Ο Ηρακλής έλειψε...Τώρα θέλει σταθερότητα! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Ο Ηρακλής έλειψε...Τώρα θέλει σταθερότητα!


Αποτέλεσμα εικόνας για ΗΡΑΚΛΗς ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΟΔΟς

Ο Ηρακλής έλειπε οκτώ χρόνια από την Α1 Μπάσκετ,όλα αυτά τα χρόνια μοιάζουν πολλά αν σκεφτεί κανείς ότι αυτή η ομάδα έχει αναδείξει αρκετούς κορυφαίους Έλληνες καλαθοσφαιριστές, όπως οι Δημήτρης Διαμαντίδης,Νίκος Χατζηβρέττας, Σοφοκλής Σκορτσιανίτης και άλλοι...

Ο Γηραιός μετά τον υποβιβασμό του από την Α1 την σεζόν 2010-11 η οποία ήταν καταστροφική για τον σύλλογο, έφτασε μια ανάσα από την διάλυση αφού αγωνίστηκε στην Γ΄Εθνική!

Όμως παρόλα αυτά παρέμεινε ζωντανός, επανήλθε στην Α2, στην οποία τα τελευταία τρία χρόνια κάνει πρωταθλητισμό με εν τέλει να καταφέρνει φέτος να πετυχαίνει την άνοδο για τα μεγάλα σαλόνια.

Η περίοδος του Βαγγέλη Αλεξανδρή 

Ο έμπειρος τεχνικός Βαγγέλης Αλεξανδρής, ανέλαβε τον Ηρακλή σε μια δύσκολη περίοδο όπου ο Ημίθεος μαχόταν για την παραμονή στην Α2, την οποία κέρδισε στο τέλος....
Την επόμενη σεζόν οι στόχοι άλλαξαν, η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή πήγε για την άνοδο, η οποία χάθηκε στην κανονική διάρκεια στην τελευταία αγωνιστική, όπου ο Ηρακλής ισοβάθμησε με τον Πανιώνιο όμως η ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε καλύτερη διαφορά πόντων στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων και έτσι πήρε την απευθείας άνοδο για την Α1, με τον Ηρακλή να πηγαίνει στα μπαράζ ανόδου κόντρα στον Φάρο Κερατσινίου με το σκορ στις νίκες για τις δύο ομάδες στο 1-1.

Όλα αυτά έγιναν την σεζόν 2016-17, ο Γηραιός είχε το πλεονέκτημα έδρας, όμως ο Φάρος έσπασε την έδρα του Ηρακλή, και με νίκη και στο Κερατσίνι έγραψε το 3-1 στις νίκες παίρνοντας την άνοδο, αφήνοντας τον Ηρακλή στην Α2.

Την επόμενη σεζόν 2017-18 δηλαδή την περσινή ο Ηρακλής ήταν πιο διαβασμένος όπως δήλωναν οι άνθρωποι του, μεγάλο φαβορί για την άνοδο ήταν όμως το Περιστέρι που είχε έναν εκπληκτικό Κίκι Κλάρκ.

Η παρουσία του Βαγγέλη Αλεξανδρή στον πάγκο του Ημίθεου σταμάτησε άδοξα, μετά την εντός έδρας ήττα από το Περιστέρι με 59-72, με τον Ηρακλή να μένει μακριά από την πρώτη θέση, χάνοντας και την δεύτερη που έδινε το πλεονέκτημα έδρας την οποία πήρε ο Χολαργός που ο Ηρακλής τον είχε στο 2-0.

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής 
Αποτέλεσμα εικόνας για βαγγέλης αλεξανδρής

Στην θέση του Βαγγέλη Αλεξανδρή ήρθε ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης

Από την αρχή φαινόταν ότι κάτι δεν πάει καλά, στην συνέχεια ούτε ο Χατζηκυριακίδης κατάφερε να μαζέψει πολλά, όμως αυτό που πέτυχε είναι να έχει το προβάδισμα από τον Χολαργό, πηγαίνοντας με 0-2 στην Πάτρα αναζητώντας ένα θαύμα...

Ο Ηρακλής είχε καλούς παίκτες σε ονόματα κάτι που δεν φαινόταν στο γήπεδο, αρχικά κέρδισε τον Απόλλωνα Πάτρας στην Θεσσαλονίκη, όμως στην Πάτρα λύγισε αφού τα μεγάλα ατού ήταν σε κακή μέρα.

Για την ιστορία την άνοδο πήρε ο Χολαργός απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας.

Στην φετινή σεζόν τον σχεδιασμό έκανε και στις αλλαγές έκανε ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης, όμως την άνοδο σφράγισε  ο Κώστας Μέξας.

Ξεκίνησε άσχημα η σεζόν με τον αποκλεισμό στο κύπελλο, έγιναν αλλαγές στην θέση του Σέσκους ήρθαν με εισήγηση του Χατζηκυριακίδη Πολυτάρχου και Ρουτκάουσκας.
Ο Ηρακλής αρχικά έκανε το 2 στα 2, όμως μια ξαφνική ήττα στο Μαρούσι στην 3η αγωνιστική  έφερε την απομάκρυνση του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη...

Ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης 
Αποτέλεσμα εικόνας για Λευτέρης Χατζηκυριακίδης

Φαβορί λόγο μπάτζετ ήταν ο Ιωνικός Νίκαιας που πήρε την απευθείας άνοδο, από την άλλη μεγάλο φαβορί ήταν για την 2η θέση ο Ηρακλής που πλέον είχε την εμπειρία από αυτά τα παιχνίδια συν ότι με δύο νίκες στο Ιβανώφειο έπαιρνε την άνοδο.

Με τον Κώστα Μέξα στον πάγκο του, ο οποίος δεν πείραξε καθόλου τον Ημίθεο αγωνιστικά από τις αλλαγές που είδη είχαν γίνει, πανηγύρισε δίκαια την άνοδο και αξίζουν συγχαρητήρια στον ίδιο και στους παίκτες του.

Όμως αξίζουν τα εύσημα στον προκάτοχο του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη που έχτισε αυτή την ομάδα, με τον Κώστα Μέξα να την τελειοποιεί φτάνοντας την στην Α1 .

Ο Κώστας Μέξας 
Αποτέλεσμα εικόνας για Κώστας Μέξας

Τέλος τα εύσημα πάνε και στον πρόεδρο της ΚΑΕ Ηρακλής κύριο Θεόδωρο Δρακόπουλο που μετά από δύο χαμένες ανόδους, έμεινε στον Ηρακλή και με την τρίτη προσπάθεια δικαιώθηκε.

Ο Ηρακλής επέστρεψε έλειπε από το Ελληνικό μπάσκετ, όπως εκεί χρειάζονται δυνατοί και ο ΠΑΟΚ και ο Άρης για να γίνει και πάλι δυνατό το κορυφαίο άθλημα της Ελλάδος σε τίτλους εκτός συνόρων.

Πλέον ο Ηρακλής χρειάζεται την σταθερότητα, όχι λάθη που θα τον φέρουν στις παλιές δύσκολες καταστάσεις...

Γράφει ο Δημήτρης Δικαίος.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ