Ποια είναι η Κάτια Κοξένογλου, Αναπληρώτρια πρόεδρος της Super League ; (pics) - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Ποια είναι η Κάτια Κοξένογλου, Αναπληρώτρια πρόεδρος της Super League ; (pics)

 Ο ορισμός της δυναμικής γυναίκας παίρνει σάρκα και οστά αντικρίζοντας τις γυναίκες που κατέχουν σήμερα τις υψηλότερες θέσεις στα κέντρα αποφάσεων. Γυναίκες που έσπασαν τα κοινωνικά στερεότυπα και τον υφέρποντα σεξισμό λόγω της ικανότητας, της επιμονής, της ευφυΐας και της εργατικότητα τους.


Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η νέα αντιπρόεδρος της Super League, Κάτια Κοξένογλου, η οποία και εξελέγη ομόφωνα στη σημερινή τηλεδιάσκεψη της Λίγκας. Πρόκειται μάλιστα για μια ιστορικής σημασίας εξέλιξη, καθώς είναι η πρώτη φορά όπου μια γυναίκα καταλαμβάνει τη συγκεκριμένη θέση.

Η αγάπη της για το ποδόσφαιρο και τον Ατρόμητο

Γοητευτική, ανεξάρτητη και δυναμική, έχει κατορθώσει να βάλει το δικό της στίγμα στον αδροκρατούμενο χώρο του ποδοσφαίρου, ενώ χαίρει μεγάλης εκτίμησης και από τον οπαδικό κόσμο.

Remaining Time 0:00
 

Γεννημένη και μεγαλωμένη στον Πειραιά σπούδασε Business Management στο Πανεπιστήμιο Laverve, διαθέτει μεγάλη έφεση στις ξένες γλώσσες (αγγλικά, ισπανικά, γαλλικά και ρώσικα), ενώ από το 1999 εισήλθε στον χώρο του ποδοσφαίρου ως διοικητικό στέλεχος του ΑΟ Χαλκηδόνας.

Στην επαγγελματική της σταδιοδρομία  έχει περάσει από όλες τις θέσεις, οι οποίες στελεχώνουν μία ΠΑΕ, με αποκορύφωμα αυτές της αντιπροέδρου και της διευθύνουσας συμβούλου του Ατρομήτου. Η αγάπη της για την στρογγυλή θέα αλλά πρωτίστως τα ηγετικά της προσόντα και η υψηλή κατάρτιση της, συνθέτουν το προφίλ του «εγκεφάλου» θα έλεγε κανείς της διοικητικής οργάνωσης της περιστεριώτικης ΠΑΕ.

«Αν θα το πάρουμε από τότε που ξεκίνησα στο ποδόσφαιρο, από τη γραμματεία έχω περάσει από όλες τις θέσεις και χαίρομαι γιατί μπορώ αυτή τη στιγμή να διευθύνω και να αντιλαμβάνομαι όλες τις θέσεις και όλους τους συνεργάτες μου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να μπορώ να βοηθήσω. Εξελίχθηκα μαζί με την ομάδα και απέδειξα ότι μπορώ», θα δηλώσει σε συνέντευξη της.


 αναρρίχηση σε ένα σκληρό ανδροκρατούμενο χώρο

Αφοσιωμένη ολοκληρωτικά στο έργο της, σπάνια θα φιγουράρει στα τηλεοπτικά Μέσα, προτιμώντας να μιλά αποκλειστικά και μόνο μέσα από την δουλειά της. Η παρουσία άλλωστε μιας γυναίκας σε διοικητικές θέσεις σε μια αντρική ομάδα είναι ιδιαίτερα καινοτόμα και αντικρούει τα υπάρχοντα κατεστημένα του ποδοσφαίρου, τα οποία θέλουν τις γυναίκες μακριά από το άθλημα.

Η ίδια δεν παραλείπει να αναφερθεί στην προσφορά του Γιώργου Σπανού στην επαγγελματική της εκτόξευση, καθώς ήταν ο άνθρωπος που πίστεψε στην αξία της από την πρώτη στιγμή. Δεν ξεχνά ωστόσο να αποθεώνει τους συνεργάτες της, γνωρίζοντας τη σημασία της ομαδικότητας και αποδίδοντας την εύρυθμη λειτουργία στο «team work» και στην αυταπάρνηση τους.

«Μπορώ να πω ότι ήταν σίγουρα μια δύσκολη πορεία για μένα, που ίσως να μην ήταν τόσο δύσκολη για έναν άνδρα. Είχαν υπάρξει στιγμές που ήθελα να φύγω. Καταλάβαινα ότι με κοιτούσαν σαν να έλεγαν ‘καλά, εντάξει, τώρα εσύ τι έχεις να μας πεις’. Από την άλλη, όμως, θα ήμουν αχάριστη αν έλεγα ότι αυτός ο χώρος δε μου έχει δείξει εκτίμηση, σεβασμό, με έχει κάνει αυτό που είμαι σήμερα.


Οι διεθνείς δράσεις και το κοινωνικό πρόσημο

Στις μέρες μας ένα από τα πιο σημαντικά εγχειρήματα των παραγόντων των ομάδων είναι το να παίρνουν, έστω και με ρίσκο, ρηξικέλευθες αποφάσεις που θα έχουν ως στόχο την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, αλλά και συνολικά του ελληνικού αθλητισμού. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα που καλείται να φέρει εις πέρας και η «Σιδηρά Κυρία» του Ατρομήτου.

Ως υπεύθυνη των δημοσίων σχέσεων των Περιστεριωτών και κυρίως ως  πρέσβειρα του «κυανόλευκου» συλλόγου στα ευρωπαϊκά συνέδρια, στις κληρώσεις, στα σεμινάρια και σε θεσμούς όπως η ECA, προσπαθεί πάντα να προωθεί πρωτοβουλίες...Μια τέτοια κίνηση αποτελεί και το 1ο  Διεθνές Συνέδριο Ποδοσφαίρου Γυναικών, όπου η κα. Κοξένογλου ανέπτυξε τις ιδέες του Ατρομήτου για το γυναικείο ποδόσφαιρο κάνοντας εκτενή αναφορά στη γυναικεία ομάδα του συλλόγου και αναπτύσσοντας κατά την ομιλία της τους άξονες που κινείται.

πηγη

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ