Facts & figures για το Ξάνθη – ΠΑΟΚ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Facts & figures για το Ξάνθη – ΠΑΟΚ

paok-xanthi
 2 νίκες στα τέσσερα τελευταία ματς στην Ξάνθη με σκορ 3-0 έχει ο ΠΑΟΚ. Τη σεζόν 2011-12 οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στα Πηγάδια και πάλι για την πρεμιέρα του δεύτερου γύρου και ο αγώνας τελείωσε 0-0. Η μοναδική φορά που ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην Ξάνθη την τελευταία πενταετία ήταν το 2009 όταν δεν κατάφερε να απαντήσει στο γκολ της ακριτικής ομάδας

# 24 αναμετρήσεις έχουν οι δύο ομάδες με γηπεδούχο την Ξάνθη και ο ΠΑΟΚ έχει φύγει με τη νίκη 10 φορές, έξι ματς τελείωσαν ισόπαλα και οκτώ νίκες πήρε η Ξάνθη. Ο Δικέφαλος έχει επικρατήσει τρεις φορές με σκορ 2-1, ενώ ακόμη τρία ματς έχουν τελειώσει με 2-0 υπέρ του. Το αγαπημένο σκορ της Ξάνθης είναι το 1-0 που έχει σημειωθεί πέντε φορές. Στις ισοπαλίες υπάρχει απόλυτη ισορροπία, με δύο επαναλήψεις στα σκορ 0-0, 1-1 και 2-2.

# 10 χρόνια ξεκινά τις υποχρεώσεις του για τη νέα σεζόν χωρίς ήττα ο ΠΑΟΚ. Μάλιστα τα δύο τελευταία χρόνια έχει κάνει “ποδαρικό” στην Θράκη, όπου πέρσι επικράτησε του Πανθρακικού με 4-1 και το 2012 ήρθε ισόπαλος 0-0 με την Ξάνθη. Σε αυτά τα δέκα τελευταία χρόνια έχει επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

# 7 Ιανουαρίου 2004 ξεκίνησε με εντός έδρας ήττα από την Καστοριά για το κύπελλο, ενώ το “ποδαρικό” του στο πρωτάθλημα ήταν με νίκη στην Ριζούπολη επί του Ολυμπιακού με 2-1 χάρη στα γκολ των Σαλπιγγίδη και Σπάσιτς. Η τελευταία ήττα σε ξεκίνημα χρονιάς για το πρωτάθλημα ήταν στις 4 Ιανουαρίου 2003 στη Νέα Σμύρνη με 2-0 από τον Πανιώνιο.

3 γκολ έχει ο Κλάους Αθανασιάδης στα τέσσερα τελευταία ματς όπου ο ΠΑΟΚ σκόραρε κόντρα στην Ξάνθη. Στον πρώτο γύρο πέτυχε το τρίτο γκολ μετά τους Βίτορ και Λούκας, ενώ σκόρερ είχε χριστεί και στην τελευταίανίκη του Δικεφάλου επί της Ξάνθης.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ