ΓΚΕΛΑ ΑΠΟ ΚΟΟΥΤΣ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΕΣ.... (ΚΑ)ΓΚΕΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΟΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΓΚΕΛΑ ΑΠΟ ΚΟΟΥΤΣ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΕΣ.... (ΚΑ)ΓΚΕΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΟΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ !


Πηγή : www.90sport.gr


Απόλλων Σμύρνης -Παναθηναϊκός 1-1 . Όλες οι ομάδες (εκτός από τον Ολυμπιακό βέβαια...) έχουν ένα κακό βράδυ. Μια εκτός προγράμματος ''γκέλα''. Επίσης και όλοι οι προπονητές κάνουν σε κάποια παιχνίδια άσχημο κοουτσάρισμα και αποτυχημένες επιλογές ως προς την αρχική ενδεκάδα ή και ακόμα όσο αφορά τις αλλαγές. Απόψε όμως στην Ριζούπολη ο προπονητής του Παναθηναϊκού, υπέπεσε σε απανωτά σφάλματα και δυστυχώς κάλυψε όλη... την γκάμα των λάθος επιλογών που μπορούσε να κάνει. Επισκίασε ακόμη και τον αστείο Ζαχαριάδη...


  Ο πράσινοι τον τελευταίο  ενάμιση μήνα έκαναν από πολύ καλές έως εξαιρετικές εμφανίσεις ή αν θέλετε καλύτερα, μεγάλα διαστήματα μέσα στον αγώνα όπου η απόδοση τους δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα των πρώτων αγωνιστικών. Είχε πάρει ''μπροστά η μηχανή'' που λέμε. Η ομάδα απέκτησε ωριμότητα, οι παίκτες (όχι όλοι βέβαια) κατανόησαν πλήρως το πλάνο του κόουτς και οι νίκες - μα πάνω απ' όλα οι πολύ καλές εμφανίσεις - διαδέχονταν η μία την άλλη. Το πλάνο και η δουλειά  του Αναστασίου αρχίσανε να φαίνονται. Την προηγούμενη αγωνιστική κατά την γνώμη μου, ο προπονητής του τριφυλλιού έκανε ένα καταπληκτικό κουτσάρισμα. Από την κατάρτιση της ενδεκάδας, την αντίδραση της ομάδας μετά την ισοφάριση του ΠΑΣ, μέχρι και το 100 % των άκρως επιτυχημένων αλλαγών που έκανε. 

   Απόψε όμως, όλα πήγαν στραβά. Αυτό δεν πάει να πει ότι μηδενίστηκε η όλη προσπάθεια και εικόνα της ομάδας τον προηγούμενο καιρό που ανέφερα. Το ''νερό έχει μπει στο αυλάκι'' για τον Παναθηναϊκό. Είναι πλέον μια ανταγωνιστική και καλοδουλεμένη ομάδα, που δυστυχώς όμως σήμερα είχε σε πολύ κακό βράδυ τον προπονητή του. 


  Ο Αναστασίου άρχισε τα λάθη πριν ακόμη αρχίσει το παιχνίδι. Πρώτα απ' όλα για ' μένα, ακατανόητη ήταν η χρησιμοποίηση του Κοτσόλη στην θέση του Καπίνο. Πραγματικά, δεν έχω ιδέα γιατί έκανε αυτή την κίνηση ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Ο νεαρός πορτιέρο του τριφυλλιού μπορεί να μην είχε αρχίσει καλά στη σεζόν, όμως στα τελευταία παιχνίδια είχε δείξει πως βρίσκει τα πατήματα του και κυρίως την σταθερότητα στις εξόδους του. Ο Κότσόλης από την άλλη, έπαιξε στους αγώνες κυπέλλου με τον Εργοτέλη στους οποίους είχε και καλές αλλά και κακές στιγμές. Δυστυχώς όμως και στις δυο αναμετρήσεις με τους κρητικούς δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη κάτω από τα δοκάρια της ομάδας. Κακή συνεννόηση με τους αμυντικούς ( ειδικά στο πρώτο ημίχρονο της ρεβάνς), αδύναμα και άστοχα βολέ, αργές και... ρισκαδόρικες αντιδράσεις στις στημένες φάσεις. Η επιτάχυνση και η αλτικότητα του έχουν κατέβει επίπεδο. Σίγουρα ο προπονητής είναι αυτός που ξέρει καλύτερα και θα κρίνει στην τελική, αλλά εκ του αποτελέσματος κρίνεται κιόλας. Και αυτό ήταν μια πολύ κακή εμφάνιση από τον Κοτσόλη και δεν αναφέρομαι μονάχα στην τραγική του έξοδο στην φάση της ισοφάρισης.


  Ούτε το αγωνιστικό κομμάτι του πήγε του Αναστασίου. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο μισάωρο, η ομάδα ήταν κατώτερη του αναμενόμενου. Θα μου πει κάποιος και με το δίκιο του '' μα σε αυτό το μισάωρο όμως ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κέρδιζε με 0-3 και να είχε τελειώσει το παιχνίδι''. Δεν διαφωνώ, με την διαφορά όμως ότι δεν έγινε. Θέλεις λόγω υποτίμησης του αντιπάλου ; Θέλεις λόγω υπερβολικής σιγουριάς ; θέλεις λόγω υπερβολικού ατομικισμού κάποιων παικτών ; Όλα έπαιξαν τον ρόλο τους. Ειδικά στο θέμα της μη ομαδικότητας αν πάρουμε ως παραδείγματα τις δυο φάσεις του Αμπείντ, βγαίνει εύκολο το συμπέρασμα. Και οι δυο φάσεις ήταν μισά γκολ. Μόνο οι πάσες του Αλγερινού στον Μπεργκ έλειπαν για να γίνουν και... ολόκληρα. Παρ' όλα αυτά, ο προπονητής του Παναθηναϊκού άφησε τον Βορειοαφρικανό χαφ 64' λεπτά στο παιχνίδι ! Τέλος ήταν και οι αλλαγές. Νομίζω πιο πολύ μπέρδεψαν την ομάδα παρά την βοήθησαν. Η υπερβολική επιθετικότητα με Μπεργκ, Καρέλη, Κλωναρίδη και Ατζαγκούν (μόνο ως μπαλαντέρ δεν συμπεριφέρθηκε, έφεραν μια ανισορροπία στην ομάδα. Την έκοψε στα δύο. Έμεινε μόνο ο (πολύ καλός και μαχητικός) Μέντες στο κέντρο, με συνέπεια η δημιουργία των επιθέσεων των πρασίνων να μονοπωλείται από τους κατάκοπους στο δεύτερο ημίχρονο Νάνο και Μαρινάκη (κυρίως από τον πρώτο) ή με γιόμες από Τριανταφυλλόπουλο και Κουτρουμπή προσπαθώντας να βρουν το κεφάλι του Μπεργκ, ώστε να ''σπάσει'' αυτός τη μπάλα προς τους συμπαίχτες του. Με λίγα λόγια, ο Παναθηναϊκός μπορούσε να ''πάρει κεφάλι'' και πάλι στο σκορ μ' έναν τρόπο έτσι πως έπαιζε. Με μια στημένη φάση. Αλλά και 'κει, οι εκτελέσεις των Πράνιτς, Ατζαγκούν και Νάνο ήταν απογοητευτικές.


  Βέβαια στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζεις μόνο αν παίζεις ορθολογιστικά και βάσει πλάνου. Είναι και η τύχη ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Εντάξει, ο προπονητής και οι παίκτες μιας ομάδας μπορεί να έχουν μια άσχημη αγωνιστική βραδιά, αλλά μπορεί όμως να είναι και τυχεροί γιατί ο ατσούμπαλος αμυντικός της αντιπάλου ομάδας κλάδεψε (με όλη την σημασία της λέξεως) μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής δείχνει την άσπρη βούλα του πέναλτι. Ευτυχώς συνέβη για τον Παναθηναϊκό αυτό, δυστυχώς όμως οι πράσινοι ''έπεσαν'' πάνω στον κλόουν τον Ζαχαριάδη. Μόνο έτσι μπορείς να το χαρακτηρίσεις. Δεν μιλάω καν για τις προ 89ου λεπτού φάσεις ( που και εκεί έκανε... τις πατάτες του). Αναφέρομαι μόνο στην φάση του Μπέργκ σε αυτό το λεπτό. Είναι δίπλα στη φάση, βλέπει ακόμη και την ενοχή στο πρόσωπο του αμυντικού, αλλά δεν σφυρίζει ! Τώρα αν φταίει μόνο ανικανότητα του ή και ο φόβος της τιμωρίας από τον Σαρρή και τ' ανθρωπάκια της ΚΕΔ που τον περιτριγυρίζουν δεν ξέρω...


Υγ... Α, μιας και αναφέρθηκα σε αυτή την εξέχουσα προσωπικότητα τον μπάρμπα-Σαρρή, θα ήθελα πολύ τις επόμενες μέρες να κάνει πράξη τις απειλές περί αυτοδιοίκητου κατά του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ. Ας ενημερώσει την ΟΥΕΦΑ (αν δεν του είπε ο... μπροστινός του ήδη να το κάνει), την ΦΙΦΑ, την Τράπεζα της Ελλάδος, την Εθνική πινακοθήκη, τον ΟΤΕ και όποιον τελοσπάντων γουστάρει και ας τιμωρήσει παραδειγματικά αυτές τις δυο ομάδες ( οι οποίες τάχθηκαν κατά της παράνομης SUPER- διάταξης... του ΚΩΛΟΥ) με υποβιβασμό. Ελπίζω μόνο να έχει βγάλει ήδη τα εισιτήρια άνευ επιστροφής για το Ελ - Σαλβαδόρ (Μετά της κουστωδίας του βέβαια) ! Θα του λείψουν βέβαια τα πολυτελή αυτοκίνητα και τα πληρωμένα ταξιδάκια ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, αλλά φτάνει... ΩΣ ΕΔΩ !

Υγ1.. Πολύ σημαντικές αποδείχθηκαν οι απουσίες των Ζέκα, Σίφο και Λούτσο. Μια ακόμη παράμετρος για την μέτρια εικόνα. Αλλά είπαμε, η ομάδα ''πήρε μπροστά''....

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ