Χαλιναγωγήστε την γλώσσα σας - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Χαλιναγωγήστε την γλώσσα σας





Η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος για την φάση των ''16'' έβγαλε το ζευγάρι ανάμεσα στον Ηρακλή και στον ΠΑΟΚ. Ένα ζευγάρι που ανέκαθεν τραβούσε τα βλέμματα αρκετού κόσμου.

Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν στις 08/01 στο Καυτανζόγλειο όπου θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας. Σίγουρα είναι το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι που έβγαλε η κληρωτίδα, για το λόγο ότι από πάντα συγκαταλέγονταν σε ένα από τα πιο αμφίρροπα τοπικά ντέρμπι του πρωταθλήματος.

Ο μεν ΠΑΟΚ μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Ιβάν Σαββίδη, έχει ενισχυθεί σημαντικά στο αγωνιστικό κομμάτι και είναι στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Ένας από τους στόχους της ομάδα του ΠΑΟΚ είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου μετά από αρκετά χρόνια.

Ο δε Ηρακλής μπορεί να βρίσκεται αρκετά χαμηλά στην βαθμολογία της Football League και να έχει ένα σωρό προβλήματα,  αλλά η προϊστορία του κόντρα στους ασπρόμαυρους χαρακτηρίζονταν συνήθως από τις νίκες των κυανόλευκων, καθώς η ομάδα του δικέφαλου για περίπου δεκατρία χρόνια έχει να γευτεί την νίκη στο Καυτανζόγλειο.

Όσον αφορά το ρόστερ των δυο ομάδων, σαφέστατα οι ασπρόμαυροι υπερισχύουν αντί των κυανόλευκων, οι οποίοι πέραν του αγώνα κόντρα στην Ξάνθη όπου έδειξαν μια τελείως διαφορετική αγωνιστική πυγμή, κινούνται περισσότερο σε μέτρια επίπεδα, έως άσχημα. Αντίθετα η ομάδα του ΠΑΟΚ έχει καταξιωμένο προπονητή με χρόνια εμπειρίας σε μεγάλο πρωτάθλημα όπως η Γερμανία, τον κ. Στέφενς, αλλά και ένα σύνολο το οποίο είναι αξιόπιστο με αρκετούς έμπειρους ποδοσφαιριστές.

Το βέβαιο είναι ότι οι δυο ομάδες έχουν μεγάλες διαφορές σε πολλά επίπεδα. Όμως τον Ηρακλή δεν μπορείς να το θεωρήσεις εντελώς ξεγραμμένο από την διεκδίκηση της πρόκρισης διότι αποτελεί μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και με βαριά φανέλα. Ο ΠΑΟΚ θεωρείτε το απόλυτο φαβορί της αναμέτρησης με τα τωρινά δεδομένα, αλλά θα ήταν μάλλον νωρίς να αρχίσουμε να βγάζουμε από τώρα συμπεράσματα, καθώς το ποδόσφαιρο είναι το πιο ανατρεπτικό άθλημα, και μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής το τέλος της αναμέτρησης τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Και ο κόσμος το ξέρει καλά αυτό. Είναι γνωστό επίσης ότι ο κόσμος και των δυο ομάδων αντιστρατεύεται τον  άλλον μέχρις σημείο πρόκλησης επεισοδίων. Και αυτό το γεγονός κάποιοι τείνουν να το προβάλλουν, αγνοώντας τον κίνδυνο που μπορεί να υπάρξει στην συνέχεια προτού καλά-καλά ξεκινήσει ο αγώνας.

Όλη αυτή η άσκοπη προβολή θα μας πει κάποιος που θα χρησιμέψει; Απλά, μετά την κλήρωση των δυο ομάδων, δεν τίθεται θέμα να θέλουν κάποιοι να τεντώσουν περισσότερο το σχοινί σε σημείο που να σπάσει για λίγα νούμερα ακροαματικότητας. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, το ΕΣΡ (σ.σ.Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) πρέπει να επιστήσει την προσοχή του για τις τοποθετήσεις ορισμένων παραγωγών εκπομπών διότι το παιχνίδι είναι υψηλής επικινδυνότητας. Δηλαδή τι πρέπει να ακούσει για να παρέμβει το ΕΣΡ;  Να θρηνήσουμε θύματα;  

Επιμέλεια: Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ