Νέα επένδυση του Ιβάν Σαββίδη στην Θεσσαλονίκη - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Νέα επένδυση του Ιβάν Σαββίδη στην Θεσσαλονίκη

Ο δήμος Θεσσαλονίκης είχε προκηρύξει δημόσια πλειοδοτική προφορική δημοπρασία για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου, στο παραλιακό μέτωπο.
Η εταιρεία Dimera, συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, αναδείχθηκε ο πλειοδότης της δημοπρασίας για την εκμίσθωση του πρώην Maison Crystal, στην περιοχή της Νέας Παραλίας.
Ο δήμος Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα η αντιδήμαρχος Οικονομικών Άννα Αγγελίδου είχε προκηρύξει δημόσια πλειοδοτική προφορική δημοπρασία για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου, στον Κήπο του Ίσκιου, στο παραλιακό μέτωπο.
Η δημοπρασία διενεργήθηκε, σήμερα, από την αρμόδια Επιτροπή Δημοπρασιών, πρόεδρος της οποίας είναι ο αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Γιώργος Δημαρέλος.
Η εταιρεία «χτύπησε» και κέρδισε το περίπτερο, το οποίο επί χρόνια έζησε στιγμές αίγλης, με μίσθωμα 262.500 ευρώ ετησίως. Στη δημοπρασία συμμετείχαν δύο εταιρείες και η τιμή εκκίνησης είχε οριστεί στις 260.000 ευρώ.
Το ποσό του μισθώματος που θα προσφέρει ο τελευταίος πλειοδότης θα προσαυξάνεται μετά τα τρία χρόνια σε ποσοστό 3% ετησίως.
Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα κατακυρώσει η Οικονομική Επιτροπή και στη συνέχεια θα κληθεί ο πλειοδότης να υπογράψει τη σύμβαση, η διάρκεια της οποίας είναι εξαετής με δυνατότητα παράτασης τριών ετών.
Η δημοτική αρχή και συγκεκριμένα οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών Άννα Αγγελίδου και Τεχνικών Έργων Θανάσης Παππάς είχαν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου την περασμένη χρονιά προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση του χώρου, όπου μέχρι το 2012 λειτουργούσε το μπαρ Maison Crystal και που τα τελευταία χρόνια έχει παραδοθεί στη φθορά και την εγκατάλειψη (δείτε εδώ).
Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα είχαν πραγματοποιηθεί οι δημοπρασίας για την εκμίσθωση τεσσάρων περιπτέρων της Νέας Παραλίας (δείτε εδώ). Θα ακολουθήσουν οι δημοπρασίες για την εκμίσθωση των περιπτέρων στον Κήπο των Εποχών και στον Απογευματινό Ήλιο, στις 7 και 14 του Φεβρουαρίου αντίστοιχα.
πηγή:voria.gr και paokday.gr

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ