Ανάλυση 20ης Αγωνιστικής - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ανάλυση 20ης Αγωνιστικής

Η καλύτερη ενδεκάδα της 20ης αγωνιστικήςΤις νίκες της αγωνιστικής πέτυχαν Πανιώνιος, Καλλονή – με ανατροπή – και Αστέρας Τρίπολης, ενώ και ο Άρης έκανε ένα πόντο μετά από σερί ήττες. Η 20η αγωνιστική είχε αρκετές ανακατατάξεις στο βαθμολογικό πίνακα αναφορικά με το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ Ολυμπιακού και Π.Α.Ο.Κ. και με τη βελτίωση των θέσεων της Καλλονής και του Πανιωνίου, ενώ ο Π.Α.Σ. έχει αρχίσει να μπαίνει σε κίνδυνο.
Στο γήπεδο του Αγρινίου η τοπική ομάδα συνέχισε το εντυπωσιακό εντός έδρας σερί της και έφθασε σε μια ακόμη νίκη απέναντι στον Πανθρακικό που τη σταθεροποιεί στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Ο Πανθρακικός μπήκε καλά στον αγωνιστικό χώρο, κατάφερε να προηγηθεί με στημένη φάση και επέλεξε να παίξει μετά το παιχνίδιτων αντεπιθέσεων, ο Παναιτωλικός από την πλευρά του έψαξε το γκολ με οργανωμένο παιχνίδι, με πίεση ψηλά και με καλή κυκλοφορία. Οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή με το Θεοδωρίδη και έδειξαν πως διαθέτουν ένα πολύ καλό σύνολο που μπορεί να κάνει ακόμα μεγαλύτερα πράγματα αρκεί να σταθεροποιήσει την απόδοσή του κυρίως εκτός έδρας. Ο Πανθρακικός συνεχίζει να κάνει καλές εμφανίσεις και λογικά θα φθάσει γρήγορα στη σωτηρία που είναι και ο στόχος του.
Στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός έκανε ένα κακό παιχνίδι – κυρίως στο πρώτο ημίχρονο – μπόρεσε όμως να φθάσει σε μια ακόμη νίκη, λόγω κυρίως των αλλαγών του Μίτσελ που έδωσαν πνοή στην ομάδα και έβαλαν περισσότερη ποιότητα από αυτούς που ήδη έπαιζαν. Ο Λεβαδειακός κατέβηκε στο γήπεδο με στόχο να μη διασυρθεί και τα κατάφερε, αφού οι ποδοσφαιριστές του δεν είχαν καθόλου το μυαλό τους στο επιθετικό κομμάτι παρά μόνο στο αμυντικό και είναι ζήτημα αν απείλησαν ουσιαστικά μια φορά την εστία του Ρομπέρτο. Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν διάθεση, έκαναν πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις τους, στο επιθετικό κομμάτι δεν υπήρχε δημιουργία, ενώ το δίδυμο Σαβιόλα – Μήτρογλου δε λειτούργησε σε καμία περίπτωση με τον Έλληνα φορ να δείχνει ακόμα βαρύς – λόγω του τραυματισμού – και να μην μπορεί να μπει στο κλίμα του αγώνα. Στην ανάπαυλα ο Μίτσελ πέρασε τους Ολαϊτάν και Φουστέρ και αυτοί οι δύο με τη συμβολή του Χολέμπας και του Τσόρι – ήρθε κι αυτός από το πάγκο – έκαναν τα δύσκολα εύκολα για την ομάδα τους.
Στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος έκανε ένα πολύ καλό ματς απέναντι στον Π.Α.Ο.Κ. και έφθασε σε μια μεγάλη νίκη. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν με σύστημα 3 – 5 – 2, εγκλώβισε τον άξονα του αντιπάλου του και χτύπησε με τους ταχύτατους επιθετικούς του την αργή άμυνα του δικεφάλου, ενώ εκμεταλλεύτηκε άριστα όσα στημένα του παρουσιάστηκαν. Ο Π.Α.Ο.Κ. για ένα ακόμα παιχνίδι βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ, αλλά αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να κάνει την ανατροπή, αφού τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν τις πέταξε στα σκουπίδια. Το πρόβλημα του Π.Α.Ο.Κ. είναι φανερό στο επιθετικό κομμάτι τόσο στο δημιουργικό τομέα, όσο και στο εκτελεστικό, ενώ υπάρχει ανάγκη και στο κέντρο της άμυνας.
Ο Άρης αυτή την αγωνιστική ξεκόλλησε από τους 11 πόντους παίρνοντας ένα πόντο απέναντι στον πολύ καλύτερο του Ατρόμητο. Ο Ατρόμητος φάνηκε κάπως να υποτιμάει τον αντίπαλό του παίζοντας λίγο μπλαζέ στην αρχήθεωρώντας πως εύκολα ή δύσκολα θα έφθανε στη νίκη. Στην πορεία του αγώνα ανέβασε στροφές παρ’ όλα αυτά δεν κατάφερε να σκοράρει και έτσι έχασε καλή ευκαιρία για να πλησιάσει κι άλλο τον Π.Α.Ο.Κ. στη βαθμολογία. Ο Άρης χρειάζεται νίκες για να μπορέσει να σωθεί, αλλά για να έρθουν οι νίκες πρέπει να σκοράρει και για να σκοράρει πρέπει να γίνει πιο δημιουργικός και να μην τα περιμένει όλα από το Τάτο. Αν ο Τάτος είναι καλά κλεισμένος τότε το παιχνίδι του Άρη δεν έχει καμία συνοχή και οι γραμμές είναι ξεκομμένες μεταξύ τους.
Στη Ριζούπολη ο Αστέρας πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη εναντίον του φορμαρισμένου Απόλλωνα και ξέφυγε κι άλλο από τις ομάδες που τον κυνηγούν εδραιώνοντας τη θέση του στην πεντάδα. Το παιχνίδι κρίθηκε κυρίως στη διαφορά ποιότητας των 2 ομάδων σχετικά με το κομμάτι της εκτέλεσης. Οι 2 ομάδες έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο ψάχνοντας τη νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό και τελικά οι φιλοξενούμενοι χαμογέλασαν στο τέλος. Ο Απόλλων αν ήταν πιο προσεκτικός στη τελική προσπάθεια σίγουρα θα έφθανε σε μια ακόμη σημαντική νίκη, ενώ και στις καθυστερήσεις δεν κατάφερε να αντιδράσει σωστά στην πολύ καλή κόντρα επίθεση που έβγαλε ο Αστέρας χάνοντας έτσι και τον ένα βαθμό της ισοπαλίας.
Εργοτέλης και Ξάνθη αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2 – 2 σε ένα παιχνίδι που είχε πολύ καλό ρυθμό κυρίως στο πρώτο μέρος, αφού στην επανάληψη η αναμέτρηση πήγε στη δύναμη και έγιναν πολλά φάουλ με αποτέλεσμα να πέσει πολύ ο ρυθμός. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, πέτυχαν 2 τέρματα νωρίς, αλλά δεν τελείωσαν το παιχνίδι με ένα τρίτο και έδωσαν το δικαίωμα στην Ξάνθη να μειώσει και στο τέλος να πάρει και το βαθμό.
Στα Γιάννενα η τοπική ομάδα περνάει μεγάλο ντεφορμάρισμα και δεν μπόρεσε για ένα ακόμη παιχνίδι να φθάσει σε θετικό αποτέλεσμα σε αντίθεση με την Καλλονή που πέτυχε δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο. Οι γηπεδούχοι έχουν μείνει μόνο τον Ίλιτς στο επιθετικό κομμάτι και δεν μπορούν να δημιουργήσουν καθόλουπαιχνίδι με τους περισσότερους παίκτες να κάνουν πολύ κακό πρωτάθλημα, πέρα από αυτό και στην άμυνα ο Π.Α.Σ. έχει σοβαρά προβλήματα, αφού σε κάθε παιχνίδι δέχεται εύκολα γκολ. Η Καλλονή μετά το τέρμα που δέχθηκε πήρε τα ηνία του αγώνα και περιόρισε σε παθητικό ρόλο τον αντίπαλό της και θα μπορούσε να φθάσει σε μεγαλύτερη νίκη αν ήταν πιο προσεκτική στο τελικό κομμάτι της επίθεσης. Το τρίγωνο Λεοζίνιο – Μαρσέλο – Περόνε διέλυσε κάθε αμυντική αντίδραση του Π.Α.Σ. και ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων.
Στη Βέροια ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και έφθασε σε μια εύκολη νίκη απέναντι στη τοπική ομάδα. Οι πράσινοι έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο με καλή κυκλοφορία, συνεχή κίνηση, έβγαζαν παίκτες στην επίθεση από τις πίσω ζώνες και γενικά είχαν καλή συνεργασία όλες οι γραμμές. Η Βέροια με εξαίρεση το πρώτο τέταρτο δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό του αγώνα και φυσιολογικά δεν πήρε κάτι από το παιχνίδι.
Πλατανιάς και Ό.Φ.Η. στο τελευταίο ματς της αγωνιστικής έδωσαν ένα δυνατό ντέρμπι που βρήκε νικητές τους φιλοξενούμενους. Ο Πλατανιάς ξεκίνησε πιο δυνατά την αναμέτρηση κερδίζοντας τις πρώτες μονομαχίες, αλλά όσο περνούσε η ώρα ο Ό.Φ.Η. έβρισκε τα πατήματά του και ισορρόπησε το παιχνίδι. Το πρώτο μέρος έληξε ισόπαλο, όμως στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι με ένα γρήγορο γκολ επέβαλλαν το ρυθμό τους και από εκεί και μετά ήλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι. Ο Ό.Φ.Η. με δυνατό κέντρο και με τους ποδοσφαιριστές του να πηγαίνουν πρώτοι στην μπάλα, κατάφερε να πετύχει ένα ακόμα τέρμα και να κλειδώσει τη νίκη του. Ο Πλατανιάς είχε πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι και τα περίμενε όλα από τις ατομικές ενέργειες των Κατάι και Μπέλιτς.
Καλύτερος παίκτης της αγωνιστικής ήταν ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου Γιάννης Ανέστης που έκανε σπουδαία εμφάνιση κρατώντας το μηδέν. Καλύτερο γκολ της αγωνιστικής ήταν το δεύτερο του Γιώργου Θεοδωρίδη που έπιασε μονοκόμματο βολέ στον αέρα με το δεξί πόδι – που δεν είναι το καλό του – έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Σέρεμετ.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ