ΠΟΔΌΣΦΑΙΡΟ Αυτός είναι ο Μάριο Μπράνκο - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

ΠΟΔΌΣΦΑΙΡΟ Αυτός είναι ο Μάριο Μπράνκο

O Μάριο Μπράνκο ανακοινώθηκε τον περασμένο Αύγουστο ως διευθυντής ανάπτυξης του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και από σήμερα  αναλαμβάνει τη θέση του αθλητικού διευθυντή που αφήνει ο Λούμπος Μίχελ μετά την παραίτησή του.

Η πορεία του Μπράνκο ξεκινά από το 1999 όταν και αναλαμβάνει θέση σκάουτερ για το πορτογαλικό γραφείο Promosport, στο οποίο ανήκει ο Φερνάντο Βαρέλα αλλά και πολλοί άλλοι ποδοσφαιριστές σε Ελλάδα και Κύπρο.

 Μετά το 2005 αρχίζει να εργάζεται και σε ομάδες, περνώντας μεταξύ άλλων από τη Βίσλα Κρακοβίας και τη Ζαγκλέμπιε στην Πολωνία, την Άστρα και την Στεάουα στη Ρουμανία, πριν καταλήξει στην Εστορίλ, μέσω της οποία έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό με την προώθηση νέων παιχτών.

Ακόμα γνωστότερος έγινε τα τελευταία δύο χρόνια στην Χάιντουκ, αφού καρπώθηκε την επιτυχία των πωλήσεων του Βλάσιτς στην Έβερτον, του Κάλινιτς στη Γάνδη και του Σούσιτς στην Γκενκ. Ο ΠΑΟΚ φαίνεται να προσπαθεί να ανοίξει λίγο τον μεταγραφικό του ορίζοντα, αφού κακά τα ψέματα τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον ήταν λίγο μονόπλευρο και στρεφόταν προς τις αγορές της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Τουρκίας και της Ρουμανίας.

Ο Μπράνκο είναι ένας μάνατζερ που έχει γυρίσει σχεδόν όλη την Ευρώπη, έχει χρόνια σπουδών και προϋπηρεσίας πάνω στο αθλητικό μάνατζμεντ, ενώ έχει μακρά πορεία στα Βαλκάνια και στην κεντρική Ευρώπη.

Οι γνώσεις του τον βοήθησαν να ανοίξει πολλά μέτωπα και δουλειές σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα, ενώ όπως είναι λογικό ο ΠΑΟΚ μάλλον θα στραφεί αρκετά και προς την αγορά της Ιβηρικής.
paokday.gr

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ