Οι «4» με το μάτι του ουδέτερου - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Οι «4» με το μάτι του ουδέτερου

Οι «4» με το μάτι του ουδέτερου

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια των πλέι οφς κι επικεντρώνεται σε κάποια πράγματα. 

Δύο αγωνιστικές έχουμε ήδη στα πλέϊ οφς και επειδή τα έχω παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια, έχω κάποιες διαπιστώσεις, έτσι σαν «τρίτος», σαν ουδέτερος, να το πω πιο σωστά.
Ο Παναθηναϊκός και στα δύο παιχνίδια του προηγήθηκε, αλλά και στα δύο ισοφαρίστηκε... Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ και στα δύο παιχνίδια του βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά και στα δύο ισοφάρισε. Μήπως αυτό δείχνει ένα χαρακτήρα που βγάζει ο ΠΑΟΚ, αλλά και μία κόπωση, ψυχολογική και σωματική, από πλευράς ΠΑΟ; Θα φανεί προσεχώς αν είναι συγκυριακό. Γιατί ο ΠΑΟΚ έδειξε χθες έλλειμμα ψυχολογίας όταν έφαγε το γκολ στο 20’. Ενώ μέχρι τότε είχε μπει σούπερ, μετά, με το που δέχθηκε το γκολ, από το 20’ έως το 75’, δεν μπήκε καν στην περιοχή του Καπίνο.
<a href="http://gazzetta.adman.gr/click?webspace=284&id=434571" target="_top" rel="nofollow"><img alt="" src="http://gazzetta.adman.gr/banner?webspace=284&id=434571&js=yes&sc=1024x768x24&ref=undefined&p1=&p2=&p3=&p4=&p5=&p6=&p7=&p8=&kw=" border="0" width="426" height="120" /></a><br />
Ο Πέτριτς είχε φανεί από το Περιστέρι, παρά τα γκολ που είχε χάσει, ότι μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός στα πλέϊ οφς για τον Παναθηναϊκό. Προχθές που βγήκε, σε συνδυασμό και με την έξοδο λίγο μετά του Μέντεζ, οι πράσινοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν ούτε μισό λεπτό την μπάλα, με συνύπαρξη των Ατζαγκούν και Λαγού στον άξονα. Ήταν σα να…προσκαλούσε ο Παναθηναϊκός τον ΠΑΟΚ να πάρει το παιχνίδι στα πόδια του, ειδικά με τη μετάθεση του Νάτκο στον άξονα, από δεξί χαφ που ξεκίνησε. Ο μεν ΠΑΟΚ γέμιζε την ομάδα με κυνηγούς, ο δε ΠΑΟ άδειαζε την ομάδα του από κυνηγούς.
Ο Αστέρας και  στα δύο παιχνίδια του προηγήθηκε με τον Μπαράλες, με…άχαρα γκολ (ένα από λάθος του Σκόνδρα κι ένα από λάθος του Τζέναμο). Κυνική ομάδα, δεν σου αρέσει να την βλέπεις, αλλά έχει φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα: Χ έξω, νίκη μέσα! Όμως δεν ξέρω πόσο μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα: και στα δύο παιχνίδια του σώθηκε στο τελευταίο λεπτό από τον…ατζούμπαλο, αλλά πραγματικά αποτελεσματικό γκολκίπερ Χερνάντεζ-στην Τούμπα είχε τριπλή (!) σωτήρια επέμβαση στο 90’ και χθες σωτήρια απόκρουση στο τετ α τετ με τον Δ. Παπαδόπουλο στο 95’!
Μέσα στην Τρίπολη ο Αστέρας φέτος έχει κερδίσει και Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και ΠΑΟ και Ατρόμητο! Πόσο εύκολο θα είναι να κερδίσει τον ΠΑΟΚ και τον ΠΑΟ και δεύτερη φορά;-άλλωστε τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο τους κέρδισε στο δεύτερο παιχνίδι που τους έπαιξε μέσα στην Τρίπολη κι ενώ στο πρώτο είχε ήττα (στο κύπελλο) και ισοπαλία αντίστοιχα.
Ο Ατρόμητος μάλλον πρέπει να ρισκάρει λίγο παραπάνω, αν θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω. Και σίγουρα να αρχίσει να εκμεταλλεύεται πιο πολύ τις ευκαιρίες του. Στην Τρίπολη μπορούσε αρκετά εύκολα να πάρει το Χ, αλλά του κόστισε το γκολ που έχασε από τα αποδυτήρια ο Ούμπιντες.
Ο Γλύκος έχει σοβαρό θέμα με την μπάλα στα πόδια. Κι ο σύγχρονος γκολκίπερ πρέπει να ξέρει λίγο μπάλα. Ειδάλλως, εύκολα μπορεί να γίνει επικίνδυνος για την εστία του. Το πιο μεγάλο θέμα του ΠΑΟΚ, όμως, είναι τα στημένα όταν παίζει με ΠΑΟ, που έχει στην περιοχή τρεις ψηλούς αμυντικούς, αλλά και τους Μπεργκ, Πέτρις και Καρέλλη. Ο δε ΠΑΟΚ έχει πολύ πιο κοντή ομάδα, αλτικοί είναι μόνο οι δύο στόπερ κι ο Αθανασιάδης, με συνέπεια να πρέπει ο Λίνο να μαρκάρει τον 1μ91 Σίντεφελντ-κι είδαμε πως μπήκε το γκολ, από το δοκάρι του Κροάτη. Πραγματικά, όμως, είναι…εκνευριστικό, φαντάζομαι, για τους ΠΑΟΚτζήδες να βλέπουν στα τρία τελευταία παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, να δέχονται πέντε γκολ από κόρνερ και φάουλ! Και να μην γίνεται μάθημα το πάθημα στην ομάδα τους, στους προπονητές και στους παίκτες.
Βέβαια, το πιο σημαντικό από τις δύο πρώτες αγωνιστικές είναι ότι και τα τέσσερα παιχνίδια ήταν εντελώς αμφίρροπα, παίχτηκαν στο γκολ (το ένα) η, έληξαν ισόπαλα (τα τρία από τα τέσσερα) και περιμένουμε να δούμε αν θα συνεχιστεί αυτό το τέμπο, οπότε θα γίνει χαμός ως το τέλος η, αν θα αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο

Διάβασε περισσότερα στο: Οι «4» με το μάτι του ουδέτερου | gazzetta.gr
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

Διάβασε περισσότερα στο: Οι «4» με το μάτι του ουδέτερου | gazzetta.gr
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ