ΝΙΚΗ ΜΑΓΚΙΑΣ x 4 ΚΑΙ... ΟΙ ''ΛΕΩ - ΞΕΛΕΩ'' - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΝΙΚΗ ΜΑΓΚΙΑΣ x 4 ΚΑΙ... ΟΙ ''ΛΕΩ - ΞΕΛΕΩ''


Πηγή : 90sports.gr

Η νίκη του Παναθηναϊκού χθες το μεσημέρι επί του ΠΑΣ ήταν για μένα κομβικής σημασίας. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, αποφεύγοντας τα ''εμπόδια'' που τις παρουσιάστηκαν πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μάλιστα, κάνοντας και το καλύτερο φετινό της παιχνίδι σε ότι έχει να κάνει με τη παραγωγή φάσεων και την μείωση των κενών διαστημάτων και των λαθών.



  Ο Γιάννης Αναστασίου από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας, είχε '' χτυπήσει καμπανάκι '' για  την χθεσινή αναμέτρηση. Εφιστούσε ιδιαίτερη προσοχή στους παίκτες του γιατί εκτός από την ανεβασμένη ομάδα του Σάκη Τσιώλη, είχε και δυο ακόμη λόγους να φοβάται για μη θετική εμφάνιση και -κατά συνέπεια- ένα κακό αποτέλεσμα. 



Ο πρώτος ήταν η διακοπή του πρωταθλήματος για το μπαράζ της Εθνικής ομάδας. Η ομάδα έρχονταν απο συνεχόμενες νίκες με τελευταία αυτή στο ''Βικελίδης'' και δικαίως φοβόταν μήπως επηρεαστούν αρνητικά οι ποδοσφαιριστές, όσο έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι. Την.. έπαθε μια φορά φέτος και ''φύλαγε τα ρούχα του'' για να μην την ξαναπατήσει. Γιατί όσο καλό μπορεί να κάνει μια διακοπή στο πρωτάθλημα για μια ομάδα που δεν παίζει καλά και χάνει βαθμούς, άλλο τόσο κακό μπορεί να κάνει σε μιά ομάδα ανεβασμένη που έχει ροή θετικών αποτελεσμάτων. Ο άλλος ήταν οι άδειες εξέδρες της Λεωφόρου, λόγω της τιμωρίας της έδρας  του Τριφυλλιού από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Γιατί μην ξεχνάμε πως ένας απο τους κύριους λόγους που γύρισε φέτος ο Παναθηναϊκός στην η φυσική του έδρα, ήταν η δύναμη που θα του έδινε ο κόσμος. Γιατί ακόμη και μια μισογεμάτη Λεωφόρος, μπορεί να αποπροσανατολίσει τον αντίπαλο και να ''δώσει φτερά'' στην ομάδα.






  Κατά την διάρκεια της χθεσινής αναμέτρησης, παρουσιάστηκαν δυο ακόμη λόγοι για να φοβάται ο προπονητής των πρασίνων το... στραβοπάτημα. Ο πρώτος ήταν η ισοφάριση της ομάδας των Ιωαννίνων στο γκολ του Μπεργκ και οι τρεις αναγκαστικές αλλαγές για τον Παναθηναϊκό. Οι οιωνοί δεν ήταν καλοί για την επίλυση αυτών των δυο ξαφνικών προβλημάτων. Η ομάδα δεν είχε αρχίσει καθόλου καλά στο 2ο ημίχρονο και ειδικά η αποδοσή της σε σχέση με αυτή του 1ου ημιχρόνου ήταν... η μέρα με τη νύχτα. Κι όμως μέσα απο το πρόβλημα, βρέθηκε η λύση. Και οι τρεις αλλαγές του Αναστασίου είναι αυτό που λέμε...to the point ! Ο Κουτρουμπής που μπήκε στην θέση του Σίντεφελντ, ανέβασε την άμυνα πιο ψηλά με αποτέλεσμα να κλείσουν οι πράσινοι τους Γιαννιώτες πίσω απ' τη σέντρα. Ο Ατζαγκούν που μπήκε στην θέση του Λαγού, έδωσε ώθηση και κίνηση από τη μέση προς την επίθεση, με συνέπεια να γυρίσουν και οι επιθετικοί τουν ΠΑΣ ώστε να μαρκάρουν. Και τελευταίος και καλύτερος ο Καρέλης που μπήκε στην θέση του μέτριου χθες (αλλά και λαβωμένου) Φιγκερόα, ο οποίος νομίζω έκανε τους περισσότερους ν' απορήσουν με την εισοδό του στο παιχνίδι. Ένας απ' αυτούς ήμουν και' γώ. Δε ντρέπομαι να το πω. Οι έως τώρα εμφανίσεις του ταλαντούχου -κατα τ' άλλα- κρητικού δεν ήταν καλές. Ακόμη και σε κάποια 20λεπτα που έπαιζε δεν σ' έπειθε με τίποτα για την χθεσινή του άψογη παρουσία. Μας... έβαλε τα γυαλιά και πολύ καλά μας έκανε ! Δυο γκολ, πολύ τρέξιμο και γενικά άπαιχτος !! Στο χέρι του είναι η χθεσινή του εμφάνιση, να έχει και συνέχεια.
  Για άλλη μια φορά χθές καταλυτικός ο Μπεργκ, ανεβασμένοι οι Ζέκα και  Πράνιτς.




  Για το θέμα του Δημήτρη του Γιαννακόπουλου και την ανάληψη (ή μη) των μετοχών της ομάδας, ένα έχω να πω. Ψ-υ-χ-ρ-α-μ-ί-α !! Από το Σάββατο και την ανάδειξη της είδησης έχω ακούσει και διαβάσει ''τέρατα'' και δυστυχώς -ΚΑΙ- απο δημοσιογράφους που ασχολούνται μετα του Παναθηναϊκού. Οι οποίοι αρχικά μέσα από άρθρα τους στις εφημερίδες αλλά και από τις στήλες τους στα σάιτ που δουλεύουν, αποθέωσαν την ενδεχόμενη κίνηση του προέδρου της ΚΑΕ, αλλά σήμερα ξαφνικά άλλαξαν τροπάριο  βάζοντας... εμπόδια στην επίτευξη της επικείμενης (ή μη) συμφωνίας. Αν έμαθαν κάτι ουσιώδες το οποίο αλλάζει τα δεδομένα, καλό θα ήταν να ενημερώσουν τον κόσμο της ομάδας που τόσο ανυπομονεί, και ας σταματήσουν να αυτοαναιρούνται. Ευτυχώς, όσοι το κάνουν αυτό είναι λιγοστοί. Οι περισσότεροι (μαζί κι εγώ) περιμένουν τις εξελίξεις και την μια και μοναδική αλήθεια, η οποία θα ''λάμψει'' κατόπιν της επερχόμενης συνάντησης μεταξύ Γιανακόπουλου - Αλαφούζου. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο....




ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ