ΒΑΣΙΛΙΑΣ" ΕΡΝΑΝΤΕΖ ΛΑΜΠΡΟΣ ΟΔΗΓΕΙ THN LEEDS! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

ΒΑΣΙΛΙΑΣ" ΕΡΝΑΝΤΕΖ ΛΑΜΠΡΟΣ ΟΔΗΓΕΙ THN LEEDS!

Με τον Πάμπλο Ερνάντεζ να βγάζει μάτια για πολλοστή φορά, η Λιντς Γιουνάιτεντ έκανε επίδειξη δύναμης στο "Μαντέσκι" απέναντι στην πολύ αδύναμη Ρέντινγκ με σκορ 0-3, έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Ισπανό άσο που αποδεικνύει ότι είναι σαν το παλιό κρασί. Άνοιξε το σκορ ο Ματέουζ Κλιχ.
Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα η "αρμάδα" του Μαρσέλο Μπιέλσα τα πήγε περίφημα, έδιωξε από νωρίς το άγχος, σκόρπισε με 3-0 τη Ρέντινγκ με το σκορ κάλλιστα να μπορούσε να πιάσει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις και επέστρεψε εκ νέου στη κορυφή της βαθμολογίας με 73 πόντους και περιμένει αύριο να δει αν θα παραμείνει στη κορυφή με τη Νόριτς Σίτι (72 πόντους) να υποδέχεται τη Χαλ Σίτι.
Από την άλλη η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (71 πόντους), πέρασε δύσκολες στιγμές απέναντι στη Μπρέντφορντ και παρά το μειονέκτημα παίκτη (αποβολή Γκάρι Μαντίν) κατάφερε να πάρει το τρίποντο με σκορ 2-0 με τους φιλοξενούμενους να πραγματοποιούν τουλάχιστον 20 ευκαιρίες για γκολ, όμως έπεσαν πάνω στον πολύ καλό Χέντερσον. Το Σάββατο στο "Έλαντ Ρόουντ" η Λιντς παίζει τους κόπους όλης της χρονιάς, αφού αν κερδίσει τις "λεπίδες" κάνει αποφασιστικό βήμα ανόδου.
Όσον αφορά το ματς τα "παγόνια" άνοιξαν το σκορ στο 14' λεπτό, αφού ύστερα από όμορφη μπαλιά του Έιλινγκ, ο Μπάμφορντ άφησε τη μπάλα να κυλήσει κάτω από τα πόδια του και ο επερχόμενος Κλιχ με πλασέ έκανε το 1-0.
Δεν άργησε να έρθει και το δεύτερο τέρμα, διότι η ομάδα μας έφτανε με χαρακτηριστική άνεση στα καρέ των "ρόγιαλς" και ύστερα από οκτώ λεπτά ο Πάμπλο Ερνάντεζ πήρε το όπλο του. Από πλεονεκτική θέση και με όμορφο σουτ, αφού πρώτα βρήκε το δοκάρι νίκησε τον Μαρτίνεζ για το 0-2 και όλα είχαν πάρει το δρόμο τους.
Το πόδι από το γκάζι η Γιουνάιτεντ δεν το άφησε μάλιστα πριν βγει το ημίχρονο και όπως προαναφέραμε έχοντας σε δαιμονιώδη βραδιά τον Ερνάντεζ, ο μάγος Πάμπλο με ένα άπιαστο βολ πλανέ όπως και με τη Γουέστ Μπρομ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-3.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μαρσέλο Μπιέλσα άρχιζε να βγάζει βασικούς: Έιλινγκ, Ρόμπερτς, Κλιχ και να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει του μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου.
Εξάλλου στο β' ημίχρονο χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες με τους Μπάμφορντ και Ερνάντεζ με τον 33χρονο μέσο να ψάχνει εν αγωνίως και τρίτο τέρμα για να πετύχει χατ τρικ. Κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιήθηκε, από την άλλη η Ρέντινγκ δεν απείλησε ουσιαστικά τον Κασίγια και το 0-2 παρέμεινε έως το τέλος.
-Καταπληκτικός ο Έιλινγκ στο α' ημίχρονο συνέβαλε τα μέγιστα με τις ασίστ του για τα πρώτα δύο τέρματα.
-Τα 10 γκολ με τη φανέλα της Λιντς έφτασε σε αυτή τη σεζόν ο Πάμπλο Ερνάντεζ, που έχει μοιράσει ακόμα 11 ασίστ σε 30 ματς, όντας βασικός στα περισσότερα.
-Πολύ καλή εμφάνιση από τον Μπάμφορντ, φάνηκε να δείχνει λίγο κουρασμένος - καταπονημένος από τον τραυματισμό του Σαββάτου.
Έπαιξε όλο το 90λεπτο ο Χάρισον, που ήταν αρκετά σταθερός με πολλά τρεξίματα και αρκετές επίσης αλληλοκαλύψεις σε συνεννόηση με τον Αλιόσκι. Οι δύο τους έχουν βρει χημεία.
-Σε φανταστική κατάσταση η Λιντς, μετά τη σφαλιάρα στο Λονδίνο από τη ΚΠΡ. Έβγαλε σπουδαία διπλά σε Μπρίστολ και Ρέντινγκ και φυσικά σκόρπισε τη Γουέστ Μπρομ, δείχνοντας με τον πιο ακράδαντο τρόπο ότι φέτος δεν αστειεύεται και δεν χαρίζεται σε κανέναν αντίπαλο.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ