Ξυπνάει ο Ηρακλής! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Ξυπνάει ο Ηρακλής!



Ο Ηρακλής πέτυχε το πρώτο του διπλό στο πρωτάθλημα κερδίζοντας με 0-1 στην Καλαμαριά με γκολ του Μάρεκ Γιάρολιμ στο 79' λεπτό και προσπέρασε την ομάδα του Ανδρέα Πατζιαρά.Ο Ηρακλής άξιζε την νίκη διότι είχε περισσότερες φάσεις από τον αντίπαλο, όπως πρέπει και να διαμαρτύρεται για την κακή διαιτησία του σημερινού αγώνα. Ο κόσμος του Ηρακλή βρέθηκε για ακόμα μια φορά δίπλα στην ομάδα την οποία έσπρωξε σε δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο.

Οι κυανόλευκοι είχαν την κατοχή στο πρώτο ημίχρονο αλλά ο Απόλλωνας έφτασε πρώτος κοντά στο γκόλ στο 33' όταν ο Βέργος βρήκε όμορφα τον Πέλκα ο οποίος έχασε το κοντρόλ. Αν ο νεαρός παίκτης της γηπεδούχου ομάδας έκανε καλό κοντρόλ τότε ο Πέλκας θα έβγαινε μόνος του απέναντι στον Κηπουρό. Ο Ηρακλής στην τελευταία φάση του ημιχρόνου είχε δοκάρι με το Ζάχορα να αστοχεί από την μικρή περιοχή να νικήσει τον πολύ καλό σήμερα Καρατζιοβαλή.

Όσον αφορά το δεύτερο ημίχρονο η είσοδος του Ονουάτσι ήταν καταλυτική, καθώς ο επιθετικός του Ηρακλή έκανε άνω κάτω την άμυνα του Απόλλων με αποτέλεσμα να ελευθερωθούν τα ακραία χαφ του Ηρακλή αλλά και να ανεβαίνουν περισσότερο οι μπακ (σ.σ. Μπουκουβάλας- Κοντοδήμος). Πάλι όμως η πρώτη καλή φάση ήταν για τους κοκκινόμαυρους, όταν ο Ναλμπάντης έπιασε την κεφαλιά μόνος του αλλά ο Κηπουρός μπλόκαρε δύσκολα. Από εκεί και πέρα η ομάδα του Γκιγιέρμο Όγιος ανέβασε στροφές και στο 61' λεπτό, με το σουτ του Πουρτουλίδη να κοντράρει και να πηγαίνει κόρνερ. Αμέσως μετά το σουτ του Πουρτουλίδη, στο επόμενο λεπτό στο 62' λεπτό για την ακρίβεια, ο Γιάρολιμ έπιασε ένα δυνατό σουτ, η μπάλα είχε κατεύθυνση τα δίχτυα, όμως ο Ζάχορα έβαλε το κεφάλι του πάνω στο σουτ του Τσέχου και βγήκε άουτ. Στο 67' λεπτό ο Ονουάτσι κάνει την ατομική ενέργεια αλλά το σουτ που επιχειρεί δεν έχει τόσο δύναμη για να καταλήξει στα δίχτυα. Το γκολ ήρθε στο 79' έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Τάι, ο Γιάρολιμ έπιασε ένα μονοκόμματο ευθύβολο σουτ στέλνοντας  την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Απόλλων Καλαμαριάς πίεσε για να κλέψει τον βαθμό της ισοπαλίας αλλά ο Ηρακλής στο 92' με τον Ονουάτσι λίγο έλειψε να τελειώσει οριστικά το παιχνίδι, όταν το σουτ του Νιγηριανού κατέληξε άουτ.

Η νίκη του Ηρακλή είναι πέρα για πέρα δίκαιη καθώς έδειξε και πάλι σε κάποια σημεία αγωνιστικό πάθος αλλά και πυγμή. Επιπλέον οι κυανόλευκοι έπαιξαν και με κόντρα διαιτησία καθώς στις καθυστερήσεις του αγώνα οι παίκτες του Απόλλων Καλαμαριάς υπέπεσαν σε σκληρά μαρκαρίσματα που μερικά από αυτά δεν δόθηκαν ούτε καν φάουλ.

Επιμέλεια: Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ