Οι νέες δηλώσεις του εκπροσώπου των Ιρανών στον Libero 107.04 - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Οι νέες δηλώσεις του εκπροσώπου των Ιρανών στον Libero 107.04




Ο εκπρόσωπος του ομίλου στην Ελλάδα μίλησε στην εκπομπή "Ωρα για Μπλε", αναφερόμενος στο τι είναι τα νέα έγγραφα που ζήτησε ο όμιλος ενώ σε ένα σημείο της συζήτησης είπε ότι ο Θόδωρος Παπαδόπουλος γνωρίζει ποια είναι η εταιρεία που ενδιαφέρεται. Λέγοντας πάντως σε σχετική ερώτηση, αν υπάρχει έγγραφο στην ΠΑΕ, ότι... "όχι στην ΠΑΕ, γνωρίζει ο πρόεδρος".
Στην αρχή των δηλώσεών του είπε: "Ακόμη βρισκόμαστε στο θέμα του ελέγχου των οικονομικών δεδομένων. Οπως γνωρίζετε έφυγαν οι εκπρόσωποι του ιρανικού ομίλου για την Τεχεράνη. Μεταβίβασαν την εργασία που έγινε εδώ και ήταν εργασία δύσκολη. Αυτοί θα αποφασίσουν με τα δεδομένα των οικονομικών στοιχείων και από άλλα στοιχεία που μεταβιβάστηκαν εκεί από την ελέγκτρια του ομίλου".
Για το πότε θα δοθεί απάντηση είπε: "Θα δώσουν απάντηση αλλά δεν μπορώ να δώσω την ακριβή ημερομηνία. Είναι θέμα του ομίλου".
Για τα νέα στοιχεία που ζητήθηκαν: "Μας ζητήθηκαν νέα στοιχεία χθες. Θα σταλούν. Έκαναν τη δουλειά τους εδώ και διαβιβάσανε τα έγγραφα στον όμιλο. Εκεί υπάρχει ο επικεφαλής των οικονομικών που θα τα πάει στο Δ.Σ. Εκεί είδε κάποια πράγματα και ζήτησε συμπληρωματικά έγγραφα. Ενημερώθηκε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ. Αύριο, αν όχι αύριο, την Πέμπτη θα σταλούν ώστε να πάνε μετά στο Δ.Σ.".
Σε ερώτηση για το τι είναι αυτά τα στοιχεία και οι πρόσθετες διευκρινήσεις είπε: "Θα έλεγα ότι είναι στοιχεία που έχουν να κάνουν με τα οργανωτικά θέματα. Είναι και έγγραφα με αριθμούς οικονομικούς" ενώ σε ερώτηση για το αν το θέμα είναι οικονομικό είπε: "Το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα. Το οργανωτικό, το λογιστήριο, οι διάφορες συμβάσεις που έχουν υπογράψει, αυτό είναι ένα ζήτημα που θα χρειαστεί χρόνος. Υπάρχουν κάποια πράγματα που τους προκαλούν ερωτηματικά", είπε και συμπλήρωσε: "Υπάρχει και διαφορετική νοοτροπία. Είναι δύο διαφορετικοί λαοί".
Συμπλήρωσε: "Από την πλευρά του ιρανικού ομίλου, ευθύς εξαρχής δεν δόθηκε καμία υπόσχεση σε ό,τι έχει να κάνει με την έκβαση της ημερομηνίας και το πότε θα δοθεί απάντηση".
Σε ερώτηση για τις κρίσιμες ημερομηνίες που είναι πλέον μιας και υπάρχει οικονομικό πρόβλημα και ότι υπάρχει πίεση από το ποδοσφαιρικό τμήμα, είπε: "Εγώ έχω να πω ότι αν η ΠΑΕ στείλει τα στοιχεία όπως ακριβώς τα ζητάνε, το θέμα θα πάρει την τελική του ευθεία. Χωρίς να ξέρουμε αν θα έχει έκβαση θετική ή όχι. Με την εμπειρία πάντως που έχω και με λογικό συνειρμό το θέμα του "σκέπτεσθαι", όταν μία εταιρεία ζητά κάποια έγγραφα ακόμη, το ενδιαφέρον είναι υπαρκτό. Μέχρι στιγμής στις συζητήσεις με τον όμιλο δεν έχει τεθεί θέμα οικονομικό, δεν έχει πρόβλημα η εταιρεία με τα οικονομικά του Ηρακλή. Δεν έχει πρόβλημα οικονομικό η εταιρεία".
Συμπλήρωσε: "Δεν μπαίνουν σε θέμα πίεσης. Αν αποφασίσουν να πάρουν την ομάδα, θα είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα. Χρειάζεται υπομονή, δεν χρειάζονται πιέσεις και εσείς τα ΜΜΕ θα πρέπει να το καταλάβετε αυτό".
Πάνω στο θέμα πίεσης, με αφορμή το ότι ο Τάι του οποίου μάνατζερ είναι ο Αμανατίδης, βγήκε τη Δευτέρα και χτύπησε "καμπανάκι" για την κατάσταση με το οικονομικό, από τον Αμανατίδη ζητήθηκε να σχολιάσει την πίεση που υπάρχει από το ποδοσφαιρικό τμήμα. "Ο Τάι κάνει τη δική του τοποθέτηση. Είναι ποδοσφαιριστής του Ηρακλή και επίσης είναι ο αρχηγός του. Είναι ο πόλος έλξης των προβλημάτων που πηγαίνουν σε αυτόν και αυτός θα πρέπει ιεραρχικά να τα μεταφέρει. Παρά το ότι είναι ποδοσφαιριστής μου, δεν είμαι σύμφωνος μαζί του, γιατί έχουμε και το παιχνίδι αύριο. Είναι δεδομένο ότι τα παιδιά έχουν οικογένειες, είναι επόμενο να έχουνε απορία για τη λειτουργία".
Συμπλήρωσε: "Υπάρχει οφειλή προς τον Τάι. Θα σας ρωτήσω όμως κάτι. Εδώ έχει οφειλές ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, γιατί δεν ρωτάται έναν ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού αν έχει δικαίωμα να κάνει προσφυγή; Λέω λοιπόν ότι ο Τάι δεν έχει μέσα στο μυαλό του να κάνει προσφυγή".
Αναφερόμενος πάλι στη χρονική πίεση που υπάρχει είπε: "Οι άνθρωποι του Ιράν γνωρίζουνε για τα προβλήματα, γνωρίζουνε για την πίεση του χρόνου. Ομως, εάν η ΠΑΕ Ηρακλής ολοκληρώσει όσο γίνεται συντομότερα το υπόλοιπο των έξι-επτά εγγράφων που ζητούν, θεωρώ ότι θα γίνει άμεσα το Δ.Σ. για να παρθεί απάντηση".
Είπε ακόμη: "Ο Ηρακλής είναι ένα μεγάλο σωματειο, ένα από τα μεγάλα στην Ελλάδα. Υπάρχουν οι βάσεις αν ένας υγιής χρηματοδότης θέλει να επενδύσει. Θεωρώ ότι ο Ηρακλής είναι επίκαιρη λύση. Εχει προπονητικό κέντρο, εγκαταστάσεις, έχει ιστορία τεράστια, έχει το Καυτανζόγλειο, έχει βγάλει ποδοσφαιριστές, μην ξεχνάμε ότι ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα, ο Χατζηαπαναγής, έπαιξε στον Ηρακλή. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι ο Ηρακλής είναι στη Β' κατηγορία".
Για την ταυτότητα του ομίλου είπε: "Ο πρόεδρος του Ηρακλή ξέρει ποια είναι η εταιρεία, ποιος είναι ο όμιλος, ξέρει".
Συμπλήρωσε: "Εκεί που θα πρέπει να επισημάνετε την προσοχή σας είναι να καταλάβει ο επίσημος Ηρακλής ότι αυτά τα χαρτιά που ζητήσανε χθες, πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό και να φύγουν κάτω".
Σε ερώτηση για το αν υπάρχει η σκέψη να δοθούν κάποια χρήματα πριν παρθεί η απόφαση είπε: "Καμία σκέψη δεν υπάρχει, μέχρι να παρθεί μια απόφαση, να διευκολύνουν οικονομικά την ομάδα".
Σε ερώτηση για το αν έχουν μελετηθεί οι διαδικασίες, για το αν υπάρχει γραφειοκρατία, για να επενδύσει μια εταιρεία από το εξωτερικό στην Ελλάδα είπε: "Έχει γίνει μια προεργασία, έχουν γίνει οι διαδικασίες για τις αλλοδαπές εταιρείες, τα φυσικά πρόσωπα που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μια τέτοιου είδους επένδυση, έχει γίνει έρευνα και δεν υφίσταται τέτοιο θέμα".

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ