Euroleague ο Δρομος προς το Βερολίνο - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Euroleague ο Δρομος προς το Βερολίνο













Πρόκριση στο top16 της Euroleague και από εκεί σταPlayoff με φόντο το final4 του Βερολίνου μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί.

 Ο Ερυθρός Αστέρας στην παρθενική του εμφάνιση στους “8” της Ευρώπης προφανώς θα πούλαγε το τομάρι του πάρα πολύ ακριβά. Η πληρέστερη ΤΣΣΚΑ φέτος δεν είναι διατεθειμένη να κάνει τα λάθη του παρελθόντος ούτε να χαριστεί.
Η χημεία που βγαίνει στο παρκέ μεταξύ Τεόντοσιτς και Ντε Κολό είναι καταπληκτική. Θα κάνει μία νίκη ο Ερυθρός Αστέρας στο κολαστήριο της Kombank Arena  των 23.000 θέσεων. Είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που ο κόσμος παίζει καθοριστικό ρόλο. Υπάρχει μια τεράστια διαφορά με το παιχνίδι “τελικό” με την Νταρουσάφακα που ηττήθηκε ο Ερυθρός Αστέρας στην κατάμεστη Kombank Arena… υπήρχε άγχος και η μπάλα ήτανε πάρα πάρα πολύ βαριά, ενώ στο 3ο παιχνίδι της σειράς με την “Κόκκινη Αρκούδα” δεν θα υπάρχει το ίδιο άγχος στους Σέρβους, θα είναι πιο απελευθερωμένοι, όπως πέρυσι ο Παναθηναικός με την ΤΣΣΚΑ στο 1ο παιχνίδι του ΟΑΚΑ.

Υπάρχει πολύς κόσμος που υποστηρίζει ότι παρότι η ΤΣΣΚΑ κάθε σεζόν ξεκινάει σαν απόλυτο φαβορί την διοργάνωση, τα 5 χρόνια είναι πάρα πολλά για τον “Ζοτς” χωρίς τελικό και χωρίς κούπα. Για πολλούς μπασκετόφιλους η φετινή χρονιά είναι η χρονιά του. Έχει φτιάξει ένα εξαιρετικό σύνολο οπού ο ένας καλύπτει τον άλλον. Η διασταύρωση με την νυν πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης είναι “ξεκαθάρισμα” λογαριασμών από το περσινό ημιτελικό στη Μαδρίτη ή η προσπάθεια της περσινής οικοδέσποινας να φτάσει σε ακόμα ένα final 4 ώστε να κάνει το απίστευτο back to back. 

Στα περισσότερα παιχνίδια που έχει πραγματικό κίνητρο η Φενέρμπαχτσε ξεκινάει δυναμικά το παιχνίδι επιβάλλοντας το ρυθμό της. Εάν η αντίπαλη ομάδα έχει τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει τότε θα υπάρξει ματς απαγορευτικό για “καρδιακούς”…

Αντέδρασε εχθές η Ρεάλ αλλά η Φενέρμπαχτσε φέτος έχει λύσεις, έχει βάθος στο πάγκο…και έχει Σλούκα! Με 17 πόντους ( 6/7 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 2/2 βολές) 1 ριμπάουντ και 2 κερδισμένα φάουλ ήτανε καθοριστικός.

Σήμερα έχουμε 2 πολύ ενδιαφέρον ζευγάρια η ανέκαθεν δυνατή Μπαρτσελόνα αντιμέτωπη για πολλούς την πιο σταθερή ομάδα της φετινής σεζόν την Λοκομοτίβ Κουμπάν του “δικού μας” Γιώργου Μπαρτζώκα. Στις τάξεις των φίλων του Παναθηναϊκού υπήρχε το “δίλημμα” Λαμποράλ με μειονέκτημα έδρας ή Μπαρτσελόνα με πλεονέκτημα;
Η Μπαρτσελόνα του Πασκουάλ είναι από τις ομάδες που εάν μπορείς … μακρυά και αγαπημένοι !

Θα βρει τρόπο ο ευφυέστατος Τσάβι Πασκουάλ να σταματήσει την τρομερή περιφέρεια της Λοκομοτίβ; Θα φανεί απόψε στο Palau Blaugrana. Εάν η Λοκομοτίβ ηττηθεί απόψε στο “νήμα” τότε ίσως υπάρξει σπάσιμο έδρας στο 2ό παιχνίδι. 
Το 2ο παιχνίδι της ημέρας είναι η αναμέτρηση του «εξάστερου» απέναντι στην έτερη πιο σταθερή ομάδα της φετινής σεζόν, τη Λαμποράλ Κούτσα του Γιάννη Μπουρούση ο οποίος διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Πιο προσιτός , πιο σοβαρός και πιο ώριμος από ποτέ ο Μπουρούσης οδηγεί την Λαμποράλ από νίκη σε νίκη. 

Στην αντίπερα όχθη ο Παναθηναικός του «3D». Οι πράσινοι έχουνε την καλύτερη διασταύρωση από top16 σε play off που είχανε ποτέ. Για να προλάβω τυχόν αρνητικά σχόλια… δεν υποτιμάω την Λαμποράλ σε καμία περίπτωση. 

Ταλέντο έχει , κίνητρο έχει, προπονητή έχει , έδρα έχει…απ’όλα έχει. Την φανέλα και την εμπειρία του Παναθηναϊκού δεν έχει σίγουρα. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης και η παρέα του έχουνε την ευκαιρία να επιστρέψουν σε ένα final 4 μετά από το 2012.
Για να γίνει αυτό θα πρέπει να πάρει ένα «διπλό» στο Fernando Buesa Arena και ευχή όλων την υγιών φιλάθλων είναι να γίνει γιατί όχι και το 0-2 στη χώρα των Βάσκων. 

Φτάνει να έχουμε υπομονή μέχρι απόψε το βράδυ ώστε να γίνει το παιχνίδι. 

Επιμέλεια Γιώργος Γιαννακόπουλος

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ