Γιουβέντους-Μίλαν: Οι παίκτες που φόρεσαν την φανέλα και των δύο! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Γιουβέντους-Μίλαν: Οι παίκτες που φόρεσαν την φανέλα και των δύο!

Αποτέλεσμα εικόνας για γιουβεντους μιλαν"
Ντέρμπι υπάρχει και στην Ιταλία, εκεί όπου η Γιουβέντους φιλοξενεί την Μίλαν για την 12η αγωνιστική του Καμπιονάτο, οι δύο ομάδες έχουν πολύ μεγάλες διαφορές μεταξύ τους, η Γιουβέντους του Μαουρίτσιο Σάρι βρίσκεται στην 2η θέση με έναν αγώνα λιγότερο, έχοντας 29 βαθμούς, από την άλλη η Μίλαν του Στέφανο Πιόλι είναι πολύ χαμηλά στην βαθμολογία στην 13η θέση με 13 βαθμούς.

Παρότι μιλάμε για δύο διαφορετικές ομάδες, η αναμέτρηση μεταξύ τους πάντα έχει το δικό τους ενδιαφέρον.

Η Αθλητική Γνώμη σας θυμίζει τους κοινούς παίκτες και τους προπονητές ανάμεσα στις δύο ομάδες:

Ρομπέρτο Μπάτζιο | Γιουβέντους 1990-95, Μίλαν 1995-97
Αποτέλεσμα εικόνας για μπατζιο μιλαν"
Ένας από τους κορυφαίους Ιταλούς επιθετικούς όλων των εποχών, ο Ρομπέρτο Μπάτζιο ύστερα από 5 χρόνια στην Φιορεντίνα προκάλεσε... πόλεμο με τη μεταγραφή του το 1990 στην Γιουβέντους στην οποία έμεινε 5 χρόνια, σε 200 ματς σκόραρε 115 φορές και κατέκτησε πρωτάθλημα, κύπελλο και κύπελλο UEFA. To 1995 στην Μεγάλη Κυρία αποφάσισαν ότι θέλουν να δώσουν περισσότερο χώρο στον Ντελ Πίερο και ο Μπάτζιο πωλήθηκε στην Μίλαν αντί 6.8 εκατ. λιρών. Στους Rossoneri έμεινε για δύο χρόνια, έγραψε 19 γκολ σε 67 αγώνες και προσέθεσε στην τροπαιοθήκη Scudetto με δεύτερη ομάδα. Στη συνέχεια της καριέρας του έπαιξε σε Μπολόνια, Ιντερ, Μπρέσια.
Φίλιππο Ιντζάγκι | Γιουβέντους 1997-2001, Μίλαν 2001-2012
Αποτέλεσμα εικόνας για πιπο ιντζακι γιουβεντος μιλαν"Αποτέλεσμα εικόνας για πιπο ιντζακι γιουβεντος"
Από τους κορυφαίους σκόρερ που είδε ποτέ το calcio ο Πίπο Ιντζάγκι έγραψε ιστορία με τη φανέλα και των δύο ομάδων. Η απόλυτα ανοδική πορεία του περιελάμβανε Πιατσέντζα, Λέφε, Βερόνα, Πάρμα και αφού έβαλε 25 γκολ με την Αταλάντα το 1996-97 πήρε μεταγραφή στην Γιουβέντους. Στην Vecchia Signora έμεινε για τέσσερα χρόνια και έδειξε δολοφονικό ένστικτο βάζοντας 89 γκολ σε 165 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και κατακτώντας πρωτάθλημα και ιταλικό super cup. Το καλοκαίρι του 2001 έκανε το ιστορικό πέρασμα στην Μίλαν αντί περίπου 31 εκατ. ευρώ και με τους Rossoneri απογείωσε την καριέρα του. Δύο Scudetti, ένα Coppa Italia, δύο ιταλικά super cup, δύο Champions League (το ένα στον τελικό σε βάρος της Γιούβε), δύο ευρωπαϊκά super cup, ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων είναι ο απολογισμός του Superpippo, ο οποίος μαζί με τον Πίρλο ήταν στην Squadra Azzurra που πανηγύρισε το Mundial του 2006. Με την Μίλαν έπαιξε σε 300 αγώνες και πέτυχε 126 γκολ.
Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς | Γιουβέντους 2004-06, Μίλαν 2010-12
Αποτέλεσμα εικόνας για ιμπραιμοβιτς  γιουβεντος"Αποτέλεσμα εικόνας για ιμπραιμοβιτς  γιουβεντος"
Μεγάλη είναι η ιστορία του Ζλάταν στην Ιταλία, στην οποία αφίχθη για πρώτη φορά το 2004 και πέρασε εκεί τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του. Από τον Αγιαξ τον απέκτησε η Γιουβέντους με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (στη συνέχεια αφαιρέθηκαν) και μέτρησε 26 γκολ σε 92 αγώνες. Υστερα από μια 3ετία στην Ιντερ και μία σεζόν στην Μπαρτσελόνα, επέστρεψε για να γίνει παίκτης της Μίλαν, με την οποία πανηγύρισε το Scudetto και το ιταλικό super cup του 2011 και έκανε ταμείο με 56 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις σε 85 παιχνίδια.
Κριστιάν Αμπιάτι | Μίλαν 1998-2005, 2008-2015, Γιουβέντους 2005-06
Αποτέλεσμα εικόνας για αμπιατι γιουβεντος"Αποτέλεσμα εικόνας για αμπιατι γιουβεντος"
Παρότι έχει ταυτίσει το όνομά του με την Μίλαν, ο Κριστιάν Αμπιάτι βρίσκεται στη λίστα με τους παίκτες που έχουν φορέσει και τη φανέλα της Γιουβέντους με έναν σπάνιο τρόπο. Το καλοκαίρι του 2005 Rossoneri και Bianconeri έπαιξαν στο καθιερωμένο Trofeo Berlusconi, ο Μπουφόν τραυματίστηκε σοβαρά και προκειμένου να μην μείνει η Γιούβε... ξεκρέμαστη στο Νο1 η Μίλαν της δάνεισε τον τερματοφύλακά της. Μεγάλη κόντρα σε όλα τα επίπεδα, τεράστια αλληλεγγύη. Κάτω από τα δοκάρια των Ροσονέρι έχει βρεθεί σε 374 παιχνίδια κατακτώντας τα πάντα, ενώ στην εστία των Τορινέζων υπερασπίστηκε 27 φορές σε μία σεζόν.
Αντρέα Πίρλο | Μίλαν 2001-11, Γιουβέντους 2011-15
Αποτέλεσμα εικόνας για πιρλογιουβεντος"Αποτέλεσμα εικόνας για πιρλογιουβεντος"
Όπως και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο Αντρέα Πίρλο έχει παίξει και αυτός και στις τρεις μεγάλες ομάδες της Ιταλίας. Η Ιντερ τον απέκτησε από την Μπρέσια και αφού τον δάνεισε στην Ρετζίνα και τον πήρε πίσω, τον πούλησε το 2001 στην Μίλαν. Στους Ροσονέρι έμεινε για 10 χρόνια, έγινε Maestro και κατέκτησε δύο Scudetti, ένα Coppa Italia, ένα ιταλικό super cup, δύο Champions League, δύο ευρωπαϊκά super cup και ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων (401 αγώνες, 41 γκολ). Το καλοκαίρι του 2011, σε μία απόφαση/μεταγραφή που συζητιέται μέχρι σήμερα, οι Diavoli αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο και εκείνος υπέγραψε στην Γιουβέντους. Με τους Bianconeri πανηγύρισε τέσσερα πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και δύο ιταλικά super cup (164 ματς, 19 γκολ) πριν γίνει παίκτης της New York City. Ο Πίρλο, που το 2006 έβαλε στην τροπαιοθήκη του και το Mundial σαν παίκτης των Rossoneri έπαιξε και με τις δύο στον τελικό του Champions League.
Εντγκαρ Ντάβιντς | Μίλαν 1996-97, Γιουβέντους 1997-2004
Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΤΑΒΙΤς  γιουβεντος"Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΤΑΒΙΤς  ΜΙΛΑΝ'"
Δύσκολα βρίσκεις κάποιον που να μην γουστάρει το Πίτμπουλ, παίκτη που σαν κι αυτόν δεν απολαμβάνουμε σήμερα στα γήπεδα. Η Μίλαν τον πήρε από τον Αγιαξ το 1996 και παρότι έπαιξε σε 29 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, οι Rossoneri μάλλον δεν ζύγισαν καλά την αξία του και τον έκαναν... δώρο στην Γιουβέντους 1.5 χρόνο μετά την άφιξή του στην Ιταλία. Στους Bianconeri έμεινε για 6.5 χρόνια και παίζοντας γεμάτες σεζόν έφτασε τις 243 συμμετοχές και κατέκτησε 3 πρωταθλήματα και δύο ιταλικά super cup.
 Κριστιάν Βιέρι | Γιουβέντους 1996-97, Μίλαν 2005-06
Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΙΕΡΙ  ΜΙΛΑΝ'"Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΙΕΡΙ  ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥς"
Ο «μπόμπο» φόρτωσε τα αντίπαλα δίχτυα στην Serie A κυρίως με τη φανέλα της Ιντερ, όμως πριν πάει στους Nerazzurri ήταν στην Γιουβέντους και στη συνέχεια μετακόμισε στην Μίλαν. Το 1996 η Γιούβε απέκτησε τον αριστεροπόδαρο επιθετικό από την Αταλάντα αντί 2.5 εκατ. και αφού έβαλε με τη φανέλα της 14 γκολ σε 37 ματς τον πούλησε στην Ατλέτικο με 10 εκατ. ευρώ. Αφού έβαλε 24 τεμάχια σε 24 ματς με τους Rojiblancos επέστρεψε στην Ιταλία, αφού η Λάτσιο έδωσε 25 εκατ. ευρώ. Η τιμή του Βιέρι συνέχισε να ανεβαίνει για να δώσει η Ιντερ το ποσό ρεκόρ των 49 εκατ. ευρώ στους Λατσιάλι και να τον πάρει. Αφού τα καλά του χρόνια είχαν περάσει έγινε παίκτης της Μίλαν για 6 μήνες το 2005 πριν φύγει για την Γαλλία και την Μονακό. Τίτλους κατέκτησε μόνο με την Γιουβέντους: πρωτάθλημα, διηπειρωτικό κύπελλο και ευρωπαϊκό super cup.
Τζουζέπε Μεάτσα | Μίλαν 1940-42, Γιουβέντους 1942-43
Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΕΑΤΣΑ"
Μυθικός επιθετικός για το calcio και την Εθνική Ιταλίας με την οποία έβαλε 33 γκολ σε 53 ματς σε 9 χρόνια (1930-39). Ο Μεάτσα ξεκίνησε να παίζει μπάλα στην Ιντερ και σε αυτήν πέρασε το μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας του κατακτώντας τρία πρωταθλήμα και ένα κύπελλο και φτάνοντας τα 284 γκολ σε 408 αγώνες. Υστερα από 13 χρόνια στους Nerazzurri ,πέρασε στην άλλη πλευρά του Μιλάνο και έπαιξε στους Rossoneri για δύο χρόνια με τους οποίους έβαλε 11 τέρματα σε 42 αγώνες και πανηγύρισε το Coppa Italia. Το 1942 φόρεσε τη φανέλα της Γιουβέντους και σαν παίκτης της έβαλε 10 τεμάχια σε 27 ματς. Αφού έπαιξε και σε Βαρέζε, Αταλάντα γύρισε στην Ιντερ για να κλείσει την καριέρα του. Σήμερα το μεγαλύτερο γήπεδο της Ιταλίας φέρει το όνομά του.
Πατρίκ Βιεϊρά | Μίλαν 1995-96, Γιουβέντους 2005-06
Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΙΕΙΡΑ ΜΙΛΑΝ"Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΙΕΙΡΑ ΜΙΛΑΝ"

Μεγάλη δουλειά έκαναν οι άνθρωποι της Μίλαν το 1995 αποκτώντας τον Πατρίκ Βιεϊρά από την Καέν, όμως ο Γάλλος μέσος δεν πρόλαβε προφανώς να δείξει τις τρομερές ικανότητές του και αφού η Αρσεναλ τον πίστεψε καρπώθηκε τα καλύτερα χρόνια του. Το 2005 ο 107 φορές διεθνής επέστρεψε στην Ιταλία, έπαιξε μία σεζόν στην Γιουβέντους και κατέκτησε το πρωτάθλημα το οποίο στη συνέχεια αφαιρέθηκε. Αν και εκείνα τα χρόνια το ρόστερ των Rossoneri ήταν γεμάτο παικταράδες, οι πρώτοι που έφυγαν ήταν οι Ντάβιτς και Βιεϊρα.
Τζανλούκα Τζαμπρότα | Γιουβέντους 1999-2006, Μίλαν 2008-2012
Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΖΑΜΠΡΟΤΑ"
Ξεκίνησε στην Κόμο, έπαιξε στην Μπάρι και στο 1999 υπέγραψε στην Γιουβέντους ο Ιταλός, ο οποίος έπαιζε αρχικά σαν μέσος, πριν γίνει ένα από τα πιο μοντέρνα πλάγια μπακ. Ο Τζαμπρότα απογείωσε το παιχνίδι του στους Μπιανκονέρι, σε 7 σεζόν κατέκτησε τα πάντα εκτός από το Champions League και μετά το σκάνδαλο calciopolis έφυγε για την Μπαρτσελόνα. Στους Καταλανούς έμεινε για δύο γεμάτες σεζόν, όμως χωρίς όμως να προσφέρει κάτι το εκπληκτικό και η Μίλαν του έδωσε τα εισιτήρια του επαναπατρισμού. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2006 από το 2009 μέχρι το 2012 στους Ροσονέρι πανηγύρισε ένα Scudetto και ένα Coppa Italia.
Φάμπιο Καπέλο
Αποτέλεσμα εικόνας για Φάμπιο Καπέλλο"
Ο Καπέλλο αγωνιζόταν ως μέσος ξεκίνησε την καριέρα του το 1964 από την ΣΠΑΛ 1907. Μετά από τρεις σεζόν μετακόμισε στην ΑΣ Ρόμα όπου σύντομα έγινε ένας από τους ποδοσφαιριστές κλειδιά της ομάδας το 1969 κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας με την ομάδα και μετακόμισε στο Τορίνο και την Γιουβέντους όπου και κατέκτησε τρία Πρωταθλήματα Ιταλίας. Ο Καπέλλο έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ΑΚ Μίλαν το 1980 αφού είχε βοηθήσει την ομάδα να κατακτήσει το Πρωτάθλημα Ιταλίας το 1979.
Λεάντρο Μπονούτσι 
Αποτέλεσμα εικόνας για Λεονάρντο Μπονούτσι"
Αγωνίζεται επαγγελματικά από το 2005 ξεκινώντας την καριέρα του από τη Βιτερμπέζε και στη συνέχεια έπαιξε σε διάφορους ιταλικούς συλλόγους.
Tο 2010 υπέγραψε στη Γιουβέντους με την οποία κέρδισε έξι πρωταθλήματα και αγωνίστηκε σε δύο τελικούς του Champions League (2015 και 2017).
Το καλοκαίρι του 2017 πήρε μεταγραφή για τη Μίλαν, καθώς, όπως δήλωσε, χάθηκε ο δεσμός του με τη Γιουβέντους.Έναν χρόνο αργότερα, τον Αύγουστο του 2018, επέστρεψε στη Γιουβέντους.
Γκονζάλο Ιγκουαίν
Ξεκίνησε την καριέρα του στη Ρίβερ Πλέιτ το 2005 και έπειτα,το 2007,μεταγράφηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης για 12 εκατομμύρια. Με τη Ρεάλ κέρδισε τρεις τίτλους Λα Λίγκα και σκόραρε 107 γκολ σε 190 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα.Το 2013, μετακόμισε στην Ιταλία για να παίξει στη Νάπολι για 40 εκατομμύρια. Στην πρώτη του σεζόν, κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας. Τη σεζόν 2015-16, που θεωρείται μια από τις κορυφαίες στην καριέρα του, σημείωσε 36 γκολ και κέρδισε τον τίτλο Capocannoniere. Οι εμφανίσεις του με τη Νάπολι έκαναν τη Γιουβέντους να δαπανήσει το πόσο των 90 εκατομμυρίων ευρώ για να τον προσθέσει στο δυναμικό της, κάνοντάς τον παράλληλα τον πιο ακριβό ποδοσφαιριστή της Νότιας Αμερικής στην ιστορία (μέχρι τη μεταγραφή του Νεϊμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν το 2017).
Στις 2 Αυγούστου του 2018 ο Ιγουαΐν αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από την Μίλαν για έναν χρόνο και με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι του 2019.
Στις 23 Ιανουαρίου του 2019 αποκτήθηκε ως δανεικός από την Τσέλσι μέχρι το καλοκαίρι του 2019,όπου επέστρεψε στην Γιουβέντους με τις ευλογίες του Σάρι.
Σε εθνικό επίπεδο, ήταν διεθνής με την εθνική Αργεντινής από το 2009 έως το 2018 και συμμετείχε σε τρία Κόπα Αμέρικα και τρία Παγκόσμια Κύπελλα. Έκανε 75 συμμετοχές και πέτυχε 31 γκολ.
Υπάρχουν και οι περιπτώσεις αυτών:
Σαφώς και δεν είναι μόνο αυτοί οι παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων καθώς υπάρχουν ονόματα και από το παρελθόν, όμως ο αμυντικός, Πιέτρο Βιέρκοβουντ, ο επιθετικός, Αλντο Σερένα, και ο Αλεσάντρο Μάτρι.
 Στη λίστα υπάρχουν επίσης οι Μάρκο Στοράρι, Αλμπέρτο Ακουιλάνι, Νίκολα Λεγκροτάλιε, Αντόνιο Νοτσερίνο, Εμερσον, Ματία Καλντάρα, Ζοζέ Αλταφίνι,Μάρκο Μποριέλο, και Ματία ντε Σίλιο.

Οι κοινοί προπονητές 
Κάρλο Αντσελότι 
Αποτέλεσμα εικόνας για κάρλο αντσελότι"
Ξεκίνησε από την ΑΚ Ρετζιάνα 1919 το 1995 στην Β' Εθνική όπου κέρδισε την άνοδο στην Σέριε Α. Συνέχισε στην Πάρμα Π.Σ. όπου τερμάτισε στη 2η θέση του πρωταθλήματος κερδίζοντας θέση Τσάμπιονς Λιγκ όπου έφτασε την ομάδα μέχρι την 5η θέση. Συνέχισε στη Γιουβέντους όπου ξεκίνησε με προϋποθέσεις νικητή αλλά η ανικανότητα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος τον έφεραν εκτός ομάδας. Το 2001 ανέλαβε την ΑΚ Μίλαν, ομάδα στην οποία είχε κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του. Στην πρώτη χρονιά έφτασε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Τη χρονιά 2002-2003 και μετά από πολλές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας κέρδισε το Τσάμπιονς Λιγκ νικώντας την Γιουβέντους. Ακολούθησαν επιτυχημένα χρόνια καθώς η ΑΚ Μίλαν έφτασε 2 φορές στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Τον Ιούνιο του 2009 εγκαταλείπει για πρώτη φορά την Ιταλία για να συνεχίσει στην Τσέλσι. Στο νησί κατάφερε να πάρει το FA Community Shield το 2009 και πρωτάθλημα και κύπελλο το 2010. Μετά από άσχημη πορεία το 2011 και ανικανότητα στο να βρεθούν παίκτες να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας, παρά τα 60 εκατομμύρια για τον Φερνάντο Τόρρες και τα 25 εκατομμύρια για τον Νταβίντ Λουίζ, απολύθηκε από την ομάδα και σύμφωνα με δημοσιεύματα οι νέοι Άραβες ιδιοκτήτες της Παρί Σεν Ζερμέν συμφώνησαν για συμβόλαιο 2 ετών. Στις 30 Δεκεμβρίου 2011 ανακοινώθηκε επίσημα η συμφωνία για 2,5 χρόνια και έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στην Γαλλία με ετήσιες απολαβές περίπου 6 εκ. ευρώ. ο Κάρλο έγινε το Μάιο του 2014 ο μοναδικός προπονητής που έχει κατακτήσει τρεις φορές το Τσάμπιονς Λιγκ, έπειτα από την κατάκτηση του εν λόγω τίτλου από τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Την σεζόν 2016-17, και λίγο το 2017-18 ήταν στην Μπάγερν Μονάχου, στην συνέχεια πήγε στην Νάπολι που είναι ως τώρα.
Οι τίτλοι του 
Κύπελλο Ιντερτότο ΟΥΕΦΑ:Γιουβέντους1999
Κύπελλο Ιταλίας ποδοσφαίρου ανδρών:ΑΚ Μίλαν2003
ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ:ΑΚ Μίλαν2003,2007 Ρεάλ Μαδρίτης 2014
ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ:ΑΚ Μίλαν2003,2007
Σέριε Α:ΑΚ Μίλαν2004
Σούπερ Κύπελλο ποδοσφαίρου Ιταλίας:ΑΚ Μίλαν2004
Παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων:ΑΚ Μίλαν2007
FA Community Shield:Τσέλσι ΦΚ2009
Πρέμιερ Λιγκ:2010
Κύπελλο Αγγλίας:2010
Πρωτάθλημα Γαλλίας:2013
Champions League:2014

Μαξιμιλιάνο Αλέγκρι 
Αποτέλεσμα εικόνας για μαξιμιλιάνο αλέγκρι"
Ήταν προπονητής της Μίλαν από το 2010 ως το 2014 με αρκετή επιτυχία, από το 2014, μέχρι το 2019 συνέχισε να συλλέγει τίτλους αυτή την φορά στην Γιουβέντους.
Οι τίτλοι του:
Με Μίλαν
Serie A (1): 2010–11
Supercoppa Italiana (1): 2011
Με Γιουβέντους
Serie A (5): 2014–15, 2015–16, 2016–17, 2017–18, 2018–19
Coppa Italia (4): 2014–15, 2015–16, 2016–17, 2017–18
Supercoppa Italiana (2): 2015, 2018
UEFA Champions League Runner-up: 2014–15, 2016–17

Φάμπιο Καπέλο 
Αποτέλεσμα εικόνας για Φάμπιο Καπέλλο"Αποτέλεσμα εικόνας για Φάμπιο Καπέλλο"
Πρώτη θητεία Μίλαν
Το 1991 αναλαμβάνει πρώτος προπονητής και οδήγησε την ΑΚ Μίλαν των σπουδαίων Μάρκο φαν Μπάστεν, Ρουντ Γκούλιτ και Πάολο Μαλντίνι σε τέσσερις κατακτήσεις του το 1994 πρωταθλήματος σε πέντε χρόνια κρατώντας μάλιστα την ομάδα αήττητη για μια ολόκληρη σεζόν. Κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ συντρίβοντας την Μπαρτσελόνα με το ευρύ 4-0. Η Μίλαν την επόμενη χρονιά 1995 έχασε τον τίτλο τερματίζοντας μόλις τέταρτη, κατέκτησε το Ιταλικό πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά 1996, αλλά αντικαταστάθηκε στο τέλος της ποδοσφαιρικής σεζόν.
Δεύτερη θητεία Μίλαν 
Την επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά 1997/98 ο Καπέλλο επιστρέφει στην ΑΚ Μίλαν που μετά από μια κακή χρονιά η ομάδα τερματίζει μόλις 10η απέχοντας 30 ολόκληρους βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Γιουβέντους ενώ ο Καπέλλο δεν τερματίζει καν την χρονιά στον πάγκο της ομάδας.
Πέρασμα από Γιουβέντους 
Το 2004 ο Καπέλλο αφήνει την ΑΣ Ρόμα και αναλαμβάνει την Γιουβέντους η ομάδα κάτω από τις οδηγίες του Καπέλλο κατακτά δύο Πρωτάθληματα ποδοσφαίρου Ιταλίας. Το σκάνδαλο των στημένων παιχνιδιών που ξεσπάει το 2006 βρίσκει άμεσα εμπλεκόμενη την ομάδα της Γιουβέντους όχι όμως και τον Φάμπιο Καπέλλο, που παραιτείται από την τεχνική ηγεσία της ομάδας που υποβιβάζεται στην δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας.
Αλμπέρτο Τζακερόνι 
Αποτέλεσμα εικόνας για Αλμπέρτο Τζακερόνι"
Στην Μίλαν ήταν προπονητής από το 1998 ως το 2001, ενώ πέρασε και από την Γιουβέντους το 2010.

Επιμέλεια:Δημήτρης Δικαίος.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ