Αυτός είναι ο Σουλεϊμάνι που «κοιτάζει» ο ΠΑΟΚ (vids + pics) - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Αυτός είναι ο Σουλεϊμάνι που «κοιτάζει» ο ΠΑΟΚ (vids + pics)

Ο Θεός έδωσε προίκα στον Μιραλέμ Σουλεϊμάνι το ατελείωτο ταλέντο στο να... μαγεύει με την μπάλα στα πόδια, στο πως να σκοράρει και να... παιδεύει αντίπαλες άμυνες. Ωστόσο, από πάνω του υπάρχει κι η κατάρα των τραυματισμών, που τον έχουν κρατήσει τον (σχεδόν) τελευταίο ένα χρόνο μακριά από τη δράση.
Πλέον, ψάχνει την ποδοσφαιρική του «αναγέννηση» και ο ΠΑΟΚ τον οποίο έχει αποκλείσει με Άγιαξ και Μπενφίκα! Το gazzetta.gr πάει βήμα-βήμα την καριέρα του.  

Πριν τον μάθουν στη Σερβία... Ολλανδία

Γεννήθηκε στο Βελιγράδι την 5η Δεκεμβρίου του 1988. Πριν γεννηθεί... έμαθε να ζει με το ποδόσφαιρο μιας και ο πατέρας του, Μιλαΐμ, έπαιζε στην Μπέογκραντ. Ο Μίραλεμ άρχισε να κάνει τα πρώτα του βήματα με την μπάλα στα πόδια του στις ακαδημίες της Batajnica. Στα 11 του η Παρτίζαν γίνεται ο σύλλογος που θα τον κάνει... επαγγελματία ποδοσφαιριστή. 
Τη σεζόν 2005-2006 προβιβάζεται στην πρώτη ομάδα, κάνει το ντεμπούτο του μόλις στα 17 του αλλά στη συνέχεια δεν έχει την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του στην χώρα του. Γρήγορα τράβηξε πάνω του το ενδιαφέρον ομάδων από την Ολλανδία όπως οι Άλκμααρ, Χρόνιγκεν και Χέρενφεεν. Βγάζει διαβατήριο και στις 6 Δεκέμβριο του 2006 υπογράφει με την Χέρενφεεν, η οποία έψαχνε τον αντικαταστάτη του Αφόνσο Άλβες. 
Το ντεμπούτο του αργεί μιας και η μεταγραφή πέρασε από... 40 κύματα λόγω διαφωνίας των Ολλανδών και του ατζέντη του. Η Παρτίζαν ύστερα από συνάντησή της με την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της χώρας κατάφερε να αναβάλει τη μεταγραφή μέχρι τις 11 Μαΐου του 2007, κρατώντας τον εκτός μέχρι το υπόλοιπο της σεζόν. Η Χέρενφεεν προσέφυγε στη FIFA, αλλά το αίτημά της δεν έγινε δεκτό, ούτε σε δευτεροβάθμια εξέταση του θέματος.
Η πρώτη του σεζόν στο ολλανδικό πρωτάθλημα είναι γεμάτη. Σε 34 ματς έχει 34 παρουσίες, 14 γκολ και 10 ασίστ. Παράλληλα του δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχει στο UEFA αλλά η Χέλσινμποργκ ήταν εμπόδιο που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει η ομάδα του. 

Άγιαξ, καταξίωση, η πρώτη του συνάντηση με τον ΠΑΟΚ και ο... παραγκωνισμός 

Οι εμφανίσεις του αυτές είναι αρκετές για να κάνει το βήμα παραπάνω και να πάρει μεταγραφή για το σπουδαιότερο ολλανδικό σύλλογο, τον Άγιαξ, ο οποίος πλήρωσε 16.500.000 ευρώ
Η χρονιά ξεκινάει με γκολ επί τους Βίλεμ, αλλά μετά ακολουθεί ένας μυικός τραυματισμός που τον αφήνει εκτός για 8 ματς. Με το που επιστρέφει, στα 29' που έπαιξε απέναντι της Αϊντχόφεν βρίσκει και πάλι δίχτυα και τελικά κλείνει την χρονιά με 8 γκολ και 8 ασίστ. 
Το πιο αξιοσημείωτο ήταν το γκολ του κόντρα στη Μαρσέιγ για τους «16» UEFA, αν και η ομάδα του τελικά αποκλείστηκε.
Με την ομάδα του Άμστερνταμ, στη δεύτερή του χρονιά, δεν έχει την ανάλογη επιτυχία πετυχαίνοντας μόλις 3 γκολ (2 για το πρωτάθλημα), ενώ μετά την πρόκριση από τους ομίλους του Europa League σκόραρε στην ήττα με 1-2 επί της Γιουβέντους. Την αμέσως επόμενη χρονιά σκοράρει 7 γκολ και μοιράζει άλλα 8 αποτελώντας έναν από τους βασικούς του Μάρτιν Γιολ αλλά και του Φρανκ ντε Μπουρ που έρχεται στην ομάδα το Δεκέμβριο του 2010.
Μάλιστα, τότε έπαιξε κόντρα στον ΠΑΟΚ για τα προκριματικά του Champions League, με τις μεταξύ τους αναμετρήσεις να λήγουν ισόπαλες (1-1 και 3-3) και τελικά η ομάδα του να παίρνει την πρόκριση. 
Την περίοδο 2011-2012 ο Άγιαξ βρίσκεται στους «16» του Champions League. Εκείνος σκοράρει στο 4-0 επί της Ντιναμό Κιέβου και παίζει και στις δύο αναμετρήσεις με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στις 4 Μαρτίου του 2012 τραυματίζεται στο 31' της αναμέτρησης με την Ρόντα και χάνει το υπόλοιπο της χρονιάς και δεν καταφέρνει να ολοκληρώσει όπως θα ήθελε μια σεζόν που ήδη είχε σκοράρει 11 τέρματα.

Η Μπενφίκα και το δεύτερο χτύπημα (της μοίρας)

Εκεί τελείωσε κι η καριέρα του με τον «Αίαντα». Μετά την επέμβασή που κάνει στο μηνίσκο, ακολουθούν τον Φεβρουάριο της επόμενης σεζόν τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να πηγαίνει στην Μπενφίκα ως ελεύθερος. 
Τα δημοσιεύματα ίσχυαν και ο Φρανκ ντε Μπουρ τον «τελειώνει» από την πρώτη ομάδα. Ο Σουλεϊμάνι έκανε προπονήσεις με τη δεύτερη ομάδα μέχρι τέλος της χρονιάς.
Η μεταγραφή του στους «αετούς της Λισαβόνας» επισημοποιείται, τελικά, τον Ιούλιο του 2013 μαζί με αυτή του συμπατριώτη του Τζούριτσιτς, που είχε περάσει και από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού.
Στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος παίζει στην ήττα από τη Μαρίτιμο για 4' ενώ στη συνέχεια περνάει χρόνο μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Επιστρέφει στο ματς με την Ριο Άβε και κόντρα στην Ολανένσε σκοράρει για πρώτη φορά επί πορτογαλικού εδάφους, βοηθώντας την ομάδα του να νικήσει 2-3. Μάλιστα εκείνη τη σεζόν αντιμετωπίζει ξανά τον ΠΑΟΚ - αυτή τη φορά για το Europa League, αποκλείοντας ξανά την ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Ήταν  η χρονιά που ο Ολυμπιακός άφησε 3η την Μπενφίκα, δίνοντάς της το εισιτήριο για την άλλη διοργάνωση της UEFA. Και στα δύο ματς με τους «ερυθρόλευκους» ο Σουλεϊμάνι δεν ήταν καν στην αποστολή.
Το χειρότερο ήρθε γι αυτόν όταν τραυματίστηκε στο 25' στον τελικό του Europa League στο «Juventus Stadium», με τη Σεβίλλη. Ύστερα από επτά μήνες απουσίας επέστρεψε στο ματς Κυπέλλου με την Νασιονάλ και στη φετινή σεζόν μετράει μόλις ένα 90λεπτο - αυτό για το Κύπελλο με την Αρούκα, ενώ έχει αγωνιστεί μόλις 1' κόντρα στην Πεναφιέλ και 2' απέναντι στην Γκιμαράες.
Ίσως ο ΠΑΟΚ αποτελέσει το «όχημα» που θα βάλει την πορεία του και πάλι σε ανοδική πορεία!

Κεφάλαιο εθνική

Με την εθνική Σερβίας έχει έκανε το ντεμπούτο του στα 19 του, στις 6 Φεβρουαρίου του 2008, με τον Μίροσλαβ Τζούκιτς προπονητή.
Συνολικά έχει παίξει σε 16 ματς, σκοράροντας μόλις ένα γκολ. Αυτό ήρθε στις 12/9 του 2012 για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014, κόντρα στην Ουαλία. Με τη Νέων είχε σε 12 ματς έξι γκολ.  
Nα ξέρετε επίσης ότι: Με την Βέσνα Μούσοβιτς είναι μαζί από το 2010 και τον Οκτώβριο του 2011 απέκτησε το αγοράκι που θα δείτε παρακάτω. Αγαπημένοι του παίκτες είναι οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Τιερί Ανρί, ενώ κολλητός του είναι ο Ντάνκο Λάζοβιτς.


Διάβασε περισσότερα στο: Αυτός είναι ο Σουλεϊμάνι που «κοιτάζει» ο ΠΑΟΚ (vids + pics) | gazzetta.gr 
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on FacebookΑυτός είναι ο Σουλεϊμάνι που «κοιτάζει» ο ΠΑΟΚ (vids + pics)

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ