ΦΟΥΛ ΤΟΥ ...ΤΑΤΟΥ ΜΕ ΛΕΑΝΤΡΟ !! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΦΟΥΛ ΤΟΥ ...ΤΑΤΟΥ ΜΕ ΛΕΑΝΤΡΟ !!

ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΚΑΣΑΠΗ
Γίνεται να δουλέψει ένας προπονητής με 34 ποδοσφαιριστές στην προετοιμασία ; Η απάντηση είναι, ναι γίνεται. Το έκανε ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού Μίτσελ. Μπράβο του και μαγκιά του !       Μπορεί όμως να προπονεί τόσους ποδοσφαιριστές κατα τη διάρκεια του πρωταθλήματος επί καθημερινής βάσεως ; Και ο Μουρίνιο να είναι δεν μπορεί, απλά δεν γίνεται !! Μπορεί να γίνει κάτι άλλο όμως. Και αυτό γίνεται εδω και κάμποσα χρόνια...Τί είναι αυτό ??
  Μετά την αποχώρηση του Σωκράτη Κόκκαλη (πριν απο τρία χρόνια) απο τον Ολυμπιακό και την αγορά του απο τον Βαγγέλη Μαρινάκη, άλλαξαν πολλά πράγματα στην ομάδα του Πειραιά. Σήμερα όπως καταλάβατε και απο τον πρόλογο, θ' ασχοληθώ με την πολιτική των πρωταθλητών όσο έχει να κάνει με τις μεταγραφές και τους δανεισμούς παιχτών.
  Δεν είναι μυστικό πως, οι ερυθρόλευκοι τα τελευταία χρόνια αγοράζουν ότι καλύτερο κυκλοφορεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ή αν σας ακούγεται υπερβολικό το ''ότι'' που χρησιμοποίησα, αγοράζουν πολλούς απο τους ''παίχτες αποκάλυψη'' της κάθε χρονιάς. Όπως έγινε φέτος με τους Ολαίτάν, Ντε Βισέντι, Σάμαρη κ.α. ή πέρυσι με τον Ζαραδούκα, τον Τάτο , τον Βλαχοδήμο πολλούς ακόμη.
   Απο την στιγμή που ο Ολυμπιακός και συγκεκριμένα ο μεγαλομέτοχος του θέλει να έχει στην ομάδα του τους καλύτερους και πληρώνει γι' αυτούς, κανένας δεν μπορεί να του πεί τίποτα. Είναι ένας ισχυρός εφοπλιστής που θέλει να κάνει τους οπαδούς του Ολυμπιακού ευτυχισμένους ( άσχετα που πολλές φορές δε το καταφέρνει). Ούτε βέβαια στους παράγοντες των ομάδων μπορεί κανείς να πεί κάτι αρνητικό επειδή πουλάνε (μόνο) στον Ολυμπιακό. Είναι τέτοια η κρίση και ειδικά στο ποδόσφαιρο της χώρας, που για να βγούν οικονομικά πρέπει να κάνουν... θυσίες.
  Το ζήτημα αλλόυ είναι. Εδώ και τρείς ποδοσφαιρικές σαιζόν ο Ολυμπιακός πηγαίνει για προετοιμασία έχοντας κοντά 35 ποδοσφαιριστές στο ρόστερ. Συμμετέχουν κανονικά και στα φιλικά, αλλά το 1/3 περίπου απο αυτούς δεν φοράνε τελικά τα ερυθρόλευκα. Δίνονται δανεικοί. Σε συγκεκριμένες ομάδες, με κάποιες μικροαλλαγές κάθε χρόνο. Δεν είναι κάτι παράνομο. Όπως και το ν' αγοράζεις κάποιον ποδοσφαιριστή αλλά να τον αφήνεις για έναν ή και παραπάνω χρόνια στην ομάδα που ''τα έσκασες'' για να τον αποκτήσεις. Ούτε αυτό είναι κάτι παράνομο.
   Πέρυσι το καλοκαίρι άλλα και τον Ιανουάριο, ο Ολυμπιακός έδωσε πολλούς ποδοσφαιριστές δανεικούς. Σε πολλές ομάδες της Superleague. Φέτος θα δώσει ακόμη περισσότερους. Μέχρι τώρα, έχουν ήδη φύγει ως δανεικοί οι Τάτος (για δεύτερη χρονιά) και  Καραγκούνης (σήμερα) στον Άρη, οι Τζανακάκης και Μπουχαλάκης (αν και αγοράστηκαν απο τον Ολυμπιακό απο τα μέσα της περσινής χρονιάς) θα παραμείνουν στον νεοφώτιστο Εργοτέλη, ο Κολοβός θα παραμείνει στον Πανιώνιο, ο Σιώπης (σήμερα) έφυγε για τον Πλατανιά και ο Λεάντρο στην Καλλονή. Πέντε ακόμη δόθηκαν σε ομαδες του εξωτερικού. Και είμαστε ακόμη στην αρχή. Έχουν να δοθούν δανεικοί πολλοί ακόμη. Μπορεί όχι όλοι τώρα, αλλά όπως ξέρουμε υπάρχει και ο Ιανουάριος.Ο Ανδρέας Τάτος στο '''Βικελίδης'' αποθεώνεται απο τους φίλους του Άρη, λίγα λεπτά πρίν απο την έναρξη του προ μηνός φιλικού την Ρόμα.
   Και πάμε τώρα στο δια ταύτα. Εγώ φέτος πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη έχει καλύτερη ομάδα απο τον Ολυμπιακό. Καλύτερο ρόστερ και κλάσεις ανώτερο προπονητή. Αν δεν δούμε τις γνωστές... ομορφιές, θα είναι έκπληξη αν ο ΠΑΟΚ χάσει το πρωτάθλημα. Αποψή μου πάντα. Μπορεί να είμαι τελείως ''φάουλ'' αλλά αυτό πιστεύω. Το θέμα βέβαια είναι να κερδίζει ομάδες όπως ο Άρης, ο Εργοτέλης, ο Πανιώνιος, ο Πλατανιάς, η Καλλονή και όσες ακόμη... προκύψουν. Γιατί ο Ολυμπιακός θα τις κερδίσει αυτές τις ομάδες (και όσες προκύψουν), εντός-εκτός. Αποψή μου και αυτή, καθαρά ποδοσφαιρικά.
 Υ.γ. Καλά να περάσετε τον Δεκαπενταύγουστο και προσοχή στις... τσούχτρες. Δανεικές ή μη...

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ