ΜΑΝ ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΗ-ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΜΑΝ ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΗ-ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΣ

Η προπόνηση είχε ιδιαίτερη ένταση και διαρκείς οδηγίες από τον Βίκτορ, με τον Μίτσελ να επιβλέπει και να επεμβαίνει όποτε το έκρινε απαραίτητο.
Οι ποδοσφαιριστές δούλεψαν επάνω στο πλάνο αγώνα που θα έχουν την Τετάρτη. Ορθή ανάπτυξη, καλή αμυντική και επιθετική λειτουργία αλλά και πρέσινγκ, αφού η Γιουνάιτεντ αναμένεται αρκετά επιθετική στο ματς.Την προπόνηση παρακολούθησαν οι Κριστιάν Καρεμπέ (στρατηγικός σύμβουλος της ΠΑΕ), Σάββας Θεοδωρίδης (αντιπρόεδρος της ΠΑΕ) και Κώστας Καραπαπάς (διευθυντής επικοινωνίας).Ο Δημήτρης Σιόβας έκανε ατομικό και αρχικά παρέα του είχε τον Χαβιέρ Σαβιόλα. Φυσικά ο Έλληνας διεθνής στόπερ είναι εκτός 18άδας (κυρίως για ψυχολογικούς λόγους ακολούθησε την αποστολή στην Αγγλία), ενώ ο Αργεντίνος κυνηγός θα βρεθεί στον πάγκο της ομάδας του καθώς δεν δείχνει ακόμη 100% έτοιμος για μια τόσο απαιτητική αναμέτρηση.
 Ολντ Τράφορντ

ο Μάντσεστερ είναι μία πόλη που δεν έχει πολλά πράγματα για να σε εντυπωσιάσει. Ένα εμπορικό, βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο με την Γιουνάιτεντ να είναι το πιο λαμπερό "διαμάντι" της. Για να χάσει όμως τη λάμψη του από τον Ολυμπιακό το βράδυ της Τετάρτης θα πρέπει να συμβούν αρκετά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο του Old Traford.
Αποστολή στο Μάντσεστερ: Ηλίας Ευταξίας, Γιώργος Περπερίδης
Οι δηλώσεις του Γκάρι Νέβιλ σίγουρα εκνεύρισαν αρκετούς Έλληνες αλλά εμπεριέχουν μεγάλη δόση αλήθειας. Οι "μπέμπηδες" παραμένουν μία μεγάλη ομάδα με παίκτες που ακόμα και στην χειρότερη βραδιά του συνόλου μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Εκτός αν υπάρχει κανείς που πιστεύει πως τα διαβολικά σουτ του Ρούνεϊ είναι εύκολα αντιμετωπίσιμα ή μία ποδοσφαιρική ζωγραφιά του Φαν Πέρσι είναι προβλέψιμη από τον Μίτσελ και τους ερυθρόλευκους παίκτες.
Τα παραπάνω βέβαια δεν σημαίνουν πως ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που θα μπει στο θέατρο των ονείρων για να παίξει τον κομπάρσο, σε μία βραδιά που όλοι στο Μάντσεστερ θα θυμούνται, όπως ανέφερε ο Μόγιες στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης.
Έτοιμος για την μάχη!  
Οι ερυθρόλευκοι έχουν ένα πλάνο που ακολουθούν όλη τη χρονιά και πάνω σε αυτό θα στηριχτούν για να γίνουν φαβορί για την πρόκριση. Γι αυτό το ένα γκολ που θέλει ο προπονητής, το ένα που ζητάει ο Κουνάδης, το ένα που θα του εξαργυρώσει την εμφάνιση και το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.
Δεν υπάρχει αμυντικό σύστημα πρόκρισης
Ο Ολυμπιακός θα κυνηγήσει την πρόκριση με τον μοναδικό τρόπου που ξέρει. Αυτόν που έχει δουλέψει ο Μίτσελ όλη τη χρονιά, αυτόν που του απέφερε ένα διπλό και μία ισοπαλία στη φάση των ομίλων. Ο επιθετικός προσανατολισμός των ερυθρολεύκων είναι δεδομένος στο Ολντ Τράφορντ γιατί πολύ απλά αυτή η ομάδα δεν έχει μάθει να κάνει κάτι άλλο στο γήπεδο. Κάτι που το παραδέχεται και ο Μίτσελ...
Είτε με τον Βαλντές στην κορυφή, είτε με τον Φουστέρ ως φευτοεννιάρι, οι πρωταθλητές Ελλάδας θα ψάξουν το γκολ και θα προσπαθήσουν να κάνουν τη Γιουνάιτεντ να φοβηθεί. Όσο αυτό είναι εφικτό. Άλλωστε είναι στην ψυχοσύνθεση της ομάδας να παίζει με αυτόν τον τρόπο κάτι που το γνωρίζει πρώτος απ όλους ο Ισπανός τεχνικός.
Οι αδυναμίες και η αντίδραση της Γιουνάιτεντ
Οι τρύπες στην ομάδα που έχει φτιάξει ο Ντέβιντ Μόγιες στην μετά-Φέργκιουσον εποχή, είναι γνωστές σε όλους και χιλιοειπωμένες όλες αυτές τις ημέρες. Οι κόκκινοι διάβολοι εκνευρίζονται εύκολα, δεν έχουν δημιουργία από τον άξονα, δυσκολεύονται από τα άκρα, ο Ρούνεϊ κάνει τα πάντα και τίποτα και ο RVP μοιαζει με ξένο σώμα, ενώ η αμυντική λειτουργία σε άμυνα, κέντρο και επίθεση είναι ατομική και όχι ομαδική.
Πολλά άσχημα για μία ομάδα τέτοιου επιπέδου αλλά επειδή η Γιουνάιτεντ είναι με το σπαθί στα υψηλά σκαλιά της ποδοσφαιρικής πυραμίδας μπορεί να τα "εξαφανίσει" με το ατομικό ταλέντο των ποδοσφαιριστών της. Το μεγάλο ερώτημα όμως δεν είναι αυτό. Μετά την ήττα από την Λίβερπουλ το κλίμα στο Μάντσεστερ δεν είναι το καλύτερο. Το νιώθουμε ακόμα και εμείς που είμαστε λίγες ώρες εδώ. Ο μουντός συννεφιασμένος καιρός του Μάντσεστερ ταιριάζει γάντι με την ψυχολογία της Γιουνάιτεντ.
Οι οπαδοί των άλλων αγγλικών κλαμπ περιμένουν πως και πως τον Ολυμπιακό να την αποτελειώσει ενώ αυτοί των μπέμπηδων ελπίζουν στον ποδοσφαιρικό εγωισμό των παικτών τους. Αντίδραση θα υπάρξει σίγουρα αλλά αυτό θα είναι το πρώτο που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει η ομάδα του Μίτσελ. Αν δεν αφήσουν τον τσαμπουκά του μεγάλου να περάσει τότε ο εκνευρισμός θα κυριαρχήσει στις τάξεις του αγγλικού συλλόγου κάτι που γίνεται συνεχώς τη φετινή χρονιά.
Τα κόλπα του Μίτσελ και το κρυφό χαρτί
Το ποδόσφαιρο όμως δεν παίζεται σε μία καρέκλα ψυχιάτρους όσο και αν παίζει ρόλο η ψυχολογία. Ο Μίτσελ θέλει να κρατήσει τον Κάμπελ στα δεξιά και τον Πέρες στ' αριστερά για να περιορίσει τα μοναδικά ατού της φετινής Γιουνάιτεντ, τον Ράφαελ και τον Εβρά, Όσο οι δύο συγκεκριμένοι αισθάνονται πως απειλούνται τόσο δυσκολότερο θα είναι το έργο των γηπεδούχων και το ίδιο εύκολο αυτό των πρωταθλητών Ελλάδας.
Γι' αυτό ο Κάμπελ δεν πάει στην κορυφή της επίθεσης εκεί που ο Ισπανός τεχνικός φωτογραφίζει τον Βαλδές, αφού ο Σαβιόλα δεν είναι έτοιμος. Στη συγκεκριμένη θέση πάντως μπορεί να εμφανιστεί σαν άσος από το μανίκι ο Νταβίντ Φουστέρ. Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές. Για να πιέσει, να αποπροσανατολίσει, να δημιουργήσει και γιατί όχι να εκτελέσει.
Ο Κάμπελ με τον Πέρες θα είναι οι απειλές από τα άκρα, ενώ ο Τσόρι θα έχει αρχηγικό ρόλο και ουσιαστικά θα κρίνει την αναμέτρηση, υπέρ η κατά των Ελλήνων. Η κούρσα στο Καραϊσκάκη το δείχνει όσο πιο καθαρά γίνεται, ενώ το πλούσιο βιογραφικό με τον τελικό του Europa επιβεβαιώνουν πως αυτοί οι παίκτες στη μέρα του σε πάνε ψηλά.
Ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει την Γιουνάιτεντ να τον φοβάται σε κάθε ευκαιρία γιατί διαφορετικά τα αγγλικά ποδοσφαιρικά γήπεδα - που γέρνουν έτσι κι αλλιώς - θα κάνουν το Ολντ Τράφονρτ μία ανυπόφορη ανηφόρα για τους ερυθρόλευκους.
Γιατί ακόμα και γι αυτή τη Γιουνάιτεντ τα τρία γκολ σε αγγλικό έδαφος δεν είναι δύσκολο επίτευγμα. Αλλά ούτε και γι αυτόν τον Ολυμπιακό, το ένα που χρειάζεται για να γίνει φαβορί.
 http://www.sport24.gr/football/omades/Olympiakos/den_paei_gia_tampouri.2696613.html

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ