Όμοια γάρ ως επί το πολύ τα μέλλοντα τοις γεγονόσι. - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Όμοια γάρ ως επί το πολύ τα μέλλοντα τοις γεγονόσι.




Ο Ηρακλής έφερε ένα κακό αποτέλεσμα κόντρα στην Νίκη Βόλου το οποίο κάλλιστα θύμισε περσινούς σημαντικούς αγώνες όπου οι κυανόλευκοι δεν πήραν κανέναν αντίπαλο που είχε τους ίδιους στόχους (σ.σ. Ολυμπιακό Βόλου, Παναιτωλικό).

Το πρόβλημα που αιωρείται γύρω από την Μίκρα δεν είναι τόσο το αγωνιστικό, όσο το διοικητικό, το οποίο είναι παρών χωρίς μέλλον. Και εννοούμε και την αυριανή ημέρα που ξημερώνει.  Ένα παράδειγμα είναι, ότι εχθές ο Ηρακλής έπαιζε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι στο οποίο κανένας διοικητικός παράγοντας δεν ήταν στο γήπεδο. Βασικά αναφέρομε στην διοίκηση  του Θόδωρου Παπαδόπουλου που βαδίζει με δεμένη κορδέλα στα μάτια. Όπως το παιχνίδι που παίζαμε πιτσιρικάδες, την ''τυφλόμυγα''.

Επειδή έγινε μια ήττα δεν ήταν αφορμή να βγούνε τα οικονομικά θέματα του Ηρακλή στην φόρα. Αλλά εδώ και αρκετό καιρό η λέξη ''υπομονή'' έχει καταντήσει αηδία. Δεν μπορεί ο Ηρακλής να αντέξει άλλα τέτοια προβλήματα τα οποία βίωσε εδώ και αρκετά χρόνια, και που τον έφεραν να παίζει στην Δ' Εθνική. Δεν έχετε καταλάβει ακόμα ποια ομάδα αναλάβατε! Ο Ηρακλής δεν είναι ΑΕ Ποντίων! 

Επιπλέον υπάρχει μια αμμοθύελλα γύρω από το θέμα του υποψήφιου ιρανικού ομίλου που ενδιαφέρεται για την ΠΑΕ. Κανείς δεν βγαίνει να μιλήσει για τις διαπραγματεύσεις που έγιναν με τους δυο ανθρώπους που βρέθηκαν στην Μίκρα για τον έλεγχο, κανείς δεν ενημέρωσε τον κόσμο για το τι εικόνα υπάρχει αυτή την στιγμή γύρω από το θέμα, όπως επίσης η λέξη ''περιμένω'' έχει κουράσει προ' πολλού, διότι κοντεύουμε ένα μήνα από την ολοκλήρωση του ελέγχου. Η απάντηση πότε; Κύριε Παπαδόπουλε εσείς χειρίζεστε το θέμα μαζί με τον Έλληνα εκπρόσωπο του ομίλου, Βασίλη Αμανατίδη, και πρέπει να δώσετε μια ειλικρινείς απάντηση για το πότε επιτέλους θα υπάρξει η απόκριση! Ο κόσμος μπούχτισε τόσα χρόνια από αναμονές και υποσχέσεις.

Εκτός την  περίπτωση των Ιρανών, υπήρξε και μια άλλη πρόταση σαν Plan b που ισχυρίστηκες σε ραδιοφωνική συνέντευξη. Δεν έδωσες κανένα στοιχείο περί τίνος πρόταση έγινε. Αν δηλαδή έλεγες τα ονόματα της άλλης πρότασης, θα το άκουγαν κάποιοι άλλοι και θα τους έλεγαν μην πας στον Ηρακλή; Ήμαρτον! Γιατί τόσο μυστικοπάθεια και για τις δυο περιπτώσεις

Όλες οι υποσχέσεις που δώσατε Θόδωρε Παπαδόπουλε για οικονομική υγεία αλλά και αλήθειες, πήγανε στράφι σύμφωνα πάντα με τα γεγονότα τα οποία έχουν εξελιχθεί. Ο Ηρακλής για ακόμα μια φορά γίνεται έρμαιο χρεών και φρούδων δηλώσεων που μέσα σε δυο χρόνια πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων! Ανέκαθεν ο Ηρακλής ήταν μια ομάδα που είχε από τις καλύτερες ακαδημίες στην Ελλάδα, και τώρα γίνονται έρανοι για να πληρωθούν οι προπονητές των νεαρών αθλητών όπου οι πατεράδες τους κάλλιστα θα μπορούσαν να έχουν και περισσότερα αγαθά στο σπίτι τους, και αντ' αυτού, εισπράττουν συναγερμό από τους ίδιους τους προπονητές ότι δεν ξέρουν αν είναι την επόμενη ημέρα στην ομάδα. Πράγμα το οποίο συνέβη και πέρσι!

Από πέρσι ακόμα οι προσφυγές υπάρχουν, κάτι οποίο θα συνέβαινε και φέτος, αλλά οι κάποιοι άνθρωποι εκτός διοίκησης συναίνεσαν σημαντικά ώστε να μην υπάρξει γκρίνια στα αποδυτήρια όσον αφορά το οικονομικό.  Πάλι καλά να λέμε! Αρκετός κόσμος έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια με την έκδοση κουπονιών, όπου τα χρήματα αυτά πάνε σε ποδοσφαιριστές αλλά και προπονητή, διότι ο πρόεδρος της ομάδας είναι παρών απών. Και αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέχρι να αλλάξει η διάδοχη κατάσταση του Ηρακλή, όπου μέχρι στιγμής επικρατεί μια περίεργη ομίχλη περί αυτού του θέματος. 

Οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή πρέπει κρατήσουν αυτό το ισχυρό όπλο που λέγεται οικογένεια μέσα αποδυτήρια. Το χθεσινό παιχνίδι ήταν μια κακή παρένθεση που πρέπει να ξεπεραστεί άρδην. Αυτή η αγωνιστικότητα των προηγούμενων παιχνιδιών πρέπει να έχει συνέχεια, αλλά με προσοχή, θέληση, και το πάθος, ώστε η ομάδα να επιστρέψει από εκεί που δεν έπεσε ποτέ. 

Τέλος θα παραπέμψουμε την διοίκηση του κ. Παπαδόπουλου στις πορείες του κόσμου που έγιναν το 2010, όπως και το 2011, ώστε να δικαιωθεί από τον κατακρεουργισμό που δέχθηκε από όλο το σύστημα, όπως και τις συνομιλίες που έφεραν τον Ηρακλή να παίζει σε άγνωστες κατηγορίες γι' αυτόν, όπου εσείς δείχνετε ότι δεν μπορείτε να τον επαναφέρετε εκεί που πραγματικά ανήκει. Πολύς κόσμος τότε δεν κοιμότανε, έτρεχε σε πορείες για να διαδηλώσει κατά αυτών οι οποίοι τελικώς πέτυχαν ακόμα ένα ιστορικό ''έγκλημα'' υποβιβάζοντας τον Ηρακλή. 

Το ΑΦΜ μπορεί ξεχρέωσε τον ποδοσφαιρικό τμήμα από εκατομμύρια χρέη, όμως αν συνεχιστεί έτσι αυτή η κατάσταση, μπορεί να επανεμφανιστούν, μπορεί σε μικρότερο βαθμό αλλά η Β' Εθνική έχει ελάχιστα έσοδα, πράγμα το οποίο θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την ομάδα αν δεν ανέβει κατηγορία. 

Τελικά έτσι όπως γράψαμε και στον τίτλο, αυτά που συμβαίνουν στο μέλλον θα είναι ίδια με αυτά που συμβαίνουν τώρα. 

 Βίντεο πορεία

http://www.youtube.com/watch?v=gChB7dVLQgA


Επιμέλεια: Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ