ΦΥΤΩΡΙΑΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΜΟΥΣΚΡΟΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

ΦΥΤΩΡΙΑΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΜΟΥΣΚΡΟΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ

Για όλους τους ποδοσφαιράνθρωπους το πιο «μανατζερικό» πρωτάθλημα της Ευρώπης, είναι το βελγικό, όπου μεγαλοατζέντηδες και επιχειρηματίες από Ευρώπη, Ασία και Αμερική ''επενδύουν'' σε συλλόγους ακόμη και β΄ κατηγορίας.Δείτε το παράδειγμα της Μουσκρόν που σας αναφέραμε χθες.
Ο βελγικός σύλλογος εδώ και λίγο καιρό έχει στα ηνία του τον Παϊρόι Πιεμπονγκσάντ, ο οποίος γράφεται από τον ελληνικό τύπο ότι ενδιαφέρεται για τον Παναθηναϊκό.
Άξιο αναφοράς ωστόσο θεωρείται το τι συνέβη προτού ο σύλλογος καταλήξει στα χέρια του Ταϊλανδού επενδυτή, ο οποίος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σχετίζεται με τους σούπερ agents, Πίνι Ζάχαβι και Φαλί Ραμαντάνι.

Επισήμως η Μουσκρόν, η οποία το 2015 είχε φτάσει στο χείλος του γκρεμού και απειλούνταν με οικονομική κατάρρευση περιήλθε στα χέρια δύο εταιριών από την Μάλτα, αρχικά της Gol Football Limited που πλήρωσε 8.5 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της και έναν χρόνο αργότερα της Latimer International Limited που δαπάνησε 10 εκατ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο εταιρίες είναι συμφερόντων του Ισραηλινού ατζέντη, Πίνι Ζάχαβι, ο οποίος τοποθέτησε στην διοίκηση της Μουσκρόν τον γιο του, Γκιλ και τον ανιψιό του Αντάρ Ζάχαβι.
Οι Βέλγοι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν πως σημαντικό μέρος στο deal κατείχε ένας ακόμη κορυφαίος μάνατζερ, ο Φαλί Ραμαντάνι γνωστός και από τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό.
Στο δίκτυο του Ζάχαβι βρίσκεται και ο Απόλλωνας Λεμεσού, αφού τουλάχιστον οχτώ ποδοσφαιριστές της κυπριακής ομάδας μετακόμισαν στην Μουσκρόν.
Όπως ανέφεραν στο Βέλγιο υπήρχε η ανησυχία πως η Μουσκρόν εξυπηρετεί αποκλειστικά τα μανατζερικά συμφέροντα των Ζάχαβι και Ραμαντάνι και σε καμιά περίπτωση του συλλόγου που με τον έλεγχο του συλλόγου μπορούσαν να δανείζουν τους ποδοσφαιριστές που ανήκουν στο πελατολόγιο τους σε άλλες ομάδες.
Η Μουσκρόν μάλιστα κινδύνευσε να μην πάρει άδεια από την βελγική ομοσπονδία για την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα και χρειάστηκαν σημαντικές τροποποιήσει στην λειτουργική δομή της ομάδας, αφού σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς απαγορεύεται ρητά η συμμετοχή ατζέντη στα διοικητικά των ομάδων.
Ένας από τους λόγους που άλλαξαν χέρια οι μετοχές της Μουσκρόν ήταν και αυτός με τον Παϊρόι Πιεμπονγκσάντ, ο οποίος θεωρείται στενός συνεργάτης του Πίνι Ζάχαβι να αποκτά το 90% του μετοχών της βελγικής ομάδας.
Η ομάδα που παίζει ο Γιώργος Γκαλίτσιος μπορεί να άλλαξε ιδιοκτήτη, αλλά εξακολουθεί να ανήκει στη σφαίρα επιρροής των Ζάχαβι και Ραμαντάνι. 
Κάποιοι θα θεωρήσουν σημαντική την έλευση του Ταυλανδού στον Παναθηναϊκό, κάποιοι δε και σωτήρια.Όμως εάν ισχύουν τα βελγικά δημοσιεύματα οι περιπέτειες που θα μπει στο μέλλον θα είναι περισσότερες.Οι νέοι ιδιοκτήτες ''επενδύουν'' σε ομάδες φυτώρια χωρίς να είναι ανταγωνιστικές και πρωταγωνιστικές.Ο Παναθηναϊκός θα γίνει η Μουσκρόν του ελληνικού πρωταθλήματος ή ο Απόλλων Κύπρου με μοναδικό σκοπό την ανάδειξη ποδοσφαιρικών υπεραξιών για πώληση. Προπονητής και 11αδα θα είναι τα ευρώ που θα έρχονται και όχι μία ομάδα πρωταθλητισμού. Οι περισσότεροι μέχρι τώρα έχουν συμφωνήσει ότι ο Παναθηναϊκός μέχρι το 2023 δεν θα επανέρθει, αλλά μήπως μία τέτοια μεταβίβαση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος τον βυθίσει ακόμα περισσότερο; Χγ

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ