ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: 2-1 | H επιθετική τριάδα του ΠΑΟΚ έκανε την διαφορά - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: 2-1 | H επιθετική τριάδα του ΠΑΟΚ έκανε την διαφορά


ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: 2-1 | H επιθετική τριάδα του ΠΑΟΚ έκανε την διαφορά

paok-olympiakos-formation
Ο ΠΑΟΚ ανέβαλλε την στέψη του Ολυμπιακού επικρατώντας με 2-1 σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από τακτικό ρεαλισμό, πάθος, σκληρά μαρκαρίσματα και έλλειψη ρυθμού. Ο ΠΑΟΚ πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε μειώνοντας αισθητά το χάντικαπ της ποιοτικής ανωτερότητας του Ολυμαπικού που επηρεάστηκε σημαντικά από τις απουσίες και την έλλειψη κινήτρου.
Ο Γεωργιάδης έστησε έναν ΠΑΟΚ πιο αμυντικογενή σε σχέση με τον Στέφενς, με 2 “σκληρά” πλάγια μπακ και 3 μεσοαμυντικούς σε ένα ρεαλιστικό 4-3-3 που οι εξτρέμ είχαν σημαντική συμβολή στην αμυντική συμπεριφορά της ομάδας. Λούκας , Αθανασιάδης , Σαλπι είχαν εξαιρετική τακτική συμπεριφορά και συνέβαλλαν τα μέγιστα στην νίκη.
Από την άλλη ο Μίτσελ εγκλωβίστηκε από την έλλειψη καθαρών εξτρέμ στην ενδεκάδα και είδε την ομάδα του να είναι εντελώς ακίνδυνη επιθετικά και προβληματική στην ανάπτυξη. Φουστέρ και Μασάντο δεν είχαν σωστή τακτική συμπεριφορά και ο Ολυμπιακός έχασε την μάχη του κέντρου.
paok-olympiakos-tactical
paok-olympiakos-game

Συμπέρασμα

Ο Ολυμπιακός δείχνει να αντιμετωπίζει προβλήματα απέναντι σε ομάδες που παίζουν σκληρά και με μειωμένο αγωνιστικό πλάτος. Η ανάπτυξη από τα πλάγια, χωρίς την παρουσία φορ περιοχής, δεν είναι πάντα το πιο απειλητικό πλάνο για την αντίπαλη εστία και οι Γεωργιάδης, Αναστασίου το ανέδειξαν την τελευταία εβδομάδα.
Ο ΠΑΟΚ πήρε μία νίκη επειδή έδειξε πάθος, θέληση και η επιθετική του τριάδα συμπεριφέρθηκε σωστά στην φάση της άμυνας. Το ερώτημα είναι αν αυτή η τακτική είναι αρκετή για αντιπάλους που δεν θα έχουν την επιθετική διάθεση του Ολυμπιακού.
Υ.Γ: Η έλλειψη του Σαβιόλα και η εν γένει τακτική του συμπεριφορά στους χώρους μεταξύ επίθεσης και μεσαίας γραμμής είναι κάτι παραπάνω από εμφανής στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

 http://www.overlap.gr/paok-olimpiakos-2-1-h-epithetiki-triada-tou-paok-ekane-tin-diafora/

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ