Οι παίκτες ευθύνονται για την πρώτη νίκη, ο Μιλίνκοβιτς για τις μικρές βελτιώσεις - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Οι παίκτες ευθύνονται για την πρώτη νίκη, ο Μιλίνκοβιτς για τις μικρές βελτιώσεις

Θα μπορούσε η κεφαλιά του Νταβίντ Αγκάνθο να βρει δοκάρι. Θα μπορούσε το βολέ του Ουντότζι να φύγει ελάχιστα έξω από το οριζόντιο δοκάρι του Πανιωνίου. Θα μπορούσει ο Άρης να μη φύγει με το τρίποντο από τη Νέα Σμύρνη. Αυτό που δεν θα άλλαζε είναι η αγωνιστική του βελτίωση, που διαπιστώνεται κάθε βδομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Κύριοι υπεύθυνοι είναι οι παίκτες για αυτή την αλλαγή. Και είναι πρώτα οι παίκτες, γιατί αυτοί παίζουν και αυτοί κλήθηκαν να κάνουν διαφορετικά πράγματα από αυτά που έκαναν δύο μήνες στην προετοιμασία. Η αλλαγή προπονητή δεν έφερε ευεργετικά αποτελέσματα από την αρχή, όπως είθισται να συμβαίνει στις περισσότερες ομάδες. Δεν έφερε πρόσκαιρα καλά αποτελέσματα, δεν έφερε νίκες.
Η έλευση του Ζόραν Μιλίνκοβιτς έφερε μικρές βελτιώσεις από βδομάδα σε βδομάδα και χθες ο Άρης ήταν έτοιμος – όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα – να πετύχει την πρώτη του νίκη, στον πέμπτο αγώνα του Σέρβου στην άκρη του πάγκου.
Καμία ομάδα δεν έχει σωθεί με μια εκτός έδρας νίκη. Καμία ομάδα δεν έχει υποβιβαστεί επειδή δεν κέρδισε στα πρώτα έξι παιχνίδια. Καμία ομάδα δεν σώθηκε, παίζοντας απλά καλά σε κάποια παιχνίδια. Ο Άρης χθες έδειχνε μέσα στο γήπεδο ότι ξέρει τον τρόπο, τουλάχιστον για να μη χάσει.
Το γκολ που δέχθηκε ήταν ένα… κανονικό γκολ. Αμυντική αδράνεια, ναι, αλλά είναι γκολ που δέχονται οι ομάδες, δεν προήλθε από λάθη αφέλειας ή λάθη που γίνονται στα τμήματα υποδομής, όπως συνέβαινε στις πρώτες αγωνιστικές. Από τη στιγμή που ο Άρης βελτίωσε την αμυντική του λειτουργία σε όλες τις γραμμές, ήταν θέμα χρόνου να βγουν κάποιες φάσεις μπροστά.
Η μετατόπιση του Ροκ Έλνσερ στην άμυνα παίζει καταλυτικό ρόλο. Ο Σλοβένος στην αμυντική γραμμή καλύπτει (κρύβει στην ουσία) την αδυναμία του στην ταχύτητα και την έκρηξη, ξεδιπλώνει την ηρεμία και την ποιότητα που έχει σαν ποδοσφαιριστής τεχνικά, έχει «δέσει» με τον Ρούμπεν Πουλίδο και σημαντικό στοιχείο για την «χημεία» είναι το γεγονός ότι έπαιξαν συνεχόμενα παιχνίδια μαζί οι ίδιοι τέσσερις στην άμυνα.
Η πρώτη νίκη δεν αλλάζει κάτι εντυπωσιακά επί της ουσίας. Ο Άρης παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη και πρέπει να έχει συνέχεια. Το οφείλουν οι παίκτες πρωτίστως στους εαυτούς τους, γιατί έδειξαν χθες ότι είναι ομάδα που μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο και να πάρει αποτελέσματα.
ΥΓ1: Αδιάφορο είναι το χθεσινό αποτέλεσμα στο μπάσκετ. Η ήττα σε ένα κεκλεισμένων των θυρών φιλικό παιχνίδι, ακόμα και από μια ομάδα της Α2, δεν λέει τίποτα. Πρώτον γιατί δεν το… είδε κανείς πέραν αυτών που αγωνίστηκαν και των προπονητών και δεύτερον γιατί ο Αγγέλου έχει μάστερ στα mind games. Το θέμα είναι να παρουσιαστεί η ομάδα όπως πρέπει, εκεί που πρέπει, όταν πρέπει…
ΥΓ2: Την βδομάδα πριν το ματς με τον Πανιώνιο, ο Άρης διαχειρίστηκε με σωστό τρόπο τον πανικό ενδοοικογενειακά και πολλά μπράβο παίρνει και ο Μιλίνκοβιτς. Δεν είναι τυχαίος ο Σέρβος…
 Οι παίκτες ευθύνονται για την πρώτη νίκη, ο Μιλίνκοβιτς για τις μικρές βελτιώσεις

http://www.pressaris.gr/%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%BA%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CF%85%CE%B8%CF%8D%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%AF

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ