Φύγε αν θες να κάνεις κάτι καλό! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Φύγε αν θες να κάνεις κάτι καλό!



Ακόμα μια αποτυχημένη χρονιά έκλεισε για τον Ηρακλή με την μη άνοδο της ομάδας, αλλά και με ένα μεγάλο οικονομικό άνοιγμα. Ένα άνοιγμα το οποίο δημιούργησε ο Θόδωρος Παπαδόπουλος το οποίο είναι αρκετά βαρύ για την κατηγορία στην οποία αγωνίζεται ο Ημίθεος. Η οικονομική βοήθεια που πήρε από ανώνυμο κόσμο του Ηρακλή έπρεπε η ομάδα να είχε πολλά παραπάνω έσοδα από ότι έξοδα.
Το χρέος που δημιούργησε ο μεγαλομέτοχος της ομάδας κανονικά πρέπει να το πληρώσει ο ίδιος, χωρίς βέβαια να το βάλει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τον εκάστοτε υποψήφιο άνθρωπο που θέλει να εμπλακεί στα κοινά της ΠΑΕ Ηρακλής. Όμως κανείς δεν πιστεύει ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ θα δώσει την ομάδα. Τον Νοέμβριο του 2013 ο Θόδωρος Παπαδόπουλος έβγαινε ξανά σαν επίδοξος σωτήρας ότι βρήκε την καλύτερη λύση για τον Ηρακλή με την περίπτωση των Ιρανών, αντ' αυτού όμως κέρδιζε χρόνο, πράγμα το οποίο ξεγέλασε τους πάντες. Ως μια τρίπλα Βασίλη Χατζηπαναγή ο Θόδωρος Παπαδόπουλος τις δύσκολες στιγμές έβγαινε στα ΜΜΕ και επικαλούνταν ότι σήμερα ή αύριο η ομάδα θα πάει στα χέρια των Ιρανών.  Όπως και στην τελευταία του συνέντευξη πριν δυο μήνες περίπου, όταν και βεβαίως δεν το πίστευε ούτε ο ίδιος.

Όλα ξεκινάνε από την κεφαλή σε μια ομάδα. Αυτή η κεφαλή λοιπόν κατάφερε να δημιουργήσει χρέος χωρίς να πετύχει κανέναν στόχο, δίνοντας μόνος ψεύτικες ελπίδες σε έναν ταλαιπωρημένο κόσμο από τα προηγούμενα χρόνια. Ούτε καν μπήκε στον κόπο να ψάξει την ιστορία του Ηρακλή, όπως και τι συνέβη τα προηγούμενα χρόνια, όταν και ο κόσμος του Ημίθεου για δυο συνεχόμενα χρόνια βγήκε στον δρόμο για να διαδηλώσει κατά όσον ήθελαν και θέλουν την διάλυση του συλλόγου. Τότε ήταν η αδειοδότηση στο ποδόσφαιρο, και σύντομα θα αρχίσουν να ξυπνάνε μνήμες αλλά για διαφορετικό θέμα (σ.σ.  Γ.Σ Ηρακλής).

Ουδέποτε δεν δημιούργησε μια ομάδα η οποία να ήταν φαβορί για την άνοδο. Και μια άνοδο που κέρδισε η ομάδα αυτή δεν ήταν στο γήπεδο, αλλά με την  αναδιάρθρωση που κάποιοι την ονομάτισαν ως δικαίωση. 

Το χρέος θα μεγαλώνει όσο υπάρχει ο Θόδωρος Παπαδόπουλος ως μεγαλομέτοχος της ομάδας, αφού και το υπάρχον ρόστερ είναι απλήρωτο, όπως και πολλοί ποδοσφαιριστές που έχουν να πάρουν μισθούς και από την περσινή χρονιά. Σύντομα δεν αποκλείεται να φτάνουν στις εγκαταστάσεις της Μίκρας και ''ραβασάκια'' από προσφυγές. Αυτό είναι το λιγότερο βέβαια, διότι δεν είχε τακτοποιημένους ούτε τους υπαλλήλους της ΠΑΕ που έπαιρναν μισθό 400 και 500 ευρώ, όπως και τους προπονητές των ακαδημιών που αρκετοί γονείς πήραν τα παιδιά τους από τον Ηρακλή, όταν και είδαν αυτά τα πράγματα που γίνονταν.

Αυτή η καμένη γη πρέπει να χτιστεί πιθαμή προς πιθαμή από την αρχή με ανθρώπους που να ξέρουν τι σημαίνει Ηρακλής, είτε να έρθουν πολλοί δυνατοί οικονομικά επιχειρηματίες όπου δεν είχε ποτέ ο Ηρακλής. Άνθρωποι που να έχουν την ευχέρεια να ανεβάσουν την ομάδα αλλά και να λένε αλήθειες, χωρίς υποσχέσεις και ψεύτικα οράματα. Ο Ηρακλής θέλει δυνατούς  ανθρώπους στην κεφαλή που να χτυπάν το χέρι στο τραπέζι στα κέντρα αποφάσεων, και όχι να πηγαίνουν σαν να είναι διοίκηση σε μια ομάδα που ιδρύθηκε τώρα. Δυστυχώς τέτοιοι άνθρωποι δεν εμφανίστηκαν στον σύλλογο ακόμα.

Πάλι από την αρχή όμως πρέπει να ξεκινήσει ο Ηρακλής, διότι η αυτοκάθαρση είναι ξανά στο προσκήνιο για την ΠΑΕ. Με 1.300.000 χρέος πρέπει να γίνει η κατάλληλη διαχείριση ώστε η ομάδα να ξεπληρώσει σιγά-σιγά τα σπασμένα που δημιούργησε ο Θόδωρος Παπαδόπουλος. Αυτοί που θα μπούνε όμως πρέπει να ξέρουν ότι η ομάδα πάει για την άνοδο, και όχι για να είναι πάλι ρυθμιστής του πρωταθλήματος.

Οι φημολογίες παίρνουν και δίνουν για την επόμενη ημέρα στην ΠΑΕ, όμως κανείς δεν πιστεύει ότι υπάρχει κάτι στον ορίζοντα όταν και αυτό το επικαλείται ο Θόδωρος Παπαδόπουλος που βρίσκεται στην Κατερίνη. Αυτοί που θα ενδιαφερθούν δεν πρέπει να πάρουν τα οικονομικά στοιχεία στα χέρια τους; Αυτή την στιγμή ο μόνος άνθρωπος από την διοίκηση στα γραφεί της ομάδας είναι ο Γιώργος Μπέζας, ποιος θα διαπραγματευτεί τελικώς την ΠΑΕ αφού ο Θόδωρος Παπαδόπουλος δεν πατάει στην Μίκρα; Είναι ένα καλό ερώτημα. 

Τα πράγματα στον ποδοσφαιρικό  Ηρακλή είναι σε ένα τεντωμένο σχοινί, και η απογοήτευση στις τάξεις του κόσμου είναι μεγάλη. Το τέλος του Θόδωρου Παπαδόπουλου από τον Ηρακλή πρέπει να είναι όσο πιο σύντομο γίνεται, αφού δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να μάθει τι εστι Ηρακλής και τι πρεσβεύει αυτός ο σύλλογος. Όσο πιο γρήγορα, τόσο καλύτερα.

Υ.Γ Κάποιοι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται από την Γ' Εθνική στον Ηρακλή δεν έδειξαν ότι μπορούσαν να αντέξουν το βάρος της φανέλας. Τότε γιατί έμειναν; Όπου φτωχός και η μοίρα του λέει ο λαός.

Υ.Γ 1: Αυτά τα δυο παιχνίδια (σ.σ. Κέρκυρα, Νίκη Βόλου) ο Ηρακλής πήγε σαν κλόουν στις φιέστες. Αυτή η φανέλα είναι βαριά και ο Ηρακλής δεν είναι καμία τυχαία ομάδα. Ξέρει ο κόσμος ποιοι ευθύνονται για την κατάντια, αλλά και με αυτό που έγινε σε αυτά τα δυο παιχνίδια ντροπιάσατε τον σύλλογο ποδοσφαιριστές του Ηρακλή.

Επιμέλεια: Γρηγόρης Παπαγιαννάκης







ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ