Νίκος Χαϊτογλου για όλα όσα συμβαίνουν στην ΠΑΕ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Νίκος Χαϊτογλου για όλα όσα συμβαίνουν στην ΠΑΕ





Ο Νίκος Χαϊτογλου, φιλοξενήθηκε σήμερα στην εκπομπή του "Libero Fm", "Ωρα για μπλε" και μίλησε για όλα τα θέματα που απασχολούν την ΠΑΕ Ηρακλής και ζήτησε από όλους να στηρίξουν τους παίκτες και τον προπονητή της ομάδας...
Αναλυτικά όλα όσα τόνισε:
Αρχικά. θέλησε να ξεκινήσει με το περιστατικό που έγινε στην Κατερίνη: «Αυτό που έγινε χθες στην Κατερίνη είναι τραγικά απαράδεκτο. Αυτό και κλείνω εδώ και μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση. Άκουσα τη συνέντευξη του Θόδωρου Παπαδόπουλου. Θέλω να ρωτήσω ένα πράγμα. Το πληροφορήθηκε λέει 00:30 το βράδυ. Και δεν ενδιαφέρθηκε τι γίνεται; Ποιοι είναι αυτοί που ήρθαν εδώ; Γιατί ήρθαν; Τι ήθελαν; Πρόεδρος του Ηρακλή είναι. Μιλάμε για κόσμος της ομάδας».
Για το ρόλο του στην ΠΑΕ: «Κάποιοι στιγμή είχε δημιουργηθεί μία πενταμελή Επιτροπή. Ο Νίκος Υψηλάντης και τα υπόλοιπα μέλη με πήραν τηλέφωνο και μου έθεσαν κάποια ζητήματα και ζήτησαν την βοήθεια μου. Μου γνώρισαν τον Θόδωρο Παπαδόπουλο. Μέχρι τότε δεν τον ήξερα προσωπικά. Είπε και ο ίδιος ότι τον βοήθησα σήμερα. Εγώ δεν έκανα κάτι διαφορετικό. Η βοήθειά μου η οικονομική ήταν ελάχιστη. Βοήθησα όμως σε άλλα πράγματα. Οικονομικά βοήθησαν ο Νίκος Υψηλάντης και πολλοί άλλοι άνθρωποι που προς τιμήν τους θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους. Θα προτιμούσα να μην μιλήσω και εγώ, όμως οι καταστάσεις δεν μου το επιτρέπουν".
Και συνέχισε: "Από τη δικιά μου θέση και δική μου δυνατότητα βοηθάω οποιοδήποτε θέλει να πάει τον Ηρακλή μπροστά. Επίσης να πω πως στην Μίκρα, μας καλούσαν και πηγαίναμε δεν πηγαίναμε μόνοι μας. Το ζήτημα είναι ότι στην αρχή όταν ή ομάδα δεν πήγαινε καλά το focus πήγαινε στο αγωνιστικό κομμάτι και αυτό βοηθούσε να μπουν κάτω από το χαλί όλες οι άλλες δυσλειτουργίες. Η ομάδα ρόλαρε με τον κ. Ογιος και φάνηκε η διοικητική γύμνια της ομάδας.
Μίλησε για τις ευθύνες του Παπαδόπουλου: "Εκεί είναι η τεράστια ευθύνη του Παπαδόπουλου. Δεν φταίει κανείς αν έχεις ανίκανα στελέχη ή αν δεν θέλει κάποιος να τον βοηθήσει. Αυτό δεν τον καθιστά άμοιρο ευθυνών. Αν δεν του κάνει ο Διευθυντής π.χ. ας βρει ένα σοβαρό στέλεχος. Ας βάλει αγγελία. Τόσοι τεχνοκράτες υπάρχουν. Δεν διοικεί περίπτερο. Η εικόνα που έχει για την ομάδα είναι κάτι το μαγικό. Το καλό κλίμα κατανόησης που μιλάει και λέει απλά δεν υπάρχει. Αυτό το δείχνουν οι καταστάσεις και οι δηλώσεις παικτών. Η ομάδα στηρίζεται στα αποδυτήριά της και σε έναν προπονητή. Αν νομίζει ότι αυτό είναι κλίμα σύμπνοιας, είναι γελασμένος.
Το χάλια είναι λίγο για να περιγράψεις τι συμβαίνει εντός της ΠΑΕ. Το προσωπικό της ΠΑΕ είναι απλήρωτο πολλούς παραπάνω μήνες από τους ποδοσφαιριστές και κάνουν τιτάνιες προσπάθειες. Εθελοντές θα τους χαρακτήριζα εγώ.
Καταλαβαίνω και βλέπω ότι όποιος πάει και κάτσει μία μέρα εκεί. Θα βρει παγωμένα αποδυτήρια. Χωράφια τα γήπεδα, όπου φυτρώνουν μανιτάρια. Τι ακριβώς είναι αυτό που λειτουργεί και βοηθάει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της; Αν λειτουργεί κάτι και δεν το ξέρω ας το πουν να βγω να ανασκευάσω".
Για τα ποσά που οφείλονται στους παίκτες: "Δεν έχω εικόνα του λογιστηρίου, ούτε σαφή εικόνα των πληρωμών. Το να υπάρχουν καθυστερήσεις εντάξει συμβαίνει. Το ζήτημα είναι πως συμπεριφέρεσαι, αν τους λες ψέματα, ανακρίβειες ή αν τους κοροϊδεύεις ή έστω από τις αδυναμίες σου γίνεσαι ανακόλουθος".
Αν παλεύουν οι παίκτες και ο Ογιος μόνοι τους: «Ναι υπάρχουν ομάδες με περισσότερα προβλήματα οικονομικά. Όμως εγώ θεωρώ ότι τους φέρονται καλύτερα οι διοικήσεις τους.
Εγώ είμαι κοντά στους παίκτες και τον προπονητή. Όχι στα γραφεία. Όταν πηγαίνεις σε εκτός έδρας αγώνα και δεν έχεις γιατρό στο πάγκο, ναι τότε παλεύεις μόνος σου. Δεν έχει βιταμίνες, τα στοιχειώδη.
Αυτά τα πράγματα καθιστούν αδύνατη την παραμονή του Θόδωρου Παπαδόπουλου στον προεδρικό θώκο του συλλόγου».
Για τον Ογιος: «Αυτό που κάνει ο κ. Ογιος για μένα τον τιμάει ιδιαιτέρως. Θα μπορούσε να γκρινιάζει να δώσει μία λίστα μεταγραφών και να χει άλλοθι, όμως δεν το έχει κάνει. Η προσφορά του στον Ηρακλή είναι τεράστια, ότι και αν γίνει.
Για το πώς έφτασε η οικονομική κατάσταση του Ηρακλή εδώ: «Φτάσαμε εδώ γιατί η ομάδα ήρθε με ένα τεράστιο άνοιγμα. Πάνω σε αυτό έγινε και ένα πολύ κακός υπολογισμός σε ότι αφορά το μπάτζετ της φετινής περιόδου. Αν δεν υπήρχε ο Νίκος Υψηλάντης και ο επιχειρηματίας που βοηθάει, δεν ξέρω τι θα έχει γίνει. Που είναι λοιπόν ο προγραμματισμός που έγινε; Που είναι οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ;».
Για το θέμα με τους Ιρανούς: «Ναι γνωρίσαμε τους Ιρανούς. Τους έχουμε δει. Ας τα πάρουμε από την αρχή. Και εγώ και ο Νίκος (σ.σ. Υψηλάντης) και όσοι άλλοι ψάξαμε λύσεις. Προσπαθήσαμε πάντα προς γνώση του Παπαδόπουλου να ενώσουμε πολλούς πόλους σε έναν. Βέβαια προέκυψε το θέμα των Ιρανών. Όταν τους συνάντηση μου έδωσαν την εντύπωση ότι είναι σοβαροί. Αν όντως όμως είναι αυτή η δυνατότητά τους μακάρι να έρθουν τώρα. Μακάρι. Εγώ όμως προσωπικά. Εγώ άποψή μου.
Θα είχα μπει σε ένα αεροπλάνο και θα πήγαινα στη Τεχεράνη να τελειώσω τη δουλειά. Δεν γνωρίζω τι χαρτιά έχει ο κ. Παπαδόπουλος. Μόνο ο Παπαδόπουλος έχει χαρτιά που αποδεικνύουν πράγματα. Αν τα έχει καλώς τα έχει. Εγώ δεν ξέρω ποια είναι η εταιρεία. Εγώ ξέρω μόνο όσα μου είπαν. Οι άνθρωποι μου άφησαν καλή εντύπωση. Για να είμαι ξεκάθαρος. Για το τι θα γίνει ο Παπαδόπουλος γνωρίζει πολύ καλύτερα από εμένα. Ακουσα τον κ. Αμανατίδη να λέει ότι ο έλεγχος είχε πολλές δυσκολίες. Οντως αντιμετώπισαν απλά θα ήθελα να επεκταθεί ο εκπρόσωπός τους για να ξέρει ο κόσμος τι εννοεί. Θα ήθελα να ξέρω ποιες είναι αυτές; Το θέμα είναι το τι πιστεύουν ότι αγοράζουν. Εύχομαι να έρθουν και να αλλάξουν όμως ότι δεν τους άρεσε».
Για τον Γιάρολιμ: «Υπάρχει ένα συμφωνητικό το οποίο δεν είναι πουθενά κατατεθειμένο. Κατατέθηκε κάπου επίσημα; Πως έφυγε;».
Για το μέλλον της ομάδας: «Κανένας σοβαρός επενδυτικός όμιλος δεν δίνει χρήματα στον αέρα. Πριν αγοράσει κανείς δεν δίνει. Είπε ο Παπαδόπουλος ότι κάνει επαφές. Εγώ και ο Νίκος κάποιους ανθρώπους που ρώτησαν και ενδιαφέρθηκαν τους έχουμε φέρει σε επαφή μαζί του. Αλλά για το ποιους λέει ο Παπαδόπουλος δεν ξέρω.
Για το αν σκέφτεται να αναλάβει την ομάδα: «Εγώ είπα και στην αρχή. Όπως κάνει ο καθένας εγώ ότι μπορώ να κάνω για τον Ηρακλή θα το κάνω πάντα. Τίποτα περισσότερο. Δεν με νοιάζει να γίνω πρόεδρος ή να έχω αξίωμα στην ΠΑΕ Ηρακλής. Μακάρι να μπορούσα να ήμουν ένας άγνωστος ήρωας που θα βοηθούσα και δεν θα το ήξερε κανείς, οι καταστάσεις όμως μας αναγκάζουν».
Για το αν έχει να προτείνει κάποια λύση στα διοικητικά: «Όχι δεν έχω λύση. Αυτό που έχω εισπράξει είναι ότι όταν αυτά προκύψουν συζητιούνται μέσα σε λίγες ημέρες. Το ότι συζητάμε κάποια πράγματα από τον Δεκέμβριο και συνεχίζονται οι επαφές το ενδιαφέρον του θα ασθενήσει. Το σημαντικό είναι όμως ότι υπάρχουν 23 ποδοσφαιριστές κάτω στα αποδυτήρια και ένας προπονητής που δίνουν αγώνα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν στήριξη από την διοίκηση και δεν αναφέρομαι μόνο στο οικονομικό.
Θέλουν να ακούσουν αλήθεια. Θέλουν να έχουν ζεστά αποδυτήρια. Θέλουν να έχουν χόρτο να κάνουν προπόνηση. Όταν ο Παπαστεριανός έσπασε τη μύτη του κανείς δεν ήταν εκεί. Όταν ο Μπουκουβάλας πρήστηκε το πόδι του πήγε μόνος του στο Νοσοκομείο. Και μιλάμε για τον Ηρακλή έτσι. Να ξέρουμε τι λέμε και που αναφερόμαστε».
Για το άνοιγμα και αν είναι αποτρεπτικό: «Αν μου βρείτε έναν μεγιστάνα η απάντηση είναι εύκολη. Να μιλάμε για πραγματικές καταστάσεις όμως. Τότε νομίζω ότι το άνοιγμα τείνει να γίνει δύσκολο για κάποιον που απλά έχει να διαθέσει κάποια λεφτά».
Κατέληξε λέγοντας: «Ολοι μας να στηρίξουμε τα παιδιά του ρόστερ. Περνάνε δύσκολα. Ολοι να είμαστε κοντά τους».

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ