Η δέσμευση του Γ. Ορφανού για Γ.Σ, και η αμφίρροπη στάση του ΣΔΟΕ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Η δέσμευση του Γ. Ορφανού για Γ.Σ, και η αμφίρροπη στάση του ΣΔΟΕ



Το θέμα του Ερασιτέχνη Ηρακλή είναι πάντα στο προσκήνιο, διότι έχουμε επισημάνει από το blog της ''Αθλητικής Γνώμης''  ότι ο Γ.Σ Ηρακλής είναι σε οριακό σημείο, και πρέπει να γίνουν άμεσες κινήσεις ώστε ο σύλλογος να αρχίζει ξανά να αναπνέει, γιατί πλέον δεν αποτελεί κερδοσκοπικό όμιλο, όπως τον έβλεπαν κάποιοι στο παρελθόν.

Η σημερινή μας αναδρομή για το θέμα του Γ.Σ Ηρακλή έχει αρκετά ερωτήματα στα οποία θέλουμε απαντήσεις, αλλά και διευκρινήσεις σχετικά με το ποιοι δημιούργησαν τα χρέη (σ.σ. γνωρίσουν οι αρμόδιες αρχές ποιοι είναι αυτοί), και γιατί αυτά τα ονόματα δεν βγήκαν στην επιφάνεια.



Για αρκετά χρόνια στον Γ.Σ Ηρακλή γίνονταν ένα μεγάλο ''money party'' σε κλειστό κύκλο οποίος τώρα στένεψε σαν θηλιά στο λαιμό του Ημίθεου. Αλήθεια τόσα χρόνια αυτός ο κλειστός κύκλος ελέγχθηκε ποτέ για τα ατοπήματα του; Ξαφνικά μετά από πολλά χρόνια εμφανίστηκαν όλα αυτά τα οικονομικά εγκλήματα για τον λόγο της περιουσίας του συλλόγου που αποτελεί ένα από τα καλά ''φιλέτα'' στην πόλη;

Το παράξενο όλης αυτής της ιστορίας έχει να κάνει με την περίεργη στάση του ΣΔΟΕ  τα προηγούμενα χρόνια. Μετά ο κόσμος ευθύνεται που ευκόλως πονηρεύεται ότι ο στόχος είναι η περιουσία; Δεν υπάρχει καμιά κατηγορία προς το ΣΔΟΕ, απλά είναι ένα ερώτημα προς τον συγκεκριμένο φορέα αφού εξελίσσονταν όλο αυτό το άνοιγμα χωρίς κανέναν έλεγχο.

Βεβαίως οι ευθύνες επιβαρύνουν τα αρμόδια πρόσωπα που έκαναν το συγκεκριμένο φοροδιαφυγικό πάρτι, όμως και η πολιτεία έχει μεγάλο μερίδιο σε αυτό, διότι για τέτοια μεγάλα οικονομικά παραπτώματα δεν έκανε τους απαραίτητους ελέγχους και άφησε τον Ερασιτέχνη Ηρακλή πάνω σε μια καρέκλα με την θηλιά στο λαιμό, και μια υπογραφή από αρμόδιο υπουργείο μπορεί να σπρώξει αυτή την καρέκλα και να πνίξει τον Γ.Σ Ηρακλή, αλλά και να στείλει τόσους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες στον δρόμο.

Οι ευθύνες βεβαίως βαραίνουν αυτούς που έκαναν τα χρέη, και πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί και όχι ο σύλλογος. Ο Ηρακλής δεν είναι ''money party''  πλέον, αλλά έχει κάποιους ανθρώπους από την κερκίδα που τρέχουν να περισώσουν ότι απέμεινε.

Ο νέος Υπουργός Μακεδονίας Θράκης  Γιώργος Ορφανός(σ.σ Βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=rKhYXSntg_0).  έδωσε τον λόγο του για το θέμα του Ερασιτέχνη Ηρακλή στις 25 Νοεμβρίου 2013 όταν είχε πει στο περιφερειακό συμβούλιο: «Θα σπάσουν τα μούτρα τους» και συνέχισε λέγοντας: «Μην πειράζετε τον Ηρακλή, βρείτε τους ενόχους. Δεν περίμενα ότι θα εξελιχθεί έτσι η υπόθεση, διότι επί της ουσίας διαφωνώ με τους χειρισμούς του Υπουργείου. Δεν μπορεί να φταίει το σωματείο για 20 ανθρώπους που έκαναν ατασθαλίες. Ο Ηρακλής έχει πολύ κόσμο που τον ακολουθεί. Η δική μου θέση είναι: «Μην πειράζετε τον Ηρακλή, βρείτε τους ενόχους. Είμαι από αυτούς που προσπάθησαν να αυξήσουν την περιουσία του Ηρακλή, γι” αυτό και απαντώ ότι όσοι προσπαθήσουν να την πάρουν θα σπάσουν τα μούτρα τους».



Μια τέτοια δήλωση πλέον αποτελεί δέσμευση, αφού πλέον ο Γιώργος Ορφανός έχει σκαρφαλώσει στην πολιτική ζωή της Θεσσαλονίκης. Η δέσμευση αυτή πρέπει να γίνει πράξη και να προγραμματιστεί άμεση ενημέρωση στον ίδιο για τις ενέργειες του Γ.Σ σχετικά με το μη κλείσιμο του συλλόγου.



Ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δεν τον ενδιέφερε διόλου το θέμα, αφού την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή δεν έβαλε την υπογραφή του για το κλείσιμο του Γ.Σ, αφού πρώτα δεν άκουσε ουκ ολίγα από τον κόσμο της ομάδας για την αδιαφορία που έδειξε στο συγκεκριμένο ζήτημα Πλέον πρέπει να δραστηριοποιηθούν οι πάντες γύρω από το θέμα του Ερασιτέχνη Ηρακλή για να σώσουν πρώτα το σύλλογο και μετά δώσουν την παραδειγματική τιμωρία στους ανθρώπους που έκαναν την μεγάλη φοροδιαφυγή.

Θα επανέρθουμε λίαν συντόμως διότι το θέμα του Ερασιτέχνη Ηρακλή επείγει, μπροστά στα προβλήματα του ποδοσφαίρου, αφού έχουμε ήδη αναφέρει πολλές φορές σε προηγούμενα άρθρα ο Θόδωρος Παπαδόπουλος κερδίζει απλά χρόνο και δεν δίνει την ομάδα. Οι πιέσεις είναι ασφυκτικές για να αποτελέσει παρελθόν από την ΠΑΕ, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία ενέργεια ουσιαστική για να αλλάξει χέρια η ΠΑΕ. Με τις φημολογίες να υπάρχουν η ομάδα θα πηγαίνει πίσω, και η νέα χρονιά θα αποτελεί πάντα αίνιγμα, διότι αρκετοί ποδοσφαιριστές έχουν προτάσεις από άλλες ομάδες. και εύκολα μπορεί να πει κανείς ότι αυτό μπορεί να γίνεται και εσκεμμένα. 



Υ.Γ Σαν σήμερα ο Ηρακλής κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος το 1976 στην  Ν. Φιλαδέλφια, κερδίζοντας τον Ολυμπιακό σε ένα συγκλονιστικό τελικό με 2-2 (παρ. 4-4- πεν. 5-6), παρουσία χιλιάδες κόσμου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Υ.Γ 1: Δυστυχώς αττός ο σύλλογος έχει την χρεολυσία σε παράγοντες που κοιτάνε να κάνουν διαφίμηση στο όνομα του συλλόγου, και όχι να κάνουν κάτι καλό στον σύλλογο. Πρέπει άπαντες στον κόσμο να πονηρεύτούν και να έρθουν κοντά στην ομάδα γιατί μια ενδεχόμενη διχόνοια ωφελεί τους ''έξυπνους'', και κοιτάνε να φάνε και το μεδούλι της ομάδας.

Υ.Γ 2: Παπαδόπουλε ακόμα να φύγεις; 


Επιμέλεια: Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ