Παναθηναϊκό και θ' αγωνίζεται με το τριφύλλι στο στήθος για τα επόμενα 3 χρόνια. Έχω την αίσθηση πως, αυτός ο ποδοσφαιριστής θα δώσει πάρα πολλά στην ομάδα και θα έχει καταλυτική παρουσία για την φετινή χρονιά και όχι μόνο. Άλλωστε μόνο τυχαίος δεν είναι...
Σίγουρα θα ήταν καλύτερα να τον είχε νωρίτερα ο Αναστασίου στην διαθεσή του. Να είχε κάνει προετοιμασία με την ομάδα και να είχε ''δέσει'' με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Κάλλιο αργά όμως, παρά ποτέ. Μιλάμε για μια απο τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην σύγχρονη ιστορία του Παναθηναϊκού. 'Οχι σε κόστος ( καθότι οι εποχές με μεταγραφές πολλών ''χαρτιών'' έχουν περάσει), αλλά σε ποιότητα και όνομα. Ο Πράνιτς για 3,5 χρόνια ήταν το ''χρυσό πασπαρτού'' της Μπάγερν Μονάχου και αυτό λέει πάρα πολλά. Και εξηγούμαι γιατί τον αποκαλώ έτσι . Ήτανε αφάνταστα χρήσιμος  στους Βαυαρούς . Μπορούσε να παίξει εξίσου καλά τρείς θέσεις. Σαν αριστερό μπάκ, σαν εσωτερικός χαφ στο κέντρο αλλά και σαν εξτρέμ. Γι αυτό άλλωστε έκατσε και τόσα χρόνια στους τελευταίους χρονικά Πρωταθλητές Ευρώπης (απο τους οποίους έφυγε το καλοκαίρι του 2012 ) . Γιατι είναι χαρισματικός παίχτης. Πως αλλιώς μπορείς να περιγράψεις κάποιον, ο οποίος διαθέτει άψογη πάσα, με ειδικότητα στις τριαντάρες μπαλιές άλλα και στις φαρμακερές κάθετες. Είναι εξαιρετικός εκτελεστής στημένων φάσεων. Συν τοις άλλοις μαρκάρει και γίνεται μάλιστα πολύ ''ενοχλητικός'' σε αυτόν τον τομέα για τους αντιπάλους . Προτιμάει να παίζει στη μεσαία γραμμή, αλλά όπως είπαμε ''δηλώνει στρατιώτης'' στον κάθε προπονητή του.

Είναι αυτός ο ποδοσφαιριστής που έλειπε απο τον Παναθηναϊκό, στα όσα έχουμε δεί μέχρι τώρα. Θα ''κουμπώσει'' ιδανικά στην τριάδα του κέντρου. Με την παρουσία του θα φανεί περισσότερο και αυτή του Μέντες, καθώς ο Ολλανδός έχει επωμιστεί πολλές αρμοδιότητες , με αποτέλεσμα να μην έχει απελευθερωθεί ακόμα. Γενικά το κέντρο των Πρασίνων ισχυροποιείται σε μεγάλο βαθμό με την έλευση του Πράνιτς. Και του Ατζαγκούν, αλλά κυρίως του έμπειρου Κροάτη. Και επειδή η θέση δεν... ξεχνιέται απο έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή, μπορεί κάλλιστα ν΄αγωνιστεί και σαν επιτελικός χαφ, όπως τότε στην Χέρενφεν ( πριν μετακομίσει στο Μόναχο) που ήταν πραγματικά ο ''μαέστρος'' της.

Το μόνο κακό του διεθνή Κροάτη, ήταν το ένστικτο του να πάει πέρυσι στην Λισαβόνα. Στην λάθος ομάδα, την λάθος στιγμή. Πραγματοποίησε μέχρι και τον περασμένο Δεκέμβρη μόνο 9 συμμετοχές στην Σπόρτινγκ, όχι απο δικά του λάθη. Αλλά απο της τεχνικής ηγεσίας, η οποία προσπαθούσε να του αλλάξει θέση και τις κινήσεις του στο γήπεδο. Τέλη της περσινής χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, δόθηκε δανεικός στην Θέλτα και έκανε άλλες 10 συμμετοχές στην Πριμέρα.

Πλέον όμως, θα κοσμεί τα ελληνικά γήπεδα και είμαι πεπεισμένος, ότι η ''λάμψη'' θα είναι πολύ μεγάλη. Ο κατάλληλος ποδοσφαιριστής, στην κατάλληλη ομάδα. Κάποιος που ''διψάει'' να  χαρίσει απλόχερα το ταλέντο του, σε μια ομάδα που έχει ανάγκη μια τέτοια προσωπικότητα με ταλέντο και εμπειρία.

Ένα μεγάλο μπράβο στην διοίκηση και σε όσους ασχολήθηκαν για να έρθει ο Πράνιτς στον Παναθηναϊκό και μάλιστα ώς ελέυθερος. Η επιμονή και η υπομονή κέρδισε τελικά και επιπλέον έδειξε πως ακολουθήθηκε το πλάνο σωστά και ως το τέλος. Οπότε οι φίλοι του Τριφυλλιού να μήν ανησυχούν για το back - up του Μπέργκ. Όλα θα γίνουν όπως πρέπει.

Υγ... Για λίγες μέρες θα τα λέμε απο την ''μαμά'' Αθλητική Γνώμη, λόγω περίεργου... ''πεσίματος'' του σέρβερ στο www.90sport.gr ....

Κασάπης Θάνος
                          

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ