Υπόγειες βλέψεις για ''κατασπάραγμα''! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Υπόγειες βλέψεις για ''κατασπάραγμα''!


Φτάσαμε στις εκλογές, όμως απάντηση δεν πήραμε από κανέναν αρμόδιο για το θέμα του Γ.Σ Ηρακλής. Μάλιστα κάποιοι τον Νοέμβριο καπηλεύονταν ότι αποσόβησαν την διάλυση του Γ.Σ Ηρακλή. Αλλά μετά το Νοέμβριο του 2013 όπου ''πάγωσε'' το θέμα, δεν υπήρξε καμία απολύτως εξέλιξη, εκτός από δηλώσεις κάποιων ανθρώπων από την Πολιτεία. Ο χρεωμένος Γ.Σ  έλεω  ορισμένων ανθρώπων που ήταν τα προηγούμενα χρόνια στα διοικητικά έδρανα του Ηρακλή, οδηγήθηκε όχι μόνο στο να χάσει την περιουσία του, αλλά και να τελευτήσει σαν σύλλογος.

Η περιουσία του Ηρακλή ποτέ δεν ωφέλησε για καλό σκοπό τον σύλλογο, πράγμα το οποίο φάνηκε ότι σχεδιάζονταν από καιρό. Εν ολίγοις, περιμένατε ο Γ.Σ Ηρακλής να φτάσει σε σημείο κατάρρευσης για να στρέψουν κάποιοι το βλέμμα τους στην περιουσία του συλλόγου; Δηλαδή δεν ήξερα τι γίνεται τόσα χρόνια στον Ηρακλή; Ξαφνικά κάποιοι ανακάλυψαν το πόθεν έσχες τυχαία;  Δεν μπορούσαν να γίνουν τα προηγούμενα χρόνια οικονομικοί έλεγχοι στους ερασιτέχνες ούτως ώστε αρκετοί από αυτούς να μην φτάσουν στο σημείο να φαλιρίσουν;

Τον Οκτώβριο του 2010 υποθετικά την αξιοποίηση των εδαφικών εκτάσεων της περιοχής των Χορτατζήδων, θα τον αναλάμβανε μια βουλγάρικη εταιρία εν ονόματι ''GM Capital''. Το πλάνο της συγκεκριμένης εταιρίας όχι μόνο θα αποπεράτωνε κατάλληλα έργα για την λειτουργία του συλλόγου (σ.σ. γήπεδα- κέντρα αποκατάστασης κλπ),  αλλά θα μέσο των οικονομικών προδιαγραφών της, μπορούσε κάλλιστα να είχε 'ήδη αυτονομηθεί ο Γ.Σ Ηρακλής (σ.σ Πλάνο ξεχρέωσης του συλλόγου έως το 2015).  Αντ' αυτού οι ερασιτεχνικοί διαχειρισμοί  των ανθρώπων που ασχολήθηκαν με το θέμα, απέτρεψαν μια τέτοια μεγάλη πηγή εσόδων.  Αλλά και πάλι η μακέτα έμεινε μια απλή φωτογραφία.

(σχετ. φώτο της μακέτας)


Συνεπώς παρατηρούμε ότι όλα αυτά τα χρόνια ουδέποτε υπήρξαν σοβαροφανή άτομα τα οποία θα χειρίζονταν τέτοιες σημαίνουσες καταστάσεις. Ακόμα και τα τα τμήματα που απαρτίζει ο Γ.Σ. Ακόμα και εκεί ερασιτεχνικά πράγματα γίνονταν. 

Το θέμα είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα; Παρατηρούμε ότι υπάρχει μια ανησυχητική ησυχία η οποία δεν ξέρουμε σε τι οφείλεται. Το ζήτημα του Γ.Σ Ηρακλής μοιάζει με μπαρούτι έτοιμο να ανάψει και να τα σκορπίσει όλα στο διάβα του. Η Πολιτεία τι σκοπεύει να κάνει; Ο Γ.Σ Ηρακλής πλέον αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό σύλλογο που έχει πάνω από 200 παιδιά στα τμήματα του, και προσφέρει τα μέγιστα στον αθλητισμό της Ελλάδας (σ.σ Μάστορας κ.α). Γιατί να θελήσετε να διαλύσετε τον Γ.Σ Ηρακλή, και ότι έχει προσφέρει μέχρι τώρα; Αντί να κατηγορήσετε τα πρόσωπα που έκαναν τις ατασθαλίες, κοιτάτε να αφανίσετε τον πιο ιστορικό σύλλογο της χώρας. Ο κόσμος όμως έστω και αργά για το θέμα του Γ.Σ ξύπνησε και δεν θα αφήσει να βάλετε για ακόμα μια φορά το χέρι στην σκανδάλη. Άπαντες στον Ηρακλή περιμένουν με αγωνία για το τι πρόκειται να ακολουθήσει μετά τις εκλογές. 

Κάτι το οποίο συμβαίνει και με τις εκτάσεις της Μίκρας. Εκεί όπου ο Ηρακλής περιμένει εδώ και δεκάδες χρόνια να κάνει το δικό του γήπεδο ποδοσφαίρου. 

 Και εκεί υπάρχει μια αγωνία, διότι το ποδοσφαιρικό τμήμα δεν έχει ούτε καν κεφαλή για να βγει επιτέλους από τις χαμηλές κατηγορίες. Το θέμα έχει μπει τελείως στο συρτάρι, αφού η σκέψη είναι πως θα πληρωθεί το τωρινό χρέος της ΠΑΕ. Οι εκτάσεις της Μίκρας ήδη έχουν μπει στο μάτι αρκετών, και αυτοί περιμένουν στην γωνία την Πολιτεία, μπας και λήξει η διορία για τα οικόπεδα. 

Αν είναι ο στόχος σας η περιουσία του Ηρακλή να το πείτε να το ξέρουμε, αν όχι πρέπει να σκεφτείτε πολύ καλά ότι ο Ηρακλής δεν είναι δέκα και είκοσι άτομα που είχαν σκοπό να κερδοσκοπήσουν κατά του δημοσίου, αλλά είναι ένα σύλλογος που έχει 106 χρόνια ιστορίας και έχει προσφέρει στην στην Ελλάδα ολυμπιακά μετάλλια, αρκετές διακρίσεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, έχοντας ως σημαία το ''ευ αγωνίζεσθε''.  

Θυμηθείτε τι έχει κάνει αυτός ο ιστορικός σύλλογος γι' αυτήν τη χώρα, και σκεφτείτε πολύ καλά ποιες θα είναι οι αποφάσεις σας από εδώ και πέρα!

Επιμέλεια: Γρηγόρης Παπαγιαννάκης


ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ