Το ήσυχο φινάλε μιας δίκαιης επικράτησης επί ενός δυνατού αντιπάλου - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Το ήσυχο φινάλε μιας δίκαιης επικράτησης επί ενός δυνατού αντιπάλου

Ο Άρης επικράτησε με 2-0 επί του Παναθηναϊκού στην 12η αγωνιστική της Superleague, τα γκολ των γηπεδούχων τα έκαναν οι Μορον και Μενεντες. 




Μορόν ο εκτελεστής 


Ο γηπεδούχος Άρης ξεκίνησε με σύστημα 4-2-3-1, όπως και η ομάδα των <<πράσινων>> , 

στο πρώτο διάστημα του αγώνα οι φιλοξενούμενοι που είχανε μετά τις γραμμές στέκονταν καλύτερα στο Κλεάνθης Βικελίδης, και για αρκετό διάστημα πίεζαν την ομάδα του Άρη. Στο 10 λεπτό του παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός δοκίμασε τις αντοχές του Άρη δίχως όμως να απειλήσει, ενώ 11 λεπτά αργότερα ο Ιωαννίδης δεν μπορεί να ευστοχήσει σε τετ-α-τετ με τον Κουέστα ο φύλακας άγγελος της εστίας του Άρη. Φτάνοντας στο 26 λεπτό της αναμέτρησης ο Άρης δημιουργεί την μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού από αριστερά ο Παναγίδης δεν μπορεί να νικήσει τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού Μπρινόλί, η απάντηση ήρθε γρήγορα από την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με τον Μπερνάντ με ωραία προσπάθεια μπορεί να κερδίσει τον πορτιέρο του Άρη. Αλλά το γκολ ήρθε από την ομάδα του Άρη και τον επιθετικό του Μορόν στο 43ο λεπτό μετά από λάθος του Μπρινιόλι και τον Ισπανό επιθετικό να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού. 


Το χρυσό γκολ του Μενέντες


Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ευκαιρία του Τσέριν που ζητάει το γκολ ο Άρης φαίνεται να δίνει χώρο στην ομάδα του <<τριφυλλιού>> και να διπλασιάζει τις ευκαιρίες με τον Ιωαννίδη από σέντρα του Μπλαντένοβιτς.

Μετά από λίγο ο Άρης απαντάει σε αυτές τις δύο ευκαιρίες του Παναθηναϊκού με γκολ του Αργεντινού Μενέντες  ενώ στην άμυνα του Παναθηναϊκού υπήρχε αναστάτωση 

Ενώ μετά το 2-0  που είναι ένα σκορ  νίκης ειδικά στο Κλεάνθης Βικελίδης, ο Παναθηναϊκός Προσπάθησε με δύο τρεις ευκαιρίες να μειώσει τουλάχιστον 2-1 οι οποίες όμως δεν καρποφόρησαν.


Ετσι ο Άρης παίρνει την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι τη φετινή περίοδο, του Θεού του πολέμου να πανηγυρίζουν έντονα αυτή την μεγάλη νίκη τους.

Οι συνθέσεις 

ΑΡΗΣ  Μάντζιος: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Βερστράτε, Ζουλ (70’ Τζούρασεκ), Νταρίντα (90+4’ Πάρντο), Παναγίδης (63’ Μενέντεζ), Σουλεϊμάνοφ (90+3’ Καρλσον), Μορόν (90+4’ Ζαμόρα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Γιοβάνοβιτς: Μπρινιόλι, Κώτσιρας (74’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γέντβαϊ (90+2’ Πέρεθ), Μλαντένοβιτς, Τσέριν, Αράο, Μπερνάρ, Μαντσίνι (75’ Σπόραρ), Ιωαννίδης, Βέρμπιτς (61’ Τζούρισιτς).

Σάββας Κωνσταντινίδης

Φωτογραφία: ΠΑΕ ΑΡΗΣ

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ