166.aek -Η ισχυροποίηση της ΑΕΚ είναι μονόδρομος - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 14 Απριλίου 2009

166.aek -Η ισχυροποίηση της ΑΕΚ είναι μονόδρομος



Ογδόντα πέντε χρόνια έκλεισε η ΑΕΚ. Τα πολλά λόγια για την ιστορία της, είναι περιττά αφού όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε..
Είμαστε στο 2009 και στην ομάδα μπορεί να μην έχουμε λαμόγια και παρασκηνιακές δοσοληψίες, έχουμε όμως άλλα προβλήματα εξίσου μεγάλα.
Ομάδα "σαν την ΑΕΚ" δεν υπάρχει, η ΑΕΚ είναι ξεχωριστή. Ξεχωριστές καταβολές, ξεχωριστός κόσμος, ξεχωριστή ιστορία.Άστεγη και οικονομικά αδύναμη είναι η ΑΕΚ. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και άνισος. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, αλλά ιδιαίτερα ο πρώτος έχει γιγαντωθεί οικονομικά και παίζει μπάλα μόνος του. Ο Ολυμπιακός έχει έσοδα από παντού και οι απώλειες του οικονομικά πανίσχυρου Κόκκαλη είναι μηδαμινές. Ο Παναθηναϊκός και ο Βαρδινογιάννης δεν είναι πλέον μόνοι, αφού έχουν την οικονομική στήριξη, πανίσχυρων επιχειρηματιών.
Ανάμεσα σε αυτούς τους δύο, η ομάδα μας. Ο δικέφαλος αετός φαντάζει από μόνος του ικανός να τους υπερνικήσει, αλλά ως πότε θα παλεύουμε μόνο με την ψυχή;Στην ΑΕΚ πρέπει άμεσα να γίνουν κινήσεις.
Ο Ντέμης Νικολαΐδης δεν τα κατάφερε, σε μια χώρα στο εξωτερικό θα πετύχαινε. Εδώ όμως όχι.Η προσπάθεια του Νικολαΐδη ήθελε συμπαραστάτες και έξω από την ομάδα, ήταν απαραίτητη η συμμετοχή όλων και των θεσμών που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάτι τέτοιο μέχρι και χθες ήταν αδύνατον να επιτευχθεί.Τώρα με τον Σοφοκλή Πιλάβιο στην ΕΠΟ, παρόλο που ο Νικολαΐδης δεν υπάρχει πια στην ΑΕΚ, οι προϋποθέσεις για ανάκαμψη γίνονται περισσότερες, χωρίς να σημαίνει ότι δεν υφίσταται ακόμα κάποιες *αντικειμενικές δυσκολίες, που είναι άγνωστο αν θα καταφέρει να τις ξεπεράσει ο Πρόεδρος της ΕΠΟ.
-------------
*Αντικειμενικές δυσκολίες είναι η άρνηση του Ολυμπιακού στην κοινή διαχείριση των τηλεοπτικών (παράδειγμα)
.-------------
Πρέπει να κατανεμηθούν σωστά "τα πράγματα" στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει όλες οι ομάδες να ξεκινούν από την ίδια "αφετηρία" και με τα ίδια "όπλα". Αρκετά τόσα χρόνια έγιναν διάφορα.., πρέπει να δοθεί ένα τέλος.Μιλώντας για το τώρα όμως, χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι παραπάνω προϋποθέσεις, η ΑΕΚ έχει ανάγκες σε όλα τα τμήματα της. Ανάγκες που θα τις εξασφαλίσουν βιωσιμότητα.Τα τμήματα της Ερασιτεχνικής παραπαίουν παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των μελών της.
Η ΠΑΕ και η ΚΑΕ λειτουργούν, βλέποντας μόνο το παρόν, χωρίς να τους επιτρέπεται να κάνουν μεγάλα σχέδια για το αύριο.Ανάμεσα σε όλα αυτά.., όλοι εμείς. Ο κόσμος της ομάδας, φανερά μπερδεμένος αλλά και αρκετά αποστασιοποιημένος από τα τεκταινόμενα.. τα 15 χρόνια είναι πολλά.. πολλοί λύγισαν δυστυχώς.
Ακόμα και από την τηλεόραση δεν έχουν τη διάθεση να βλέπουν την ΑΕΚ σε ρόλο κομπάρσου.
Τα "κιτρινόμαυρα σχολεία" στις συνοικίες πλέον έχουν γεμίσει από "γαυράκια" και "βαζελάκια" ενώ τα "χανουμάκια" έχουν λιγοστέψει.. . Θλίψη.Καλές γιορτές και Καλή Ανάσταση σε όλους και φυσικά και στην ΑΕΚ μας.
by zizanio21

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ