Α.Σ. Καστοριάς - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Α.Σ. Καστοριάς

Η ήττα και η εμφάνιση του Α.Σ. Καστοριάς, το περασμένο Σάββατο στη Καρδίτσα, πείραξε, κάτι που αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στις δηλώσεις του κόουτς Νίκου Καραγιάννη στο ebasket.gr: «Δεν κάναμε καλό ματς και θα πρέπει να κάνουμε πολύ καλύτερες εμφανίσεις για να είμαστε στις πέντε πρώτες θέσεις» ήταν το σχόλιο του για το παιχνίδι και... παράλληλα η προειδοποίηση για τη συνέχεια.

Μια συνέχεια λοιπόν που μας φέρνει αύριο το απόγευμα, μόλις τέσσερις στροφές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, απέναντι στον Γυμναστικό Σύλλογο Αμαρουσίου, σε μια «μάχη» που η εντός έδρας δυναμική μας και παράλληλα η εκτός έδρας ανυπαρξία των Αθηναίων, γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ μας. 


Ο Α.Σ. Καστοριάς εντός των τειχών του «Δημήτρης Διαμαντίδης» μετράει 10 νίκες και τρεις ήττες, όντας από τις καλύτερες έδρες του πρωταθλήματος, εν αντιθέσει με τους «κιτρινόμαυρους» που κατάφεραν να χαμογελάσουν εκτός Αγίου Θωμά μόλις μία φορά (1-12) και αυτή κόντρα στον αδύναμο Εθνικό.

Προφανώς όμως για να «κατακτήσουν» οι «γουναράδες» το πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνα, και να διατηρηθούν στο γκρουπ των ομάδων που θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους τα εισιτήρια για τα πλέι-οφ ανόδου, απαιτείται σοβαρότητα, μεγάλη συγκέντρωση και στα 40 λεπτά του παιχνιδιού σε άμυνα και επίθεση, και επ' ουδενί υποτίμηση του αντιπάλου.

Οι «κιτρινόμαυροι» άλλωστε πέραν των αγωνιστικών, αξίζουν το σεβασμό όλων, καθώς είναι ένας σύλλογος που έχει γράψει «χρυσές σελίδες» στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ (κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα το 2001) και κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να σταθεί ξανά σε υψηλό επίπεδο.

Το ρόστερ όμως και ετούτη τη χρονιά δε προδιαθέτει για οτιδήποτε άλλο πέραν της σωτηρίας, παρότι ο 53χρονος Αθηναίος τεχνικός Κώστας Κεραμιδάς έχει καταφέρει να δημιουργήσει από τα «πέτρινα χρόνια» της Γ' Εθνικής, ένα αξιόμαχο σύνολο, μία νεανική ομάδα με πολύ ταλέντο, που έχει ως κύριο στοιχείο, τη φετινή σεζόν, την παραγωγική επίθεση (7η καλύτερη στην Α2), αλλά και την... ιδιαίτερα ευάλωτη άμυνα (3η χειρότερη).
#KastoriaBC 🏀 #BasketBall #A2

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ