Το πρέπει του Ηρακλή, και τα 2+1 τερτίπια. - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Το πρέπει του Ηρακλή, και τα 2+1 τερτίπια.




Η τελική απάντηση των αρμοδίων του ποδοσφαίρου για την άνοδο των ομάδων πάρθηκε εχθές με την άνοδο δυο ομάδων απευθείας, ενώ η μια θα τερματίσει τρίτη στα play off της Football League, θα αγωνιστεί σε αγώνα μπαράζ με την ομάδα που θα τερματίσει στην 16η θέση της Σούπερλιγκας.

Οι φημολογίες έπαιρναν και έδιναν για το πόσες ομάδες θα ανέβαιναν και πόσες θα έπεφταν εδώ και αρκετό καιρό όπου υπήρξε μια μεγάλη αντίθεση ανάμεσα στις δυο κατηγορίες, πράγμα το οποίο λύθηκε εχθές με κάποιες υποσχετικές. Τι ήταν αυτό άραγε που έπεισε αρκετές ομάδες να υποστηρίξουν το 2+1  όμως; 

Πριν γίνουν όλα αυτά όμως, φτάσαμε στον δεύτερο γύρο των πρωταθλημάτων ώστε να αποφασιστεί ο αριθμός των ομάδων που θα πέσουν και αυτές που θα ανέβουν. Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά. Σε όλα τα πρωταθλήματα προτού καν ξεκινήσουν να ξέρουν τι ακριβώς υπάρχει θεσμικά σε κάθε κατηγορία, και στη Ελλάδα να γίνεται ένα πάρτι φημολογιών αλλά και αντιπαραθέσεων ούτως ώστε η κάθε κατηγορία να προσπαθεί να κερδίσει όσο περισσότερα μπορεί (σ.σ. τηλεοπτικά κ.α). Και η συγκεκριμένη απόφαση σίγουρα πάρθηκε σίγουρα στο τελευταίο λεπτό, διότι τα πρωταθλήματα έχουν μπει στην τελική τους ευθεία.

Ένα άλλο ακόμα παράδοξο είναι και η βαθμολογία των play off της Football League η οποία δίνει στον πρώτο Ολυμπιακό Βόλου 7 βαθμούς και στον τέταρτο είτε στον τρίτο που θα μπει σε αυτό το νέο πρωτάθλημα οσονούπω μηδέν. Μπορεί μια ομάδα να έχει ξεφύγει βαθμολογικά στον όμιλο της με αρκετούς βαθμούς, όμως η ομάδα που θα τερματίσει τρίτη είτε τέταρτη με συνολική βαθμολογία μηδέν με την είσοδο της στο νέο πρωτάθλημα των οχτώ ομάδων θα βρίσκεται πίσω δυο νίκες, ίσως και τρεις έτσι όπως πάει να γίνει το θέμα. Αρκετές ενδιαφερόμενες ομάδες ήδη έχουν πάρει την απόφαση να αντιδράσουν για την διεξαγωγή των play off και όχι μόνο.

Ο Ηρακλής με αυτό το αγωνιστικό πρόσωπο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, όμως τα προηγούμενα χρόνια η αντίδραση κάποιων αρμόδιων έφεραν τον Ηρακλή στις χαμηλότερες κατηγορίες. Πρέπει άπαντες στον Ηρακλή να προστατέψουν την ομάδα από τυχόν ''ανθρώπινα λάθη''. Ο πρόεδρος Θόδωρος Παπαδόπουλος αποτελεί πλέον κόκκινο πανί για τον κόσμο διότι αδυνατεί να συνεισφέρει οικονομικά στην ομάδα, και απλώς ο ίδιος περιμένει με αγωνία την απάντηση των Ιρανών ώστε να απεμπλακεί μια και καλή από τον Ημίθεο. 

Πρέπει αυτό το δέσιμο των αποδυτηρίων και αυτή η οικογένεια που έχτισε ο Γκιγιέρμο Όγιος να είναι μια ήρεμη δύναμη και να κρατηθεί ούτως ώστε ο Ηρακλής να επιστρέψει από εκεί που δεν έπεσε ποτέ. 

Επιμέλεια: Γρηγόρης Παπαγιαννάκης



 

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ