Έφυγε” ο Νικήτας Γαβαλάς - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Έφυγε” ο Νικήτας Γαβαλάς

Έφυγε” ο Νικήτας Γαβαλάς“Έφυγε” ο Νικήτας Γαβαλάς

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ με μεγάλη θλίψη αποχαιρετά μια από τις πλέον διακεκριμένες προσωπικότητες της αθλητικής δημοσιογραφίας. Ο Νικήτας Γαβαλάς «έφυγε» σήμερα το πρωί από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών, αφού σφράγισε τη δημοσιογραφική ζωή και την αθλητική ενημέρωση με το λόγο του, το ήθος και την ευπρέπειά του, αλλά και τον πληθωρικό χαρακτήρα του.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Παντείου Σχολής, αλλά από πολύ νωρίς τον κέρδισε η δημοσιογραφία με την οποία άρχισε να ασχολείται, ήδη, από μαθητής Γυμνασίου, ως ασκούμενος αθλητικός συντάκτης το 1960 στην εφημερίδα «ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ». Το 1966 εντάχθηκε στο μισθολόγιο της συγκεκριμένης εφημερίδας και συνέχισε να εργάζεται σε αυτήν ως επαγγελματίας αθλητικός συντάκτης μέχρι το 1986. Παράλληλα, εργάστηκε ως συντάκτης και σε επιτελικές θέσεις, στις εφημερίδες «Βραδυνή», «Καθημερινή», «Ελευθεροτυπία», «Μεσημβρινή», «24 ώρες», «Αθηναϊκή», καθώς και στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης. Επίσης, στα περιοδικά «Επίκαιρα», «Τηλέραμα», «Ένα» και «Πρωταθλητής».
Διετέλεσε αρχισυντάκτης στην αθλητική διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA» και παρουσιαστής αθλητικών εκπομπών στην ιδιωτική τηλεόραση, στην ΕΡΤ και στην ΕΡΑ. Υπήρξε συνεκδότης με τον αδελφό του Γιώργο, επίσης δημοσιογράφο-μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ και διευθυντή του περιοδικού «TV ΖΑΠΙΝΓΚ», των περιοδικών «Αθλητική Ελλάδα», «Τένις Κλαμπ», «On Line με τον Ελληνισμό».
Ο Νικήτας Γαβαλάς το 1991 τιμήθηκε με το βραβείο Δημοσιογραφίας του Ιδρύματος Μπότση και το 2001 του απονεμήθηκε βραβείο από τον ΠΣΑΤ για το σχόλιό του «Ποιος θα προετοιμάσει τη γενιά του 2004;». Πέρα από τη δημοσιογραφική δραστηριότητά του ανέπτυξε ταυτόχρονα και σπουδαία συνδικαλιστική δράση. Ήταν από το 1969 μέλος του ΠΣΑΤ και για δύο θητείες είχε εκλεγεί στο Διοικητικό Συμβούλιο (1972-73, 1980-82). Διετέλεσε δύο φορές σύμβουλος στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και τη διετία 1997-1999 Α’ Αντιπρόεδρος, ενώ υπήρξε μέλος του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, το 1994.
Ο Νικήτας Γαβαλάς υπήρξε μαχητής της δημοσιογραφίας, την οποία υπηρέτησε με πίστη και αυτοθυσία για περισσότερο από 40 χρόνια, έχοντας στο ενεργητικό του μεγάλες δημοσιογραφικές επιτυχίες. Πολυετής και συνεχής ήταν η ενασχόλησή του με το ελληνικό τραγούδι, το οποίο αποτελούσε μία από τις μεγάλες του αγάπες.
Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ αποχαιρετά έναν υπέροχο άνθρωπο και εκλεκτό συνάδελφο και συλλυπείται βαθύτατα τη σύζυγό του Μαίρη, τα παιδιά του Τζίνα και Νίκο, ο οποίος είναι επίσης δημοσιογράφος μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ και όλους τους οικείους του για τη μεγάλη απώλεια.

http://www.psat.gr/%CE%AD%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B5-%CE%BF-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%82.htm

 

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ