PAOK No football, no joy! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

PAOK No football, no joy!

Η στήλη αυτή κλείνει σήμερα 4 εβδομάδες. Οι πρώτες δύο ήταν ονειρικές, αφού ο ΠΑΟΚ μας ήταν αήττητος σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλει, ενώ η τρίτη μας προσγείωσε στην πραγματικότητα. Η τέταρτη βδομάδα όμως αδερφέ μου ήταν ένας κανονικός εφιάλτης, ειδικά το Σάββατο, που ήταν μια πανωλεθρία της ομάδα μας στα νησιά του Αιγαίου, κάτι που μάλλον αποδεικνύει πως η μόνη σταθερά στις χαρές μας είναι το ποδόσφαιρο.

Την περασμένη βδομάδα ήρθαν όλα όπως τα περιμέναμε. Άνετη νίκη με την ελβετική Φρίμπουργκ στο Παλατάκι για τοBasketball Champions League, αναμενόμενη ήττα στη Γερμανία για το βόλει, δύσκολη νίκη με πολύ κακή εμφάνιση στο Ηράκλειο κόντρα στον Εργοτέλη για το Κύπελλο Ελλάδας. Ας ξεκινήσουμε από το τελευταίο, όπου η ομάδα μπορεί να μπήκε καλά από νωρίς και να ξεκίνησε με γκολ τον αγώνα, αλλά ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε πιο ασύνδετη από ποτέ. Ο Εργοτέλης μας έπαιζε μονότερμα για αρκετή ώρα και όπως ήταν λογικό ισοφάρισε, το κέντρο μας ήταν ανύπαρκτο καθώς δεν κρατούσε τη μπάλα κανείς και το δεύτερό μας γκολ ήρθε πραγματικά από το πουθενά για να μας λυτρώσει, ευτυχώς δηλαδή γιατί αλλιώς θα μπαίναμε σε περιπέτειες. 

Αυτό που μένει βέβαια από τον αγώνα είναι η «ευαισθητοποίηση» ορισμένων σάιτ για το «γκολ-οφσάιντ» του Βέρνμπλουμ που παρουσιάζεται σαν σφαγή, το οποίο είναι ο ορισμός του οριακού, αφού ο Σουηδός είναι στην ίδια ευθεία με τον αμυντικό του Εργοτέλη. Τα συγκεκριμένα σάιτ δεν έδωσαν βέβαια την ίδια έκταση στα κακώς ακυρωθέντα γκολ του Ακπόμ στη Νέα Σμύρνη ή του Μασούρα στο Πανιώνιος-Ολυμπιακός, στο πέναλτι που δεν δόθηκε στον Καντουρί στο Περιστέρι ή στο πέναλτι που δόθηκε στον Μάνταλο στην Τρίπολη. Είναι εκνευριστικό και εξοργιστικό αυτό το παιχνιδάκι που γίνεται για τις προβολές των ιστοσελίδων και η μόνη λύση είναι να μη τσιμπάει κανείς μας, ώστε να μη τους δίνει τα πολυπόθητα κλικ. Εδώ πήγαν να δημιουργήσουν θέμα για τις φωνές που έβαλε ο Βέρνμπλουμ στον Ακπόμ στα τελευταία λεπτά προκειμένου να γυρίσει ο Άγγλος για να βοηθήσει την άμυνα. Ο ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής δεν έχει ευνοηθεί καθόλου, πολλοί κακοπροαίρετοι προσπαθούν να δημιουργήσουν θέματα για να προκαλέσουν και αυτό είναι που τους πονάει, ότι δεν υπάρχει πραγματικά τίποτα να γράψουν. Κατά τ’ άλλα το Σαββατοκύριακο είχαμε εθνικές ομάδες χωρίς να συμβεί κάτι το ιδιαίτερο για τους παίχτες μας, ενώ και μεταγραφικά δεν κουνιέται φύλλο ακόμη, εκτός από την αναμενόμενη μάλλον αντικατάσταση του Λούμπος Μίχελ με τον Μάριο Μπράνκο, κάτι που προετοιμαζόταν από το καλοκαίρι, όταν και ο Πορτογάλος έγινε στέλεχος της ΠΑΕ. Το Σάββατο φιλοξενούμε την Ξάνθη στην Τούμπα στις 19:30, ενώ ήδη το μυαλό των περισσότερων βρίσκεται στο Λονδίνο για τον αγώνα της επόμενης Πέμπτης.

Στο μπάσκετ τώρα, τα ζητήματα είναι φλέγοντα, οι εξελίξεις τρέχουν και να δούμε τι θα βγει στο τέλος. Μετά την εύκολη νίκη-προπόνηση με τη Φρίμπουργκ, ήρθε η ήττα από τον Ήφαιστο Λήμνου, με τη διαιτησία να είναι σφαγιαστική σε ακόμη ένα εκτός έδρας παιχνίδι μας, αλλά ποιος ασχολείται μωρέ με το μπασκετάκι! Ο αριθμός των φάουλ και των βολών και η τελευταία φάση με το λέι-απ του Αθηναίου που θα έπρεπε να μετρήσει και να μας δώσει τη νίκη, αλλά δε δόθηκε τίποτα αφού οι διαιτητές θεώρησαν καθαρό το μπλοκ του Σμιθ, μπορεί να μας εξόργισε, αλλά και κανείς δεν ασχολήθηκε. Ο ΠΑΟΚ βέβαια μέχρι την τρίτη περίοδο ήλεγχε το ματς, ήταν μπροστά με 11-12 πόντους, αλλά κάπου εκεί ξεθάφτηκε από τον πάγκο του Ήφαιστου ο Λεμπρόν Χαριτόπουλος και έγινε ήρωας, ο Γκος που τραβούσε για άλλη μια φορά μόνος του κουπί κάπου κλάταρε, ο Παπαθεοδώρου μάλλον πάλι δεν ήπιε καφέ και κοιμήθηκε για αρκετά λεπτά στον πάγκο και έτσι προέκυψε μια ήττα που όντως δε λέει κάτι για τη βαθμολογία, αφού όλα κρίνονται στα πλέι-οφ και οι θέσεις της κατάταξης δεν έχουν καμιά σημασία πλέον για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Αυτά για το πρεστίζ, την ιστορία και το γόητρο του συλλόγου είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, αφού όσο κι αν πονάνε τέτοιες στιγμές, η Γενεύη και η Τεργέστη έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και πρέπει ναdeal with it μάλλον για το υπόλοιπο της ζωής μας. Ίσως για να μην αρρωσταίνουμε θα έπρεπε σιγά σιγά να συνηθίζουμε σε Λήμνους, Χολαργούς, Λευκάδες και Κερατσίνια, όσο σκληρό κι αν φαίνεται. Κάποτε ο λαός του ΠΑΟΚ έκανε συλλαλητήρια για τον Γαλακτερό και τώρα, ο μεγάλος ΠΑΟΚ γίνεται έρμαιο των διαιτητικών αποφάσεων σχεδόν σε κάθε εκτός έδρας αγώνα του και «θυσιάζεται» για να προωθηθεί το μπάσκετ στην επαρχία και να κάνουν «μεγάλες» νίκες τα χωριά-πυροτεχνήματα…

Εδώ κολλάει και η ανακοίνωση της ΚΑΕ για έκτακτη συνέντευξη τύπου του Πρέλεβιτς την Παρασκευή, που βγήκε πριν λίγες ώρες και θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τις επόμενες μέρες. Πολλά ακούγονται για τα οικονομικά, οι άμεσες υποχρεώσεις της ΚΑΕ για το φετινό μπάτζετ και τα περσινά χρωστούμενα είναι πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, όλοι έχουν κινητοποιηθεί για να βρουν επενδυτή, λες και θα τον βρουν στο δρόμο. Μάλλον επόμενο βήμα θα είναι να βάλουν αγγελίες σε κολώνες και εφημερίδες, ενώ ακόμα ψάχνουμε και διαφήμιση για τη φανέλα. Το ματς με την Τενερίφη περνά φυσικά σε δεύτερη μοίρα, η ήττα την Τετάρτη στην Ισπανία είναι κάτι παραπάνω από αναμενόμενη και όλοι στρέφουν την προσοχή τους στη συνέντευξη του Μπάνε και στον αγώνα της Κυριακής με τον Άρη στο Παλατάκι. Καλό τάιμινγκ διάλεξαν για τη συνέντευξη μπας και κινητοποιηθεί ο κόσμος για το ντέρμπι με τον συμπολίτη και κοπούν 5-6 χιλιάδες εισιτήρια, ενώ ο Πρέλεβιτς, που έχει ανακοινώσει πως αυτή θα είναι και η τελευταία χρονιά στη διοίκηση, μιλά πάντα έξω απ’ τα δόντια και γι’ αυτό αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσα θα πει, αρκεί να γίνουν και οι κατάλληλες ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους που θα είναι εκεί. Τέλος προβλέπω και αλλαγές στο ρόστερ μέσα στον επόμενο μήνα, ίσως κάποιο αρνητικό αποτέλεσμα να τις επιταχύνει και δε θέλω να πιστεύω πως αυτό θα είναι καμιά ήττα την Κυριακή. Τα εύκολα θύματα φαίνονται οι δυο ξένοι της ομάδας με τα υψηλότερα συμβόλαια, ο Μορέιρα και ο Χάτσερ, που ακόμα δεν έχουν αποδείξει πως τα αξίζουν και παραμένουν έξω απ’ τα νερά τους με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους.


Στο βόλει ήρθε μια φυσιολογική ήττα και ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ στην Φρανκφούρτη. Η ομάδα μας θα συνεχίσει στη φάση των 16 του CEV Cup, όπου θα αντιμετωπίσει την πολωνική AZS OlsztynH αναπάντεχη ήττα όμως ήρθε στη Σύρο το Σάββατο, η πρώτη μας για φέτος εντός συνόρων απέναντι στον Φοίνικα, αν και η ομάδα μας βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 0-2 σετ. Ακολουθούν δύο εντός έδρας αγώνες για το πρωτάθλημα, την Τετάρτη με τον ανεβασμένο και επικίνδυνο Παναθηναϊκό (18:00) και το Σάββατο με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης (17:00). Το ζητούμενο είναι δυο καθαρές νίκες για να ανέβει η ψυχολογία της ομάδας, αφού ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα και απανωτά ντέρμπι με Olsztyn και Ολυμπιακό μέσα σε δύο εβδομάδες. Πιθανά αρνητικά αποτέλεσματα θα φέρουν σίγουρα αλλαγές στο ρόστερ, ενώ ίσως τεθεί και θέμα προπονητή, αφού άρχισε ήδη η γκρίνια για τον Στάνκου, αλλά και για κάποιους ξένους που δεν έχουν προσφέρει ακόμα τα αναμενόμενα, ενώ και ο Τζούριτς με τον Φιλίποφ πάνω στους οποίους χτίστηκε η φετινή ομάδα δυσκολεύονται ακόμα να προσαρμοστούν.

Νίκες όμως, και μάλιστα άνετες, είχαμε στο χάντμπολ και στο πόλο, με τον Φοίβο Συκεών εκτός έδρας και την Χίο εντός αντίστοιχα. Το Σάββατο η ομάδα χάντμπολ αντιμετωπίζει τη Δράμα στις 17:00 στο κλειστό της Νεάπολης και θέλει μια άνετη νίκη για να πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στον Πειραιά για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ την Κυριακή η ομάδα πόλο ταξιδεύει στην Ύδρα.

Αυτά λοιπόν ήταν σημαντικότερα της εβδομάδας που μας πέρασε και όλα όσα αναμένουμε για τη βδομάδα που έρχεται. Την Τετάρτη βόλει στο Παλάτι μας με τον Παναθηναϊκό στις 18:00 και διπλό στην Τενερίφη ΠΑΟΚ λε ολέ (λέμε τώρα!) στις 21:30, την Παρασκευή η συνέντευξη τύπου του προέδρου της ΚΑΕ, το Σάββατο φουλ πρόγραμμα με 3 εντός έδρας αγώνες με αντιπάλους Αλεξανδρούπολη, Δράμα και Ξάνθη σε βόλει, χάντμπολ και ποδόσφαιρο αντίστοιχα και κερασάκι στην τούρτα το ντέρμπι με τον συμπολίτη την Κυριακή στις 17:30 στο Παλάτι μας.
paokday.gr

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ