Εάν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Εάν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει

Κάπως έτσι εξελίχθηκε το 1ο παιχνίδι της σειράς ανάμεσα στη Λαμποράλ Κούτσα κ τον Παναθηναϊκό στο Fernando Buesa Arena. Παρότι οι πράσινοι ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι φέρνοντας στα μέτρα του τους Βάσκους, η συνέχεια δεν ήτανε όπως θα ήθελε. Πρώτο εύστοχο σούτ του αγώνα και μάλιστα 3 πόντων από τον Έλιοτ Γουίλιαμς έμοιαζε ιδανική εκκίνηση αλλά η συνέχεια ήτανε απογοητευτική. Οι περιφερειακοί του Παναθηναϊκού αστόχησαν σε 16 συνεχόμενα σουτ τριών πόντων. Η Βάσκοι έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους, έβλεπαν το καλάθι των πρασίνων σαν βαρέλι, και η διαφορά ανέβαινε για να φτάσει στη μέγιστη τιμή της στους 22 πόντους ( 64-42 στο 29’) και τελειώσει ο αγώνας με το 84-68 για τους Βάσκους.
Ο «Εξάστερος» καλείτε να μαζέψει τα κομμάτια του, αυτό γιατί δεν έχασε το πόλεμο αλλά μόνο μια μάχη. Η σειρά των play off της Euroleague δεν σηκώνει συναισθηματισμούς.
Απόψε στις 21:45 οι πράσινοι οφείλουν να αποδείξουν στους εαυτούς τους ότι δικαίως προκριθήκανε στους 8.

Στο Κρασνοντάρ η Μπαρτσελόνα του Τσάβι Πασκουάλ έβαλε πάρα πολύ δύσκολη αποστολή στην Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα όπου ήτανε μπροστά στο σκόρ για 35’ λεπτά, κάπου εκεί η Λοκομοτίβ εγκλώβισε τους Καταλανούς για 5 ολόκληρα λεπτά και δεν πέτυχε ούτε ένα πόντο, που είχε ως αποτέλεσμα να έρθει η ανατροπή και το 1-0 των Ρώσων με 66-61. Ο Άντονι Ράντολφ με double double ήτανε ο κορυφαίος της Λοκομοτίβ με 17 πόντους ( 3/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 8/9 βολές), 10 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 ασίστ σε 28 λεπτά. Μεγάλο ενδιαφέρον λοιπόν το 2ο παιχνίδι της σειράς απόψε στις 20:00.

Έχουμε συνηθίσει τις ομάδες του Ζέλικο όταν αγωνίζονται σε τόσο σημαντικά παιχνίδια να μην προσπαθούν να διασύρουν τους αντιπάλους τους. Όταν όμως πρόκειται για «εκδίκηση» για το περσινό final 4 της Μαδρίτης, όλα είναι πιθανά.

Δωρεάν μαθήματα μπάσκετ από τη Φενέρμπαχτσε απέναντι στη κάτοχο του τροπαίου την οποία διέσυρε με 100-78.Η κόρνα της λήξης του ημιχρόνου βρήκε την Φενέρμπαχτσε να προηγείται με 54-29, προσπάθησε η Ρεάλ να αντιδράσει αλλά με λάθος τρόπο και άκρως επιθετική άμυνα και προκλητική… και τσάντισε τους παίχτες του «Ζοτς» και η διαφορά εκτοξεύτηκε στους +30 74-44 στα τέλη της 3ής περιόδου. Μέγιστη διαφορά το +31 91-60 στο 36’ και ήδη οι 2 προπονητές σκέφτονταν το 3ο παιχνίδι στη Μαδρίτη. Οι Έκπε Ούντο , Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Νίκολα Κάλινιτς, Μπόμπυ Ντίξον και Λουίτζι Ντατόμε με διψήφιους αριθμούς πόντων δεν υπήρχε ελπίδα για την νυν Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Είχα αναφέρει πριν από 2 ημέρες ότι οι Σέρβοι του Ερυθρού Αστέρα θα πουλήσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους στη Μόσχα απέναντι στη πληρέστερη ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη.
Το 2-0 για την «Κόκκινη Αρκούδα» με 77-76…η οποία πρέπει να δώσει τα εύσημα στο Στέφαν Γιόβιτς θερμά συγχαρητήρια, ο οποίος υπέπεσε σε βήματα στην μοναδική και ανεπανάληπτη ευκαιρία του Αστέρα να κάνει το break μέσα στη Μόσχα, διότι σε πόσα παιχνίδια θα «τύχει» να είναι κακοί οι Τεόντοσιτς και Ντε Κολό; Υπήρχε όμως ο Κάιλ Χάινς με 19 πόντους και κανένα λάθος έβγαλε το φίδι από την τρύπα για τους Ρώσους.

Θα βράζει η Kombank Arena στις 18/4 στο 3ο παιχνίδι της σειράς.
Εκεί έχει πραγματικά «6ο» παίχτη ο Ερυθρός Αστέρας και τα λάθη στην Kombank Arena σπάνια συγχωρούνται.

Πολύ δυνατές αναμετρήσεις μας περιμένουν για την ολοκλήρωση των play off της Euroleague.

Επιμέλεια Γιώργος Γιαννακόπουλος.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ