ΕΝΝΙΑ ΣΤΡΟΦΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

ΕΝΝΙΑ ΣΤΡΟΦΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ!

ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ!
-Εννιά στροφές πριν το μεγάλο όνειρο ανόδου για τη Λιντς Γιουνάιτεντ, που φορτσάρει μέσα από τις προπονήσεις να πετύχει την πιο δυνατή φυσική κατάσταση και να τα δώσει όλα μέχρι το τέλος, για να καταφέρει να εξασφαλίσει την απευθείας άνοδο για τη Πρέμιερ Λιγκ.
Επουδενί στο μυαλό απανταχού, στο "στρατόπεδο" της Γιουνάιτεντ δεν είναι η είσοδος στα πλέι - οφ, ένα απευκταίο σενάριο, καθώς η "αρμάδα" του Μαρσέλο Μπιέλσα βρίσκεται στην κορυφή του Πρωταθλήματος της Τσάμπιονσιπ, αλλά μονάχα 1 πόντο από τη Γουέστ Μπρομ που περιμένει με "νύχια και με δόντια" στη γωνία για να βάλει φωτιά στην άνοδο.
Το ευχάριστο για την ώρα είναι ότι η ομάδα του Δυτικού Γιορκσάιρ, κρατάει τις τύχες με το μέρος της, αφού ναι μεν βρίσκεται στο +7 από την 3η Φούλαμ, την οποία όμως και υποδέχεται στο "Έλαντ Ρόουντ" με τις πιθανότητες να είναι πάντα υπέρ της.
Όσον αφορά το πρόγραμμα των "παγονιών", το δύσκολο αν θέλετε ταξίδι για το όνειρο της ανόδου, ξεκινάει από την Ουαλία και τη μισητή, Κάρντιφ Σίτι στις 20 Ιουνίου κόντρα στην ομάδα του Νιλ Γουόρνοκ, ενώ με μια ανάσα την Τετάρτη (24/06) άλλο ένα μεγάλο ντέρμπι περιμένει τους ποδοσφαιριστές του Μπιέλσα, αυτή τη φορά με τη Φούλαμ εντός έδρας.
Εν συνεχεία για δεύτερο σερί ματς στο "Έλαντ Ρόουντ" οι "λευκοί" θα φιλοξενήσουν τη Λούτον, αν όντως γίνει το 3Χ3 σε αυτά τα ματς, τότε η ομάδα μας θα κάνει ένα τεράστιο βήμα επιστροφής στη κανονική της βάση.
Όλα αυτά πάντα σε θεωρητικό επίπεδο, καθώς ρόλο θα παίξουν και οι "μπάγκις" του Σλάβεν Μπίλιτς, που πριν την διακοπή επίσης βρισκόντουσαν σε καλή κατάσταση, αλλά όπως είναι γνωστό σε αυτή τη κατηγορία κανείς δεν χαρίζεται και η Λιντς θα πρέπει να έχει τα μάτια της "14" και ανοικτά για να ξεπεράσει όλα εκείνα τα εμπόδια που θα βρεθούν στο διάβα της.
Μια Ιουλίου η ομάδα του Μπιέλσα θα μεταβεί στο Μπλάκμπερν για να αγωνισθεί με τους "Ρόβερς", ενώ στις 4 Ιουλίου αμέσως θα φιλοξενήσει τη Στόουκ Σίτι. Ακολουθεί ένα ακόμα ταξίδι στην γείτονα Ιουλία με την Σουόνσι στις 8 Ιουλίου και ένα θεωρητικά ντέρμπι με την Μπάρνσλει που "μάχεται" για τον υποβιβασμό για τη Λιγκ1.
Βάση προγράμματος και βάση αποτελεσμάτων, αν η Λιντς πετύχει το απόλυτο έως εδώ νομίζω ότι η υπόθεση άνοδος θα σφραγιστεί στα μέσα Ιουλίου, νωρίτερα και ανάλογα τα άλλα αποτελέσματα της Γουέστ Μπρομ και της Φούλαμ - Μπρέντφορντ ίσως η άνοδος έρθει νωρίτερα, από τα δώρα των προαναφερθέντων συλλόγων.
Σκοπός άλλωστε και στόχος του "Ελ Λόκο" είναι η ομάδα να σφραγίζει γρήγορα την άνοδο, αφού όλοι θέλουν την 1η θέση, το τρόπαιο, τη δόξα φυσικά και τα λεφτά που θα μπουν στα ταμεία για να μπορέσει να είναι πιο ευέλικτη η ομάδα του χρόνου στο θέμα μεταγραφών και όχι μόνο.
Αξίζει τέλος να τονισθεί ότι τα άλλα δύο ματς που απομένουν είναι με την Ντέρμπι Κάουντι (15/06) εκτός έδρας και με τη Τσάρλτον Αθλέτικ (18/06) το τελευταίο ματς του πρωταθλήματος κόντρα στο σύνολο του Λι Μπόιερ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΡΑΝΤΑΡ Ο ΛΕΝΟΝ
Η μεταγραφολογία καλά κρατεί για την ομάδα μας, αφού το αγαπημένο σπορ των Βρετανών δημοσιογράφων είναι να γεννάνε σενάρια μεταγραφών σε κάθε ρεπορτάζ και άρθρο που γράφουν. Τα τελευταία 24ωρα ακούγεται έντονα το ενδεχόμενο επιστροφής του Άαρον Λένον στο "Έλαντ Ρόουντ".
Θυμίζω ότι ο έμπειρος μεσοεπιθετικός το 2005 μετακόμισε στη Τότεναμ, με τα σενάρια να κάνουν λόγο για επιστροφή, αφού το συμβόλαιο του με τη Μπέρνλι λήγει με την πιάτσα των μάνατζερ ωστόσο να τον σπρώχνουν προς Λιντς μεριά.
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι δεν βρίσκεται στα ραντάρ του Μαρσέλο Μπιέλσα για το καλοκαίρι, καθώς το "Football Insider" υποστηρίζει ότι ναι μεν η Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι θα είναι στη γύρα για δανεικούς, όχι όμως του Λένον το όνομα δεν υφίσταται και το θέμα κλείνει οριστικά.
ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ "ΛΟΚΟ" Ο ΑΓΙΑΛΑ
Δεν έχει βγει από το μυαλό του Μαρσέλο Μπιέλσα, το όνομα του Ντάνι Αγάλια της Μιντλεσμπρο για την ενίσχυση της αμυντικής διάταξης, μια περίπτωση που πάλεψαν οι Όρτα και Κίνιαρ τον Ιανουάριο, όμως ο γάμος αναβλήθηκε για το καλοκαίρι.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 29χρονος "πύργος" της Μιντλεσμπρο είναι σε περίοπτη θέση στη λίστα του πολύπειρου μάνατζερ, αφού ο Μπεν Γουάιτ θα αποχωρήσει με το πέρας των υποχρεώσεων, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αφού τις τελευταίες ώρες ακούγεται ότι μεγάλα κλαμπ, του "Big 4" θα μπουν σε συζητήσεις με την Μπράιτον για τα δικαιώματα του παίκτη.
Κοντά στις 12 εκατομμύρια λίρες για την ώρα κοστολογείται ότι κεντρικός ογκόλιθος με τη Λιντς να μην έχει για την ώρα την ευχέρεια να μπει στη... κούρσα διεκδίκησης και να στρώσει χαλί εκατομμυρίων.
Ο Αγιάλα από την άλλη είναι αυτός που θα ζητήσει διακαώς ο "Λόκο" για την θέση του Γουάιτ και με τον οποίο θα ήθελε να πορευτεί στα μεγάλα σαλόνια. Ο Αγιάλα κρατάει κλειστά τα χαρτιά του, καθώς περιμένει να τελειώσει το Πρωτάθλημα και ύστερα να ζυγίσει τις επιλογές του.
Αξίζει να τονισθεί ότι φέτος ο 29χρονος άσος σε 29 ματς με τη φανέλα του Ρίβερσαιντ είχε 2 γκολ, όντας βασικός και αναντικατάστατος από τον Τζόναθαν Γούντγκειτ.
ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΒΙΝΤΡΑ
Βροχή ονομάτων καθημερινά για την Λιντς Γιουνάιτεντ, με τις τελευταίες φήμες να αναφέρουν ότι τα "παγόνια" ενδιαφέρονται και μάλιστα έντονα για την περίπτωση του γκολτζή, Ματέι Βίντρα της Μπέρνλι του Σον Ντάιτς.
Η αλήθεια είναι ότι πέρυσι το καλοκαίρι η "Λόκο" μαζί με τους συνεργάτες του πάλεψαν για τα δικαιώματα του παίκτη, αλλά η προοπτική της Πρέμιερ από τη Μπέρνλι "διέλυσαν" κάθε πιθανό σενάριο απόκτησης.
Η Μπέρνλι πάντως δεν θα έλεγε όχι σε παραχώρηση του στράικερ της, αρκεί αυτή να έφτανε τα 10 εκ. λίρες, ποσό που δεν φαίνεται στον ορίζοντα να θέλει να βγάλει η ομάδα από τα ταμεία της, αλλά όλα αυτά είναι φήμες ωστόσο σίγουρα θα προσπαθήσει η Λιντς να φέρει ένα καλό επιθετικό για του χρόνου, αρκεί να πωληθεί ο Πάτρικ Μπάμφορντ ή κάποιος άλλος παίκτης καθώς το ταμείο για την ώρα είναι μείον. λόγω του Κοροναϊου.
ΑΓΝΟΙΑ ΤΗΣ ΣΑΝ ΛΟΡΕΝΤΖΟ ΓΙΑ GAICH
Σύμφωνα με το "BootRoom" και τον δημοσιογραφικό αθλητικό Τύπο της Αργεντινής, ο "Λόκο" για την θέση του επιθετικού βολιδοσκοπεί την πολύ δύσκολη περίπτωση του ανερχόμενου "γκολεαδόρ" της Σαν Λορέντζο, Adolfo Gaich.
Υπήρξαν πολλές φήμες ότι κάτι κινείται μεταξύ Λιντς και Σαν Λορέντζο, κάτι τέτοιο όμως φαίνεται για την ώρα ότι είναι αναληθή, καθώς ο Πρόεδρος του συλλόγου ανέφερε ότι έχει πλήρη άγνοια για την πρόθεση απόκτησης του Gaich από την Βρετανική ομάδα.
Η "ole" υποστηρίζει ότι λόγω της καταγωγής και των φίλων του Μπιέλσα στην Αργεντίνικη αγορά, η ομάδα που κοουτσάρει θα ήθελε να κάνει το μεγάλο "μπαμ" με την έλευση ενός παίκτη που θα ξεσηκώσει τον λαό της Λιντς για τη Πρέμιερ Λιγκ.
Ο 21χρονος άσος εξάλλου κοστολογείται κοντά στα 12 εκατομμύρια λίρες, ποσό που μπορεί να πέσει λόγω της ανάγκης χρημάτων του συλλόγου για το καλοκαίρι με τα σενάρια ωστόσο να είναι συγκεχυμένα.
Αξίζει να γραφτεί ότι ο διεθνής Αργεντίνος εφέτος με τη Σαν Λορέντζο έχει πετύχει 5 γκολ σε 13 αναμετρήσεις, είναι το πιο "hot" όνομα στη μανατζερική πιάτσα, με τον μάνατζερ του να τονίζει ότι στόχος του πελάτη του είναι η Ιταλία, αλλά δεν κλείνει την πόρτα για το Πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ.
Εν κατακλείδι ακούγονται και γράφονται και θα ακουστούν και θα γραφτούν πολλά ονόματα για τη Λιντς Γιουνάιτεντ. Πρώτα πρέπει να εξασφαλισθεί η άνοδος ύστερα από 16 χρόνια, να γιορτάσει η πόλη, η ομάδα και ύστερα να μπουν οι βάσεις και οι μεταγραφές - αποχωρήσεις. Φυσικά η Αργεντίνικη αγορά είναι το ατού του Μπιέλσα, για την ώρα όλα είναι σε θεωρητικό επίπεδο. Η λίστα για όλες τις θέσεις είναι μεγάλη. Ο "Λόκο" αν όλα πάνε καλά θα παραμείνει στην ομάδα και ύστερα θα καταστρώσει τα πλάνα του.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ