Αστυνομική έρευνα για τις καταγγελίες σχετικά με τις εκλογές στον Πειραιά (pic) - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Αστυνομική έρευνα για τις καταγγελίες σχετικά με τις εκλογές στον Πειραιά (pic)

Τη διεξαγωγή έρευνας από την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά για την διερεύνηση των καταγγελιών των υποψηφίων δημάρχων Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου και Θοδωρή Δρίτσα σχετικά με την εκλογική διαδικασία ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Πειραιά.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, από την έως τώρα έρευνα δεν έχει προκύψει κάτι.
Ο δήμαρχος Πειραιά και εκ νέου υποψήφιος είχε κάνει λόγο την Κυριακή για παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας από το συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Μώραλη και είχε καταθέσει σχετική καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.
Ο κ. Μιχαλολιάκος ζητούσε τη λήψη κάθε νόμιμου μέτρου, για να εφαρμοστεί η εκλογική νομοθεσία και να εξασφαλιστεί ότι η διαδικασία εκλογής των δημοτικών αρχών θα συνεχιστεί απρόσκοπτα χωρίς παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας και χωρίς την τέλεση σε βάρος του αξιόποινων πράξεων, για τις οποίες ρητά επιφυλάσσεται ο ίδιος ως προς την άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων του.
Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Μιχαλολιάκου, σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα που αποτελούν εκλογικά τμήματα του Δήμου Πειραιώς κατά παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας είχαν στηθεί από το συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη τραπεζάκια με έντυπο εκλογικό υλικό και ψηφοδέλτια του ανωτέρω συνδυασμού, που διανέμονταν στους προσερχόμενους, για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ψηφοφόρους.
Στην περιοχή του Νέου Φαλήρου -και ειδικότερα έξω από τα υπ' αριθμ. 5602 - 5616 εκλογικά τμήματα- του καταγγέλθηκε ότι άγνωστα προς αυτόν άτομα που ευρίσκονται σε τραπεζάκι του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», κολλούσαν αυτοκόλλητα στα οποία απεικόνιζε φωτογραφία του με πράσινο - άσπρο κασκόλ και σε πράσινο φόντο με λευκά γράμματα, η οποία ανέγραφε επί λέξη «Ούτε μία ψήφος στους εχθρούς του Θρύλου, ούτε μία ψήφος, στον αντιολυμπιακό δήμαρχο».
Ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια, πέραν του ότι παραβιάζει την εκλογική νομοθεσία, είναι ψευδής και μειωτική για τον ίδιο αφού περιλαμβάνει αναληθείς ισχυρισμούς, παρουσιάζοντάς τον ως «αντιολυμπιακό και εχθρό του θρύλου».
Η χθεσινή ημέρα στον Πειραιά «σημαδεύτηκε» και από άλλες καταγγελίες. Σύμφωνα με μία από αυτές, από τον συνδυασμό του κ. Δρίτσα, μηχανοκίνητες ομάδες ατόμων με ξυρισμένα κεφάλια και μαύρες μπλούζες περιφέρονταν σε εκλογικά τμήματα, φωτογράφιζαν και απειλούσαν υποψηφίους του συνδυασμού

 apo
.http://kifissia24.gr/kifissianews/local/item/16277-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%B9%CE%AC-pic

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ