Τώρα αρχίζουν όλα σε Τσάμπιονς Λιγκ και Europa League! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Τώρα αρχίζουν όλα σε Τσάμπιονς Λιγκ και Europa League!


                         Î‘ποτέλεσμα εικόνας για κληρωση τσαμπιονς λιγκ 2018-19

Το Τσάμπιονς Λιγκ και το Europa League είναι οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, που τραβούν πάνω τους εκατομμύρια βλέμματα τηλεθεατών σε όλο τον κόσμο.

Από την Τρίτη ως την Πέμπτη όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη, ζει για να δεις τις μάχες των μεγάλων Ευρωπαϊκών ομάδων, βλέποντας τεράστιους παίκτες και ομάδες που λατρεύονται σε όλο τον πλανήτη.

Η μεγάλη διασυλλογική διοργάνωση είναι το UEFA Champions league, με τις κορυφαίες ομάδες να δαπανούν μεγάλα ποσά για να φτάσουν στην κορυφή της Ευρώπης, από την άλλη το Europa League που ξεκίνησε ως κύπελλο κυπελλούχων, στην συνέχεια έγινε κύπελλο ΟΥΕΦΑ, έχει δομηθεί για τις δεύτερες εν τάξη ομάδες που δεν φτάνουν στην κατάκτηση του μεγάλου τροπαίου, να δίνουν την δική τους μάχη για την δόξα στο Europa League που δεν είναι και μικρή.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ πολυνίκης του θεσμού είναι η Ρεάλ Μαδρίτης με 13 τρόπαια, όμως δεν συνεχίζει στην επόμενη φάση, από την άλλη πολυνίκης του θεσμού στο Europa League είναι η Σεβίλλη με 5 τρόπαια και αυτή έμεινε εκτός από την Σλάβια Πράγας με μεγάλη ανατροπή για τους Τσέχους.

Η Αθλητική Γνώμη σας παρουσιάζει τις κληρώσεις σε Τσάμπιονς Λιγκ και Europa League:

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ:

Άγιαξ - Γιουβέντους
Λίβερπουλ - Πόρτο
Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπαρτσελόνα
Οι διασταυρώσεις στους 4΄
Ο νικητής του Άγιαξ - Γιουβέντους με τον νικητή του ζευγαριού Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι
Ο νικητής του Λίβερπουλ - Πόρτο με τον νικητή του ζευγαριού Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπαρτσελόνα

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ:

9/10 Απριλίου: Προημιτελικά, πρώτα παιχνίδια
16/17 Απριλίου: Προημιτελικά, ρεβάνς
30 Απριλίου/1 Μαΐου: Ημιτελικά, πρώτα παιχνίδια
7/8 Μαΐου: Ημιτελικά, ρεβάνς
Σάββατο 1 Ιουνίου: Τελικός,  "Estadio Wanda Metropolitano", Μαδρίτη
Ανάλυση ζευγαριών 
Άγιαξ- Γιουβέντους 
Αποτέλεσμα εικόνας για αγιαξΣχετική εικόνα
Οι Ολλανδοί πέτυχαν μια σπουδαία ανατροπή κόντρα στην κάτοχου του τροπαίου Ρεάλ Μαδρίτης μάλιστα το 1-4 σκόρπισε την "βασίλισσα", οι νεαροί παίκτες του Αίαντα μοιάζουν ικανοί για όλα...
Από την άλλη η Γιουβέντους μοιάζει το μεγάλο φαβορί του ομίλου, αφού πέτυχε την ανατροπή με 3-0 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, με την υπογραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο.
Ο Άγιαξ με την Γιουβέντους είχαν συναντηθεί στον τελικό του 1996 όπου αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 χάρις στα γκολ τον Λιτμάνεν και Ραβανέλλι, το τρόπαιο κρίθηκε στα πέναλτι με τον Αίαντα να επικρατεί με 4-2.
Λίβερπουλ - Πόρτο
Αποτέλεσμα εικόνας για λιβερπουλ πορτο
Μεγάλο φαβορί στο ζευγάρι αυτό είναι η περσινή φιναλίστ Λίβερπουλ, ειδικά μετά την επίδειξη δύναμης κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου μέσα στην Γερμανία, από την άλλοι οι Πορτογάλοι που έχουν έναν τίτλο το 2004, έχουν πολλά όνειρα και χωρίς άγχος θα διεκδικήσουν ότι καλύτερο, κόντρα στην ομάδα του Γιούρκεν Κλόπ.
Αξίζει να σημειωθεί πως και πέρυσι οι «reds» ξεκίνησαν το δρόμο στα νοκ άουτ  με την Πόρτο να είναι το πρώτο τους εμπόδιο. Στην Πορτογαλία τους... συνέτριψαν με 5-0, ενώ στο «Άνφιλντ» το ματς έληξε ισόπαλο 0-0.
Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι
Σχετική εικόναΑποτέλεσμα εικόνας για σιτι
Αγγλικός εμφύλιος, είναι δύο ομάδες τελείως διαφορετικές με υψηλούς στόχους, η μεν Τότεναμ περιμένει να μπει στο καινούργιο της σπίτι, στοχεύοντας στην διάκριση στο Τσάμπιονς αλλά και την διατήρηση της 3ης θέσης στο Αγγλικό πρωτάθλημα για μπει απευθείας στους ομίλους την νέα σεζόν.
Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, είναι μέσα σε όλους τους στόχους της όμως μεγάλος της καημός, είναι να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης, η Σίτι μοιάζει να έχει τον πρώτο λόγο στην μονομαχία αυτή.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπαρτσελόνα
Σχετική εικόνα
Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στους τελικούς του 2009 και του 2011, με νικήτρια την Μπαρτσελόνα, ένα ζευγάρι με μεγάλη προϊστορία, από την μία η Μάντσεστερ του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ πέτυχε επική ανατροπή κόντρα στην Παρί μέσα στην Γαλλία, δείχνει πάντα υπολογίσιμη.
Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στην Λυών, θέλει την επιστροφή της στην κορυφή μετά από τέσσερα χρόνια, αφού κατέκτησε το τρόπαιο το 2015 κόντρα στην Γιουβέντους με 3-1.
Προβάδισμα η Μπαρτσελόνα, ικανή για όλα η Γιουνάιτεντ.
Europa League
Συνοπτικά τα τέσσερα ζευγάρια των προημιτελικών:

Άρσεναλ - Νάπολι

Βιγιαρεάλ - Βαλένθια

Μπενφίκα - Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Σλάβια Πράγας - Τσέλσι

Πως διασταυρώνονται τα ζευγάρια στα ημιτελικά:

Η νικήτρια του Άρσεναλ - Νάπολι θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του Βιγιαρεάλ - Βαλένθια.

Η νικήτρια του Μπενφίκα - Άιντραχτ Φρανκφούρτης θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του Σλάβια Πράγας - Τσέλσι.

Ανάλυση ζευγαριών:

Άρσεναλ - Νάπολι
Αποτέλεσμα εικόνας για arsenal-napoli

Αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο και πιο αμφίρροπο ζευγάρι των ημιτελικών του Europa, είναι αυτό ανάμεσα σε Άρσεναλ και Νάπολι, και οι δύο διψούν για Ευρωπαϊκή διάκριση.
Οι Άγγλοι  έχουν κατακτήσει μόνο το κύπελλο κυπελλούχων το 1994 κόντρα στην Πάρμα, όμως θέλουν έναν Ευρωπαϊκό τίτλο, επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ ή Europa, αφού έχουν υπάρξει δύο φορές φιναλίστ το 2000 κόντρα στην Γαλατασαράι για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, και το 2006 κόντρα στην Μπαρτσελόνα για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Από την άλλη η Νάπολι του Κάρλο Αντσελότι που έχει κατακτήσει τρία Τσάμπιονς Λιγκ δύο με την Μίλαν το 2003 και το 2007 και ένα με την Ρεάλ το 2014, θέλει να προσθέσει Ευρωπαϊκό τίτλο και με τους Ναπολιτάνους.
Η Νάπολι θέλει να κατακτήσει το Europa, καθώς έχει πάρει το τρόπαιο ως κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 1988-89.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον πάγκο της Άρσεναλ είναι ο Ουνάι Έμερι πολυνίκης του θεσμού με τρεις κατακτήσεις όσες έχει και ο Τζιοβάνι Τραπατόνι, ενώ θα υπάρχει και Ελληνική μονομαχία αφού από την μία πλευρά έχουμε τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο, και από την άλλη τον Ορέστη Καρνέζη.


Βιγιαρεάλ - Βαλένθια
Αποτέλεσμα εικόνας για βιγιαρεαλ βαλενθια

Ισπανικός εμφύλιος, με δύο ομάδες που θέλουν την διάκριση, το "κίτρινο υποβρύχιο" παρότι στην Ισπανία δεν τα πηγαίνει τόσο καλά, άφησε εκτός θεσμού με δύο νίκες την Ζενίτ, και ονειρεύεται για ψηλότερα.
Από την άλλη οι "νυκτερίδες" με τρεις κατακτήσεις με τελευταία την σεζόν 2003-04, έχοντας εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στον τελικό του Copa Del Rey, θέλουν να φτάσουν ψηλά και στην Ευρώπη.

Μπενφίκα - Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Σχετική εικόναΑποτέλεσμα εικόνας για αιντραχτ

Η Μπενφίκα έχει δυνατό όνομα στη Ευρώπη με δύο πρωταθλητριών το 1961 και 1962, όμως έχει και τρεις χαμένους τελικούς ΟΥΕΦΑ 1983, 2013, 2014, ξεκίνησε από το Τσάμπιονς Λιγκ, ψάχνει την διάκριση στο Europa, στην σύνθεση της έχει και τους Οδυσσέα Βλαχοδήμο και Ανδρέα Σάμαρη.
Από την άλλη πλευρά οι Γερμανοί που έκαναν την έκπληξη αποκλείοντας την Ίντερ, μοιάζουν ικανοί για όλα αφού διαθέτουν μια πολύ καλή ομάδα.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Άιντραχτ έχει κατακτήσει το κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 1980, σε διπλούς τελικούς με την Μπορούσια Γλαντμπάχ χάνοντας 3-2 στο πρώτο παιχνίδι, κερδίζοντας στο επαναληπτικό με 1-0.

Σλάβια Πράγας - Τσέλσι
Αποτέλεσμα εικόνας για σλαβιαΑποτέλεσμα εικόνας για τσελσι

Οι Τσέχοι ολοκλήρωσαν με επική ανατροπή στην παράταση, αφήνοντας εκτός θεσμού την πολυνίκης με 5 κατακτήσεις Σεβίλλη, αυτό από μόνο του, λέει πολλά αφού δεν μοιάζει να είναι εύκολος αντίπαλος για κάθε αντίπαλο, παίζοντας χωρίς άγχος τα ρέστα της κόντρα στην έμπειρη Τσέλσι.
Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι συνέτριψε την Ντιναμό Κιέβου με 3-0 στο Λονδίνο, και 0-5 στο Κίεβο, δείχνοντας πως θέλει να πάει ως το τέλος της διοργάνωσης κατακτώντας το τρόπαιο.
Οι Άγγλοι έχουν κατακτήσει το Europa το 2012-13 κόντρα στην Μπενφίκα με 2-1, έχοντας στον πάγκο τους τον Ράφα Μπενίτεθ.

Γράφει ο Δημήτρης Δικαίος.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ