Πώς να συγκρατήσεις αυτό τον κόσμο! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Πώς να συγκρατήσεις αυτό τον κόσμο!




Ο Ηρακλής ξεπέρασε το εμπόδιο του Απόλλων Καλαμαριάς, και την Κυριακή κόντρα στον Αιγινιακό παίζει τα ρέστα του ούτως ώστε με νίκη να κλειδώσει μια θέση στα play off. Το χθεσινό τρίποντο του Ηρακλή έφερε την διαφορά από τον τέταρτο Αιγινιακό στους τρεις πόντους, και από την πέμπτη Καρδίτσα στους τέσσερις.

Το προσεχές παιχνίδι με τον Αιγινιακό δεν είναι καθόλου εύκολο, καθώς η ομάδα της Πιερίας διανύει μια φορμαρισμένη περίοδο, η οποία της απόφερε και την τέταρτη θέση που βρίσκεται αυτή την στιγμή. Σίγουρα πρόκειται για ένα σπουδαίο επίτευγμα για την ομάδα του Αιγινιακού που έκανε πολλές καλές και ουσιαστικές κινήσεις την χειμερινή μεταγραφική περίοδο, οι οποίες έχουν δώσει άλλο αγωνιστικό πρόσωπο στην ομάδα του Κώστα Νικολαϊδη.

Όσον αφορά το παιχνίδι της Κυριακής, το γήπεδο της ομάδος του Αιγινιακού χωράει 1000 θεατές με το ζόρι, κάτι που προβληματίζει τους υπεύθυνους για το θέμα των μέτρων ασφαλείας, και που οδήγησε στην προσωρινή αναβολή της σύσκεψης για το συγκεκριμένο ζήτημα. Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά η διοίκηση του Αιγινιακού εμμένει στην απόφαση της να διεξαχθεί το παιχνίδι στην έδρα του Αιγινιακού και υπάρχουν και πιέσεις από την πλευρά της αστυνομίας η οποία είναι αντίθετη στην παραχώρηση εισιτηρίων στον κόσμο του Ηρακλή. Την ίδια ώρα οι συντοπίτισσες ομάδες του νομού Πιερίας (σ.σ. Βατανιακός, Πιερικός) έχουν παιχνίδια εντός έδρας, κάτι το οποίο αποκλείει το ενδεχόμενο αλλαγής έδρας για τον αγώνα του Αιγινιακού με τον Ηρακλή.

Η γενική κατάσταση θεωρείται κρίσιμη από άποψη κλίματος το οποίο προβλέπεται να ''βράζει''. Οι ομάδες του Αιγινιακού και του Ηρακλή βρίσκονται αυτή την στιγμή με 42 βαθμούς η γηπεδούχος, και 45 ο Ηρακλής, και έχοντας μείνει μόλις τρεις αγωνιστικές για το κανονικό πρωτάθλημα της Football League θα γίνει αγώνας δρόμου για το ποιοι θα κυριαρχήσουν στην πρώτη τετράδα. Συνεπώς κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα θεωρείται τελικός και ο κόσμος θα είναι σε αναβρασμό. Αυτός είναι προφανώς και ο λόγος που φοβούνται τόσο σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας, αφού η επέλαση των κυανόλευκου λαού έχει αποδειχθεί ήδη ασυγκράτητη καθ΄όλη την διάρκεια της περιόδου.

Εφόσον λοιπόν φοβούνται αυτό το γεγονός γιατί δεν μπορούν να βρούνε μια τελική λύση; ή μήπως σκοπεύουν να εμποδίσουν τον κόσμο να μπει μέσα στο γήπεδο, πράγμα το οποίο θα είναι αδιανόητο τώρα σχεδόν που φτάνουμε προς το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς για την πρώτη φάση του πρωταθλήματος. Είναι δεδομένο ότι ο κόσμος του Ηρακλή θα θελήσει να πάει μαζικά να δει την ομάδα του, όπως έκανε καθ΄όλη την διάρκεια της χρονιάς και σε μακρινότερες αποστάσεις. Τι θα κάνετε για να τον εμποδίσετε; Σκοπεύετε να κάνετε χρήση βίας για να αποτρέψετε τον κόσμο να μπει στο γήπεδο; Σκοπεύετε να κλείσατε τους δρόμους της Κατερίνης για να μην περάσουν καν μέσα στην πόλη; ή μήπως θα ζητήσετε αναβολή του αγώνα για την επόμενη μέρα,και την αλλαγή της έδρας που μπορεί να ωφελήσει και τις δύο ομάδες; Περιμένουμε απαντήσεις από αρμόδιους φορείς που χειρίζονται το ζήτημα της διεξαγωγής του συγκεκριμένου αγώνα.

Επιμέλεια: Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ