Νίκος Υψηλάντης: ''Πρέπει κάποια στιγμή να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους'' - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Νίκος Υψηλάντης: ''Πρέπει κάποια στιγμή να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους''





Ο Νίκος Υψηλάντης με παρέμβασή του στο "Αθλητικό Μetropolis", την ώρα όπου ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Θόδωρος Παπαδόπουλος έδινε συνέντευξη, είπε τα εξής:
Αρχικά είπε: «Ηρθα στην ομάδα να βοηθήσω. Kάνω πάντα αυτό που μπορώ και βοηθάω όσο μπορώ. Το είπα από την πρώτη στιγμή στον κ. Παπαδόπουλο, θα πρέπει να σταματήσει να λέει φταίει πάντα ο ένας, φταίει ο άλλος. Αυτός είναι η κεφαλή της ομάδα. Όλα αυτόν βαραίνουν.
Η ομάδα έχει φτάσει σε ένα τέλμα. Πρέπει να υπάρξει άμεσα λύση. Ο Ηρακλής δεν έχει διοίκηση ουσιαστικά. Όλα λειτουργούν πρόχειρα. Χωρίς πλάνο, χωρίς να υπάρχει τίποτα. Κανείς δεν έχει ρόλο μέσα στην ομάδα γιατί ποτέ δεν τους δόθηκαν. Δεν μπορεί να τρέχει την ομάδα ο κ. Μπέζας και να έχει όλους αυτούς τους ρόλους και δεν θέλω να επεκταθώ παραπάνω σε αυτό.
Για το θέμα με τους Ιρανούς: «Βοηθήσαμε με τους Ιρανούς εγώ και ο κ. Χαϊτογλου. Όμως ποτέ και αυτό αν θέλει μπορεί να το διαψεύσει ο κ. Παπαδόπουλος δεν μπλεχτήκαμε σε συζητήσεις, δεν ζητήσαμε κάποιο αντάλλαγμα ή εκφέραμε τη γνώμη μας σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την ομάδα».
Για τις πληρωμές: «Ο προπονητής ανέβηκε μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στα γραφεία και είπε δεν βγαίνουν να κάνουν προπόνηση, αν δεν πληρωθούν. Προσφέρθηκα εγώ ο ίδιος μόλις μου επιστραφούν τα χρήματα (που έπρεπε να πάρω πίσω από την εκχώρηση) να τα επιστρέψω πίσω και έδωσα το λόγο μου στον Ογιος. Το ίδιο διάστημα αυτοί που ετοίμασαν την εκχώρηση δεν την ετοίμασαν τελικώς και αντί τα λεφτά να έρθουν σε μένα πήγαν πάλι στην ΠΑΕ. Και αυτό είναι απάτη».
Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Χθες πήγε να παίξει μία ομάδα χωρίς να έχει θέρμανση στα αποδυτήρια, χωρίς ο προπονητής να έχει καν τα dvd του αντιπάλου για να τον μελετήσει και με 19 παίκτες στο ρόστερ (οι εξ αυτών τρεις τερματοφύλακες). Αυτό τα λέει όλα. Και αυτό αναγνώρισε ο κόσμος στην ομάδα.
Για τα διοικητικά και τις συζητήσεις που έγιναν: «Εγώ και ο κ. Χαίτογλου και είναι ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τον κ. Χαίτογλου για την βοήθειά του, βοηθήσαμε και οικονομικά. Δεν ήμασταν οι μόνοι όμως. Είναι και άλλος ένας που έχει βάλει πολλά πολλαπλάσια λεφτά από όλους και προς τιμήν του κανείς δεν ξέρει το όνομά του. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που έτρεξε η ομάδα. Ο κ. Χαίτογλου εκτός των άλλων και μόνο με το όνομα του και την παρουσία του βοηθάει τον σύλλογο. Αλλά έκανε και πολλά άλλα.
Αυτό το διάστημα κάναμε επαφές για να έρθουν σε επαφή δύο άσχετοι πόλοι μεταξύ τους για το καλό της ομάδας. «Τρακάραμε» και δεν προχώρησε όμως γιατί δεν είχαμε σαφή εικόνα για την ομάδα (οικονομικά στοιχεία κλπ). Η ανοργανωσιά ήταν τέτοια εντός της ΠΑΕ που δεν ήξερε τι χρωστάει και που χρωστάει. Από όσες προτάσεις όμως έφτασαν καμία δεν ήταν τέτοια που να σταθεί δίπλα σε αυτή των Ιρανών.
Φτάσαμε σε ένα σημείο όπως που δεν βγαίνει το έργο. Κάθε ώρα που περνάει γίνεται ζημιά. Μακάρι και το εύχομαι να έρθει η λύση και ο κ. Παπαδόπουλος να αποχωρήσει έχοντας κερδίσει έστω ένα ευρώ. Γιατί δεν αντέχω και δεν θέλω να υπάρχει άλλο αυτή η καραμέλα που λέει πως όποιος μπλέκει με τον Ηρακλή καταστρέφεται».
Για τον Γκιγιέρμο Ογιος, είπε: «Τον Ογιος τον έστειλε ο Θεός. Πρέπει κάποια στιγμή να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Ο άνθρωπος είπε δεν θέλω μεταγραφές, απλά ζήτησε να τακτοποιηθούν καθημερινά προβλήματα που έχει ο σύλλογος. Είναι προς τιμήν του όταν φεύγοντας τα Χριστούγεννα για την Ισπανία ζήτησε να μην πληρωθεί για να τα πάρουν τα λεφτά οι παίκτες. Εχει κάνει μέσα στην ομάδα ένα κλίμα τέτοιο όπου όμοιό του δεν υπήρξε ποτέ. Εγώ για πρώτη φορά είδα έναν ξένο παίκτη Εχουμε το σωστό προπονητή και τους σωστούς παίκτες και δεν μπορούμε να τους δώσουμε τα βασικά. Μακάρι να βρεθεί ένας τρόπος, μία λύση... χθες».
Ο Παπαδόπουλος από τη μεριά του δεν διέψευσε τίποτα από όλα όσα είπε ο Νίκος Υψηλάντης, τόνισε ότι ουσιαστικά έχει δίκιο σε όσα λέει, ενώ σε ό,τι αφορά το θέμα του Γιώργου Μπέζα δεν τοποθετήθηκε, λέγοντας «Αν θέλει ας λογοδοτήσει ο ίδιος για τον εαυτό τους»

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ