-Βραδιά ονείρου στο «La Bombonera» της Ευρώπης - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

-Βραδιά ονείρου στο «La Bombonera» της Ευρώπης

Μία βραδιά ονείρου για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ΑΡΗ αποτέλεσε η 5η Αυγούστου. Ο ΑΡΗΣ φιλοξένησε την θρυλική Boca Juniors σε ένα κατάμεστο από 23.000 φίλους της ομάδας που δημιούργησαν μία απίστευτη ατμόσφαιρα, κάνοντας στην κυριολεξία τη νύχτα… μέρα.
Οι ίδιοι οι παράγοντες και ποδοσφαιριστές της ομάδας-θρύλου της Αργεντινής επεσήμαναν ότι ποτέ ξανά δεν έχουν συναντήσει κάτι ανάλογο, έστω κι αν η έδρα τους είναι το La Bombonera!
Η ομάδα της Αργεντινής παρατάχθηκε με όλα της τα αστέρια και κατάφερε να πάρει τη νίκη με ένα ωραίο γκολ με κεφαλιά του Μπατάλια στο 73΄ μετά από σέντρα του Παλέρμο. Νωρίτερα ο ΑΡΗΣ είχε ευκαιρίες για να σκοράρει όταν στο 4΄σουτ του Γκαρσία απομάκρυνε ο Αμποταντσιέρι, στο 34΄ και το 42΄ κεφαλιές του Αμπρέου έφυγαν άουτ, αλλά και στο 62΄όταν το σουτ φάουλ του Κόκε απομακρύνθηκε από το οριζόντιο δοκάρι των Αργεντίνων.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Μπόκα δημιουργήθηκε στο 30΄ όταν φοβερό σουτ του Τσαβές βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σηφάκη. Την αναμέτρηση διεύθυνε ο κ. Κύρκος από τον ΣΔΠ Ηπείρου με βοηθούς του, τους κ.κ. Τάτση και Δάλλα επίσης από την Ήπειρο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Νέτο (46΄ Φλάβιο), Νασούτι (68΄ Κουλουχέρης), Γκιάρο (59΄ Γιάχιτς), Αράνο, Ναφτί (57΄ Φερναντέζ), Γκαρσία (67΄ Πρίττας), Γκρασιάν, Κάλβο (46΄ Χαβίτο), Κόκε (77΄ Ντέιλι), Αμπρέου (60΄ Κάμπορα) Μπόκα Τζούνιορς: Αμποντανσιέρι, Ιμπάρα (46΄Μεντέλ), Σαούρο, Φορλίν, Μονζόν, Τσάβες (46΄ Ροντρίγκες), Ντίαζ (46΄ Ρικέλμε), Μαρίνο (46΄ Μπατάλια), Γκαϊτάν (60΄ Μπολσούα), Νοίρ (59΄Μούνχε), Φιλίπε (59΄ Παλέρμο)
ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΡΗΣ Γιάννης Κόντης, ο Πρόεδρος της Μπόκα Χόρχε Αμεάλ και ο γενικός διευθυντής της Κάρλος Μπιάνκι βρέθηκαν στην Αίθουσα Τύπου του Κλεάνθης Βικελίδης και έδωσαν ένα πιο επίσημο χαρακτήρα στην υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στους δύο συλλόγους.
Η αποκλειστική συνεργασία για την Ελλάδα του ΑΡΗ με την Μπόκα θα περιλαμβάνει εμπορική αξιοποίηση των δύο συλλόγων, ανταλλαγή παικτών μεταξύ των δύο ομάδων αλλά και δημιουργία ακαδημίας ποδοσφαίρου της Μπόκα στην Ελλάδα.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ