Η συνέντευξη Τύπου Ηρακλής - Απόλλων 1926 - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Η συνέντευξη Τύπου Ηρακλής - Απόλλων 1926






Συνέντευξη Τύπου Ηρακλής - Απόλλων 1926

Μετά το τέλος του παιχνιδιού στη συνέντευξη Τύπου οι πρωταγωνιστές του αγώνα δήλωσαν τα εξής:

Γκιγιέρμο Όγιος:
«Μία πάρα πολύ σημαντική νίκη σε ένα ντέρμπι της πόλης όπου οι ομάδες παρουσιάζονται πάντα διαφορετικά. Συγχαίρω όλους τους παίκτες και το προσωπικό. Όλο το ρόστερ και όσους είναι γύρω από τα παιδιά και βοηθάνε όχι τόσο για το σημερινό αποτέλεσμα για την δουλειά και την θέληση που δείχνουν κάθε μέρα. Την νίκη την αφιερώνουμε στο νεογέννητο κοριτσάκι του Σαββίδη και στέλλουμε τις ευχές μας. Ένα παιχνίδι που μου άρεσε σε όλη την διάρκεια του. Επειδή η δική μου ομάδα δεν ήταν απελπισμένη σε κανένα σημείο. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ καλό αντίπαλο που ξέραμε ότι θα παίξει με αντεπιθέσεις. Εμείς έπρεπε να κοιτάξουμε να μην μας δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνα. Θεωρώ λοιπόν ότι η ομάδα μου προσπάθησε να κάνει σωστά τα πράγματα. Αλλά αυτό που ζήτησα από την αρχή ήταν η υπομονή. Ξέρω ότι ο κόσμος θέλει να ξεκινάει ο Ηρακλή με 1-0 αλλά τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολα. Πολύ περισσότερο όταν ο αντίπαλος κλείνεται πίσω. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε δυνατά και εκεί κάναμε την διαφορά. Βάλαμε το γκολ και κερδίσαμε παραπάνω ηρεμία. Όπως και ο κόσμος γιατί ο ποδοσφαιριστής ακούει το πλήθος και πολλές φορές γίνεται ποιο δύσκολο όταν σε πιέζει και η κερκίδα. Προσπαθούμε να δώσουμε ένα συγκεκριμένο στυλ στην ομάδα μας ώστε να έχουμε την κατοχή. Για εμάς είναι προτεραιότητα να παίζουμε ποδόσφαιρο. Σήμερα το κάναμε γιατί βοήθησε και ο αντίπαλος όπως και η καλή κατάσταση του γηπέδου.

Για την αλλαγή της εικόνας του Ηρακλή στο δεύτερο ημίχρονο
«Δεν τους είπα κάτι. Ήταν η ευλογία του Θεού»

Αν συμφωνεί ότι ο Ηρακλής παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο:
«Αυτή την στιγμή έχουμε 45 βαθμούς. Οι περισσότεροι ήρθαν προσπαθώντας να παίξουμε ποδόσφαιρο. Και πολλές φορές με μεγάλους αντίπαλους που έρχονται επίσης για να νικήσουν. Αν παίζαμε μόνοι μας σίγουρα θα ήταν ποιο εύκολα. Είναι μία δύσκολη κατηγορία που θέλει δουλειά και έχει πολλές μονομαχίες. Δεν είναι τόσο εύκολο να παίξεις ποδόσφαιρο. Υπάρχουν ομάδες που παίζουν σωστά και σε δυσκολεύουν να βρει χώρους γιατί και αυτοί δουλεύουν με ένα συγκεκριμένο στόχο»

Για τα πλέι –οφ:
«Τα πράγματα είναι ακόμα ρευστά. Δεν πρέπει να βιαζόμαστε γιατί θα ήταν ένα μεγάλο λάθος. Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Με το που κατέβω στα αποδυτήρια θα αρχίσουμε να εξετάζουμε το επόμενο ματς»

Για την αποθέωση που γνώρισε από τον κόσμο:
«Είμαι ευγνώμων. Ο δρόμος του προπονητή είναι πάντα μοναχικός. Μένουμε μόνοι μας στην ήττα στην ισοπαλία και πολλές φορές και στην νίκη. Το επάγγελμα μας είναι αρκετά σκληρό. Υποφέρουμε πάρα πολύ όσον αφορά την καρδιά μας. Αλλά αυτός είναι ο τρόπος ζωής που αγαπάμε και γι αυτό είμαστε δοτικοί. Ευχαριστώ και τον κόσμο και τους παίκτες γιατί αλλιώς δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα»

Για τις πολλές κάρτες των ποδοσφαιριστών:
«Είναι ένα πρόβλημα που θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε. Σε όλα τα ματς τους χρειάζομαι όλους. Είναι σκληρά και δυνατά παιχνίδια. Γι’ αυτό»
Για τις απουσίες του Ηρακλή όσον αφορά τον Τάϊ και τον Ζαχόρα:
«Από την πρώτη μέρα που ήρθα το πρώτο πράγμα που θέλαμε να κάνουμε είναι να δουλεύουμε με όλα τα παιδιά. Να κατανοήσουν όλοι την τακτική μας. Τι κάνουμε όταν έχουμε την μπάλα τι κάνουμε όταν την χάνουμε. Γιατί όλοι θα παίξουν. Υπάρχουν τιμωρίες, τραυματισμοί οπότε αν ασχοληθείς μόνος με την βασική εντεκάδα θα χάσεις πολλούς βαθμούς. Οι 11 που ξεκινάνε ένα παιχνίδι δεν είναι και οι 11 που θα το τελειώσουν»

Έντζο Σκόρτσα:
«Ήταν ένα δύσκολο και περίπλοκο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε αρκετές δυσκολίες ώστε να πλησιάσουμε στην αντίπαλη περιοχή. Στο δεύτερο σκοράραμε νωρίς. Και γενικά στην επανάληψη κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Μετά ήρθε και το 2-0 και τα πράγματα έγιναν ποιο εύκολα. Είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα κυρίως επειδή η ομάδα έχει πολλά συναισθήματα. Από την αρχή νιώθω ότι ήρθα σε μία οικογένεια. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες για την υποδοχή τους και τον προπονητή γιατί κάθε μέρα νιώθω όλο και ποιο άνετα. ‘Έρχομαι από ένα ποδόσφαιρο που δεν είχε τόσο πολύ τακτική μέσα όπως εδώ οπότε ευχαριστώ τον κύριο Όγιος για την στήριξη. Είμαι ανοιχτόμυαλος και θέλω να προσφέρω»

Σε τι θέση του αρέσει να παίζει:
«Εγώ όταν παίξω ως εξτρέμ είτε αριστερά είτε δεξιά νιώθω άνετα. Και μου αρέσει να ξεκινάω και ως κρυφός αμυντικός»

Σε τι κατάσταση είναι τώρα:
«Βρίσκομαι σε πολύ καλό επίπεδο. Δεν χρειάζομαι πολύ ακόμα. Με δυσκολεύει απλά το τακτικό κομμάτι γιατί προέρχομαι από ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Με την δουλειά μου πιστεύω ότι θα τα καταφέρω»
Αν έχει ξανασκοράρει με το κεφάλι:
« (Γέλια) Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι όχι. Είμαι χαρούμενος πάντως που σκόραρα και κατάφερα να πανηγυρίσω μαζί με αυτούς τους ανθρώπους που με έχουν αγκαλιάσει»
Τέλος είπε:
«Ξέρουμε τι συμβαίνει με την μικρή Μαριλένα και ευχόμαστε όλα να πάνε καλά»

Αλέξης Αλεξίου:
«Ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε μία μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούμε και ο Ηρακλής δεν μπήκε στην περιοχή μας. Στο δεύτερο δέκα λεπτά μας πίεσε αρκετά ο Ηρακλής και δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε σωστά. Έπρεπε να αντιδράσουμε ποιο σωστά. Λίγο χαθήκαμε. Κάναμε κάποιες αλλαγές και ισορροπήσαμε. Ρισκάραμε δεχθήκαμε και δεύτερο γκολ με αποτέλεσμα να χάσουμε το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στον Ηρακλή και τον κύριο Όγιος και τους εύχομαι καλή επιτυχία. Ο Ηρακλής είναι μεγάλο σωματείο με μεγάλη ιστορία και εύχομαι οι άνθρωποι του να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους».

Ηλία Προβατίδη:
«Δουλέψαμε όλη την εβδομάδα για αυτό το παιχνίδι. Ξέραμε τα αδύνατα σημεία του αντίπαλου. Ξεκινήσαμε το παιχνίδι έτσι όπως το είχαμε σχεδιάσει. Στο πρώτο ημίχρονο ο Ηρακλής δεν μας έκανε κάποια φάση. Στο δεύτερο ο Ηρακλής μπήκε δυνατά και πέτυχε το γκολ. Εμείς ξυπνήσαμε μετά το πρώτο δεκάλεπτο. Καλή συνέχεια στον Ηρακλή και εύχομαι να συνεχίσει στον στόχο που έχει θέσει».

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ