Μέσι – Αργεντινή: 12 χρόνια με άδεια χέρια - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Μέσι – Αργεντινή: 12 χρόνια με άδεια χέρια

Μέσι – Αργεντινή: Δεν ήταν η πρώτη φορά για τον Λιονέλ Μέσι και την Αργεντινή. Ούτε πιθανότατα η τελευταία. Με άδεια χέρια έφυγαν από τη Βραζιλία ο ίδιος και η «αλμπισελέστε», όπως συμβαίνει κάθε φορά από το 2007 και μετά. Από τότε δηλαδή που έφτασε για πρώτη φορά ο Μέσι σε τελικό με την πατρίδα του, όταν πάλι στη Βραζιλία, επίσης σε Κόπα Αμέρικα, έχασε τον τελικό από τη «σελεσάο» με 3-0. Επί 12 χρόνια ο 32χρονος πλέον σταρ της Μπαρτσελόνα μένει με άδεια χέρια όταν παίζει με την Αργεντινή. Για να γίνουμε πιο ακριβείς, ο Μέσι μετράει εννέα μεγάλες διοργανώσεις χωρίς τίτλο! Ο ποδοσφαιριστής που έχει κατακτήσει τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ και πέντε φορές το βραβείο της «Χρυσής Μπάλας». Ο άνθρωπος που με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα μετράει 34 τρόπαια!
Η εμφάνιση με τη Βραζιλία ήταν μία από τις καλύτερες του Μέσι με το εθνόσημο. Οπως ήταν αντίστοιχα στον τελικό του Κόπα Αμέρικα το 2016 απέναντι στη διοργανώτρια Χιλή, που αστόχησε και στη διαδικασία των πέναλτι. Σίγουρα πάντως απέναντι στη «σελεσάο» δεν είχε ξαναπαίξει τόσο καλά. Γι’ αυτό και ο Τύπος στην Αργεντινή τον αντιμετώπισε με στοργή και φροντίδα. Και με αρκετή συμπόνοια, με το σκεπτικό ότι έχει ακόμη το περιθώριο να ζήσει καλύτερες μέρες με τη χώρα του.
Ο Μέσι βαθμολογήθηκε καλύτερα από κάθε άλλο συμπαίκτη του και παρόλο που στη διοργάνωση δεν είχε σημαντική συνεισφορά σε ασίστ και γκολ, θεωρήθηκε ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές της πορείας μέχρι τα ημιτελικά. Το τελευταίο ματς πάντως ήταν και το καλύτερό του. Οσον αφορά την ηλικία του η αλήθεια είναι ότι η καριέρα του δεν θα τελειώσει αύριο. Είναι άλλωστε τόσο προσεχτικός, συνεπής και φροντισμένος από το ιατρικό τιμ της Μπαρτσελόνα από την ηλικία των 13 ετών που θα μπορεί να παίζει για αρκετά ακόμη χρόνια. Το θέμα είναι αν αντέχει άλλο η Αργεντινή χωρίς τρόπαιο. Εχουν περάσει 26 χρόνια από την τελευταία φορά που πάτησε κορυφή, όταν στον τελικό του Κόπα Αμέρικα στο Εκουαδόρ το 1993 είχε νικήσει 2-1 το Μεξικό με δύο γκολ του Γκαμπριέλ Μπατιστούτα.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ