ρετρο:Γιάτσεκ Καζιμιέρσκι. - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

ρετρο:Γιάτσεκ Καζιμιέρσκι.

Ο Ολυμπιακός έψαχνε για τερματοφύλακα το καλοκαίρι του 1987 και κατέληξε στον Γιάτσεκ Καζιμιέρσκι...μάλιστα είχε ζητηθεί και η άποψη του πρώην τεχνικού των Πειραιωτών Καζιμίρ Γκόρσκι, ο οποίος τότε είχε πει στους ανθρώπους των «ερυθρολεύκων»: «Είναι αίλουρος!!... Αυτήν την εποχή για μένα είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ευρώπη, κάνατε διάνα με την απόκτησή του!!!».

Ο Καζιμιέρσκι στο Ελληνικό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στις 7 πρώτες αγωνιστικές είχε δεχτεί 13 γκολ!! με την αλήστου μνήμης εμφάνιση του απέναντι στον Παναθηναικό που έμελλε να είναι και το κύκνειο άσμα του με την φανέλα του Ολυμπιακού..11 Νοεμβρίου 1987 και φτάνει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Τυπικά γηπεδούχος ο Ολυμπιακός και βρίσκεται πίσω στο σκορ με αυτογκόλ του Πέτρου Μίχου.
Ισοφαρίζουν οι «ερυθρόλευκοι» με τον Ζελελίδη, αλλά ο Βλάχος κάνει το 1-2 βρίσκοντας δίχτυα, αφού πρώτα απέκρουσε ο Καζιμιέρσκι και εν συνεχεία ο άσος του Παναθηναϊκού πήρε το «ριμπάουντ» και ξαναέδωσε το προβάδισμα στο «τριφύλλι». Το χειρότερο για τον Πολωνό ήταν το τρίτο γκολ του Σαραβάκου, καθώς ο Καζιμιέρσκι έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και έβαλε εκεί τους τίτλους τέλους. Το τελικό 1-4 ήρθε με κοντινό πλασέ του Βλάχου έπειτα από γέμισμα στην περιοχή των «ερυθρολεύκων» και κακή εκτίμηση του Καζιμιέρσκι.
Κάπου εκεί ολοκληρώθηκε ουσιαστικά η θητεία του Πολωνού στο λιμάνι.Έπειτα από εκείνη τη βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό παραιτήθηκε ο Παναγούλιας και ο Καζιμιέρσκι αποχώρησε κακήν κακώς από τον Ολυμπιακό, έχοντας μόλις 10 συμμετοχές συνολικά με τα ερυθρόλευκα.


fb Classic Ελληνικό Ποδόσφαιρο Official ®

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ